Tønder Kommune

Så er det tid til at bekæmpe kæmpebjørnekloen

Del

Det er nu i forårsmånederne, at bjørnekloen skal bekæmpes, inden den i løbet af sommermånederne springer ud og smider frø.

Bjørneklo
Bjørneklo

Foråret er godt i gang, og lige nu springer planter og blomster ud i fuldt flor. Det gælder desværre også kæmpebjørnekloen, som er kendt for at udgøre en trussel mod både natur og folkesundhed.

- Kæmpebjørnekloen er uønsket i vores natur. Planten hører ikke hjemme i Danmark, og den vokser kraftigt, spreder sig meget hurtigt og fortrænger alle andre planter. For mennesker kan planten også være et ubehageligt bekendtskab, fordi saften fra planten kan medføre alvorlige forbrændinger på huden, fortæller Michael Schillig, der er miljømedarbejder ved Tønder Kommune.

Helt tilbage i 2008 vedtog Tønder Kommune en indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørnekloen. Planen skal sikre, at kæmpebjørnekloen bekæmpes på både offentlige og private grunde og dermed sikre, at planten ikke spredes yderligere - og gerne på sigt udryddes.

I Tønder Kommune har alle grundejere pligt til at bekæmpe planten på deres egen grund, mens Tønder Kommune tager kampen mod kæmpebjørnekloen på alle de kommunale arealer. Og det er nu i forårsmånederne, at bekæmpelsen skal ske, inden den i løbet af sommermånederne springer ud og smider frø.

- Vi oplever desværre hvert år, at mange glemmer, at de nu igen skal i gang med at bekæmpe planten. Den skal nemlig bekæmpes hvert år, indtil den ikke kommer mere. Det kan tage op til 10 år, og hvis man ikke når at bekæmpe den, inden den smider frø, så tæller de 10 år forfra, siger Michael Schillig.

Hvis du er plaget af kæmpebjørnekloen, kan du på miljøstyrelsens hjemmeside finde en vejledning med gode råd til, hvordan du effektivt gør en ende på den invasive planteart.

Ser du kæmpebjørneklo på kommunale arealer, er du meget velkommen til at kontakte Tønder Kommune på 74 92 95 96 eller sende en mail til Michael Schillig på misc@toender.dk

Fakta:
Kæmpebjørneklo er som den eneste invasive planteart omfattet af lovgivning om bekæmpelse.

Det indebærer, at kommuner kan udarbejde indsatsplaner for bekæmpelse af kæmpebjørneklo og pålægge ejere eller brugere af arealer, hvor der findes kæmpebjørneklo, at bekæmpe planten i overensstemmelse med planen.

Tønder Kommune går i gang med den første bekæmpelse af kæmpebjørnekloen den 10. maj, og den anden indsats finder sted fra omkring 1. juli.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Tilflyttere bydes velkommen af lokale ildsjæle21.5.2024 11:27:22 CEST | Pressemeddelelse

Søndag den 2. juni holder Tønder Kommune den årlige tilflytterbrunch, hvor borgere der er flyttet til Kommunen det seneste år bydes velkommen til. Tema for årets tilflytterbrunch er ”Mød din Kommune”, hvor foreninger, kulturskole, jobcenter, sprogskole, sozialdienst, skoleforvaltning, tilflytterservice og kommunens lokalråd deler viden med tilflytterne, så de kan blive klogere på de tilbud og muligheder, der findes i kommunen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye