Klogere på klima: Tønder Kommune giver dig og din familie chancen for et grønnere liv

Tønder Kommune tilbyder nu 56 familier en chance for at blive klogere på, hvordan man lever mere bæredygtigt og hvordan hverdagsvalg påvirker vores miljø. Deltagerne får specialiseret viden og værktøjer til at træffe bæredygtige valg, der ikke kun gavner miljøet, men også forbedrer livskvaliteten for dem selv og deres samfund.
Projektet er støttet af den nationale Landdistriktspulje og er en del af kommunens plan for at mindske CO2-udslippet inden 2030.
Hvad får du og din familie ud af at deltage?
- Lær, hvordan man lever bæredygtigt
- Mød andre familier, der også gerne vil være mere miljøvenlige
- Kom med til sjove arrangementer, der lærer jer om alt fra grøn transport til, hvordan man sparer på energien
- Få en plan med konkrete ideer til, hvad I kan gøre anderledes i hverdagen
- Mulighed for at sætte bæredygtighed på dagsordenen i jeres lokalområde
Alle kan være med
"Vi håber at se mange forskellige slags familier i projektet. Lige fra enlige, over familier til bedsteforældre eller bofællesskaber. Alle kan være med. Det vigtigste er, at deltagerne har lyst til at lære mere og hjælpe med at gøre en forskel," siger Mikkel Blønd Vestergaard, der er klimakoordinator i Tønder Kommune.
Projektet starter med et arrangement den 25. maj og slutter, når de tilmeldte familier modtager deres helt egen klimahandleplan sidst på året.
Din familie skal være:
- interesseret i den grønne omstilling
- nysgerrige på nye måder at gøre tingene på
- have lyst og modet til at lave små eller større justeringer i hverdagen, baseret på Energitjenestens anbefalinger
- klar til at deltage i de forskellige aktiviteter, der er en del af projektet
Det er vigtigt, at familien bor sammen - på samme matrikel - for beregningerne og anbefalingerne kan kun laves på en husstand.
Planerne der udarbejdes bliver individuelle, så familier der ønsker at rejse flere gange om året, også kan få anbefalinger til, hvordan de kan fortsætte med det.
Baggrund
I efteråret 2023 blev Tønder Kommunes Klimahandleplan godkendt. I planen er der beskrevet forskellige indsatser og projekter, der skal sikre at Tønder Kommune i 2030 kan komme i mål med den CO2 reduktion, som er beskrevet i FNs, EU's og regeringens klimamål. En af indsatserne, er en indsats overfor borgerne, fordi der i arbejdet med formuleringen af klimahandleplanen blev efterspurgt mere viden, og især faktuel viden, om CO2 reduktion i private hjem.
Tønder Kommunes har modtaget 530.000 kroner fra den nationale Landdistriktspulje, der skal bruges til at uddanne 56 klimafamilier, fordelt over hele kommunen.
Kontakter
Karin Lorenzen KjærgaardLanddistriktskoordinator Teknik & Plan
Tlf:74929292Tlf:22 25 76 49kalkj@toender.dkMikkel Blønd VestergaardKlimakoordinator
Tlf:+45 74 92 88 77mibve@toender.dkBilleder

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune
Tønder Kommune klar til dialog med lodsejere om lavbundsprojekter3.7.2025 13:45:23 CEST | Pressemeddelelse
Tønder Kommune er nu klar til at tage næste skridt i arbejdet med den grønne trepart. Efter et intensivt forarbejde er kommunen i samarbejde med den Lokale Lokale Trepartsgruppe (LLT) klar til at tage en snak med lodsejerne om indsatsen. Der er identificeret flere områder, der har potentiale til at blive kollektive lavbundsprojekter i forskellige størrelser og skalaer. Arbejdet sker som led i den nationale Grønne Trepart, hvor målet er at nedbringe landbrugets CO2-udledninger, forbedre den økologiske tilstand i kystvande og skabe mere sammenhængende natur.
Måltidsglæde på menuen i Toftlund26.6.2025 16:06:24 CEST | Pressemeddelelse
Fællesskab og livskvalitet for mennesker med synkebesvær trækker opmærksomhed fra politikere, eksperter og presse til Tønder Kommune.
Nu er der hjælp at hente for pårørende til psykisk sårbare i Tønder Kommune24.6.2025 10:38:41 CEST | Pressemeddelelse
Ny pårørendevejleder skal støtte og guide pårørende i en svær hverdag.
Hurtig indsats mod olieforurening: Oprensning i gang på Rømø12.6.2025 19:54:46 CEST | Pressemeddelelse
To traktorer med strandrensere arbejder i disse timer intenst på Lakolk Strand for at fjerne de olieperler, som tidligere på dagen blev konstateret på kysten.
Olie på Rømø – strandene er afspærret12.6.2025 13:27:51 CEST | Pressemeddelelse
Der er konstateret olieforurening langs stranden fra Lakolk og hele vejen ned til sydspidsen af Rømø. Det er små olieklumper, der ligger i plamager tæt ved vandkanten.Derfor er strandene i området lige nu spærret – og badning er forbudt. Beredskabet er på stedet og samarbejder tæt med politiet, Beredskabsstyrelsen og Miljøstyrelsen. Vi holder øje med situationen og gør, hvad vi kan for at begrænse skaderne. Vi opfordrer alle til at respektere afspærringerne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum