Tønder Kommune

Så er det tid til at bekæmpe kæmpebjørnekloen

Del

Det er nu i forårsmånederne, at bjørnekloen skal bekæmpes, inden den i løbet af sommermånederne springer ud og smider frø.

Bjørneklo
Bjørneklo

Foråret er godt i gang, og lige nu springer planter og blomster ud i fuldt flor. Det gælder desværre også kæmpebjørnekloen, som er kendt for at udgøre en trussel mod både natur og folkesundhed.

- Kæmpebjørnekloen er uønsket i vores natur. Planten hører ikke hjemme i Danmark, og den vokser kraftigt, spreder sig meget hurtigt og fortrænger alle andre planter. For mennesker kan planten også være et ubehageligt bekendtskab, fordi saften fra planten kan medføre alvorlige forbrændinger på huden, fortæller Michael Schillig, der er miljømedarbejder ved Tønder Kommune.

Helt tilbage i 2008 vedtog Tønder Kommune en indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørnekloen. Planen skal sikre, at kæmpebjørnekloen bekæmpes på både offentlige og private grunde og dermed sikre, at planten ikke spredes yderligere - og gerne på sigt udryddes.

I Tønder Kommune har alle grundejere pligt til at bekæmpe planten på deres egen grund, mens Tønder Kommune tager kampen mod kæmpebjørnekloen på alle de kommunale arealer. Og det er nu i forårsmånederne, at bekæmpelsen skal ske, inden den i løbet af sommermånederne springer ud og smider frø.

- Vi oplever desværre hvert år, at mange glemmer, at de nu igen skal i gang med at bekæmpe planten. Den skal nemlig bekæmpes hvert år, indtil den ikke kommer mere. Det kan tage op til 10 år, og hvis man ikke når at bekæmpe den, inden den smider frø, så tæller de 10 år forfra, siger Michael Schillig.

Hvis du er plaget af kæmpebjørnekloen, kan du på miljøstyrelsens hjemmeside finde en vejledning med gode råd til, hvordan du effektivt gør en ende på den invasive planteart.

Ser du kæmpebjørneklo på kommunale arealer, er du meget velkommen til at kontakte Tønder Kommune på 74 92 95 96 eller sende en mail til Michael Schillig på misc@toender.dk

Fakta:
Kæmpebjørneklo er som den eneste invasive planteart omfattet af lovgivning om bekæmpelse.

Det indebærer, at kommuner kan udarbejde indsatsplaner for bekæmpelse af kæmpebjørneklo og pålægge ejere eller brugere af arealer, hvor der findes kæmpebjørneklo, at bekæmpe planten i overensstemmelse med planen.

Tønder Kommune går i gang med den første bekæmpelse af kæmpebjørnekloen den 10. maj, og den anden indsats finder sted fra omkring 1. juli.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Ny undersøgelse af studiebyer: Tønder markerer sig positivt på Danmarkskortet29.4.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

En ny offentliggjort undersøgelse, foretaget af Studentum.dk, placerer Tønder helt i front som studieby. Ud af 31 byer opnår Tønder en førsteplads i kriteriet ”socialt miljø”, en flot andenplads i kriteriet ”faglighed” og en tredjeplads når det gælder ”billig bolig”. For at være med i undersøgelsen skal en by have mindst to videregående uddannelser. Med både pædagoguddannelsen og datamatikeruddannelsen opfylder Tønder dette krav, og det placerer byen på en flot 12. plads i den samlede vurdering. Undersøgelsen fremhæver Tønder som en attraktiv by for studerende, på trods af dens noget mindre størrelse sammenlignet med universitetsbyer som København, Odense og Aarhus. Tønder bliver især anerkendt for sine lave leveomkostninger og det tætte studiemiljø, som skaber optimale betingelser for personlig og faglig udvikling. ”Tønder tilbyder en unik studieoplevelse, hvor kvalitet og fællesskab går hånd i hånd,” siger borgmester Jørgen Popp Petersen og fortsætter: ”Byen beviser, at selv små byer

Klogere på klima: Tønder Kommune giver dig og din familie chancen for et grønnere liv22.4.2024 11:45:00 CEST | Pressemeddelelse

Tønder Kommune tilbyder nu 56 familier en chance for at blive klogere på, hvordan man lever mere bæredygtigt og hvordan hverdagsvalg påvirker vores miljø. Deltagerne får specialiseret viden og værktøjer til at træffe bæredygtige valg, der ikke kun gavner miljøet, men også forbedrer livskvaliteten for dem selv og deres samfund. Projektet er støttet af den nationale Landdistriktspulje og er en del af kommunens plan for at mindske CO2-udslippet inden 2030. Hvad får du og din familie ud af at deltage? Lær, hvordan man lever bæredygtigt Mød andre familier, der også gerne vil være mere miljøvenlige Kom med til sjove arrangementer, der lærer jer om alt fra grøn transport til, hvordan man sparer på energien Få en plan med konkrete ideer til, hvad I kan gøre anderledes i hverdagen Mulighed for at sætte bæredygtighed på dagsordenen i jeres lokalområde Alle kan være med "Vi håber at se mange forskellige slags familier i projektet. Lige fra enlige, over familier til bedsteforældre eller bofællessk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye