Tønder Kommune

Udstilling sætter fokus på børn i familier med alkoholmisbrug

Del

Kunstprojektet KUNST GIVER BALLAST havde torsdag den 7. december fernisering i Tønder. Udstillingen er på tur rundt i Danmark for at sætte fokus på børn, der vokser op i familier med alkoholmisbrug. Baggrunden for projektet er, at 109.000 børn i Danmark vokser op i familier med alkoholproblemer. Det svarer til omkring 730 børn alene i Tønder Kommune – eller to i hver skoleklasse i gennemsnit.

Kunstprojektet KUNST GIVER BALLAST giver børn og unge fra familier med alkoholmisbrug mulighed for at udtrykke følelser og tanker, der kan være svære at formulere i ord. På den måde kan kunst have en positiv indvirken på børn og unges mentale sundhed og trivsel.


KUNST GIVER BALLAST havde fernisering torsdag den 7. december kl. 14.30 i foyeren på Tønder Rådhus, hvor de unge kunstnere vil præsentere deres værker for inviterede politikere og medarbejdere fra Tønder Kommune.

 
Børn og unge fra Ballast – et projekt som tilbyder gratis hjælp og behandling til børn og unge fra familier med alkoholproblemer – har i fællesskab malet fire enorme flasker med hver deres budskab. Hele processen er filmet af unge hjemløse fra forsorgscenter Skjoldbos medieproduktionsselskab SB110.
Udstillingen kan ses til og med torsdag den 14. december på Tønder Rådhus, og derefter flytter den til kunstmuseet i Tønder, hvor den kan ses frem til den 25. januar.


Den professionelle kunstner Daisy Dahl, som er ambassadør for Ballast, har stået for faciliteringen af KUNST GIVER BALLAST, der er støttet af Roskilde Festival Foreningen.


Udstillingen har været på tur rundt i Danmark, og den har blandt andet kunne ses på kunstmuseer, biblioteker og rådhuse.


GRATIS OG PROFESSIONEL BEHANDLING TIL BØRN OG UNGE
Ballast er et gratis og professionelt behandlingstilbud fra KFUM’s Sociale Arbejde til 5-25-årige børn og unge, der vokser op i familier med alkohol- og stofmisbrug. Børnene har det ofte svært, fordi de forsøger at dække over forældrene, må tilsidesætte egne behov og har vanskeligt ved at tolke, føle og udtrykke følelser. Ballast tager udgangspunkt i den pædagogiske metode NUSSA, som er træning og udvikling af hjernen gennem leg og aktivitet, hvor deltagerne får redskaber til at tackle nogle af hverdagens udfordringer.


Ballast findes foreløbig i syv jyske kommuner - heriblandt Tønder Kommune - og KFUM’s Sociale Arbejde vil gerne udbrede tilbuddet til flere kommuner, for behovet for hjælp og støtte er stort.



FAKTA:

Ifølge Sundhedsstyrelsen vokser 109.000 børn op i familier med alkoholproblemer (Kilde: https://www.sst.dk/da/viden/forebyggelse/alkohol/boern-i-familier-med-alkoholproblemer).
Tallet 730 børn i Tønder Kommuner er en cirkaberegning ud fra, at man vurderer, at to procent børn vokser op i en familie med misbrug.


Antallet af børn, der vokser op i familier med narko- eller pillemisbrug er ukendt.

130 børn og unge er, eller har været, i et fuldt behandlingsforløb i Ballast i Tønder siden åbningen i september 2020.

 

 

Kontakter

Yderligere oplysninger for pressen:
Projektleder for Ballast og udviklingskonsulent Louise Gade Ellekrog, KFUM’s Sociale Arbejde, mobil 29 60 52 69.

Billeder

Foto Ballast
Foto Ballast
Download
Daisy Dahl
Daisy Dahl
Download
Jørgen Popp Petersen
Jørgen Popp Petersen
Download
Fernisering
Fernisering
Download
Fernisering
Fernisering
Download
Flaske
Flaske
Download

Links

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Klogere på klima: Tønder Kommune giver dig og din familie chancen for et grønnere liv22.4.2024 11:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Tønder Kommune tilbyder nu 56 familier en chance for at blive klogere på, hvordan man lever mere bæredygtigt og hvordan hverdagsvalg påvirker vores miljø. Deltagerne får specialiseret viden og værktøjer til at træffe bæredygtige valg, der ikke kun gavner miljøet, men også forbedrer livskvaliteten for dem selv og deres samfund. Projektet er støttet af den nationale Landdistriktspulje og er en del af kommunens plan for at mindske CO2-udslippet inden 2030. Hvad får du og din familie ud af at deltage? Lær, hvordan man lever bæredygtigt Mød andre familier, der også gerne vil være mere miljøvenlige Kom med til sjove arrangementer, der lærer jer om alt fra grøn transport til, hvordan man sparer på energien Få en plan med konkrete ideer til, hvad I kan gøre anderledes i hverdagen Mulighed for at sætte bæredygtighed på dagsordenen i jeres lokalområde Alle kan være med "Vi håber at se mange forskellige slags familier i projektet. Lige fra enlige, over familier til bedsteforældre eller bofællessk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye