Tivoli Friheden A/S

Tivoli Friheden får Green Attraction miljømærke

Del

Elektriske køretøjer, økologisk øl, LED-lys: Tivoli Friheden har gennem mange år arbejdet på at gøre parken mere grøn og miljøvenlig, og nu har forlystelsesparken fået et synligt bevis på arbejdet i form af en Green Attraction-certificering. Tivolidirektør Henrik Ragborg Olesen glæder sig over certificeringen, men slår samtidig fast, at Friheden ikke er i mål endnu. Og at Friheden ikke kun har ambitioner i forhold til miljøet men også til S'et i ESG.

Tivoli Friheden har - som en af de første forlystelsesparker i Danmark - fået certificeringen Green Attraction, som tildeles "attraktioner, der gør en ekstra indsats for at være grønne og passe på miljøet".

Dermed har Friheden fået et synligt bevis for effekten af flere års indsats for blandt andet at nedbringe energiforbruget, øge andelen af økologi og sikre bedre affaldssortering.

- Tivoli Friheden har været et fristed i skoven gennem mere end 100 år. Derfor er det naturligt for os at arbejde med grønne initiativer. Også for at sikre, at vores gæster kan nyde frirummet, fortæller Henrik Ragborg Olesen, direktør i Tivoli Friheden, og fortsætter:

- Vi er rigtigt glade for Green Attraction-certificeringen og den anerkendelse, der ligger i det. Men det er ikke et endemål men en del af en rejse, hvor vi hele tiden undersøger, om der er noget vi kan gøre anderledes.

I Aarhus Kommune har borgmester Jacob Bundsgaard også bemærket Tivoli Frihedens grønne indsats:

- Jeg er glad for, at Tivoli Friheden med certificeringen bakker op om kommunens grønne ambitioner. Vi har i kommunen heldigvis mange turistvirksomheder, som arbejder med bæredygtig turisme. VisitAarhusregionen viser vejen med deres certificering og grønne projekter – og mange af byens hoteller er mærket med Svanen eller Green Key. Med tildelingen af Green Attraction til Tivoli Friheden, er Aarhus nu den by i Danmark med flest attraktioner med det målrettede miljømærke.   

Sekretariatschef for Green Attraction Mikal Holt Jensen tilføjer:

- Vi har, fra vi startede processen frem mod certificeringen med Green Attraction for mere end et år siden, været imponeret af Tivoli Frihedens grønne arbejde. Attraktionen havde iværksat meget i forvejen, men på det seneste er den grønne indsats accelereret. 

El-drevne køretøjer og økologisk øl

Som gæst i Tivoli Friheden har man de seneste år måske lagt mærke til solcelletræet, der er vokset frem ved indgangen, solcelleblomsten, der spreder bladene ud, ved Det Grønne Torv midt i parken og vindtulipanerne, der udnytter vindens kraft til fx at drive den traditionsbundne Frihedskarrusel.

Men sideløbende med dette har Tivoli Friheden arbejdet på en lang række initiativer, der er mindre synlige men har mindst lige så stor effekt.

Eksempelvis er værktøj og køretøjer i parken udskiftet med el-drevne versioner, der er indkøbt energivenlige maskiner som vaske- og opvaskemaskiner, der er arbejdet med at nedbringe strømforbruget i køkkenerne, og der bruges i altovervejende grad miljøvenlige rengøringsmidler.

- Noget af det seneste, vi har gjort, er at skifte til økologisk øl i fadølshanerne. Vores Fed Fredag-koncerter tiltrækker flere tusinde gæster hver fredag i sæsonen, så her gør det naturligvis en stor forskel, hvad der serveres - og hvad, det serveres i.

- Derfor har vi også gennem flere år benyttet os af genbrugsglas, der vaskes mellem koncerterne, forklarer Henrik Ragborg Olesen.

Fokus på S'et i ESG

Det er ikke kun i forhold til den grønne agenda, at Tivoli Friheden gerne vil gøre en forskel.

Friheden arbejder med alle dele af ESG-kriterierne - Environment (Miljø), Social (Samfund) og Governance (Ledelse) - og ikke mindst S'et, der har fokus på relationerne til medarbejdere, leverandører, gæster og lokalsamfund, spiller en stor rolle for forlystelsesparken.

- Vi er formentlig en af Aarhus' største arbejdspladser for unge mennesker, og vi lægger vægt på, at vi ikke kun er et sted, de kommer og henter deres løn, men et sted, de kan lide at komme hen. At vi også er en form for mentalt frirum for vores kollegaer, siger Henrik Ragborg Olesen og peger på, at netop det med frirummet også er vigtigt for gæsterne.

Det er ganske enkelt en stor del af Frihedens DNA.

- Vi er med til at skabe oplevelser, sociale kontakter og et frirum i hverdagen. Både med forlystelser, musik og bare plads til at mødes. Samtidig er vi med til at skabe rum for læring og udvikling gennem konferencer og møder på Hermans, så ja, S'et i ESG er helt centralt for os, lyder det.

Det gælder både i hverdagen og ved de særlige lejligheder. Gennem mange år har det eksempelvis været en tradition, at medlemmerne af kommunens skolepatruljer bliver fejret med en dag i Tivoli Friheden. En nyere tradition er, at blomster og planter fra Tivoli Frihedens blomsterfestival gives videre, når festivalen er overstået. I år var det til Hammel Neurocenter.

- Vi synes selv, at Tivoli Friheden kan noget helt særligt, og det vil vi gerne dele ud af, konstaterer tivolidirektøren.

LED-lys leverer magien

Forude venter både Halloween og jul. To højtider for både danskerne og Tivoli Friheden.

Her har Friheden også taget en række initiativer de seneste år, og det væsentligste af disse handler om lysene. Ikke mindst til jul.

- Lysene er helt afgørende for den magiske stemning i årets mørkeste måneder. Men lys er ikke bare lys, og derfor har vi de seneste år været i gang med en udskiftning til LED-lys, der har et langt lavere strømforbrug, lyder det fra Henrik Ragborg Olesen.

Udskiftningen til LED-lys gælder naturligvis ikke kun halloween- og julelysene men også de øvrige lys i parken.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Om Tivoli Friheden:

Tivoli Friheden er Aarhus' forlystelsespark placeret i gå afstand fra centrum i den smukke Marselisborgskov.  

Følg pressemeddelelser fra Tivoli Friheden A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tivoli Friheden A/S

Kom til Jul i Friheden: Om en uge byder Tivoli Friheden velkommen til Aarhus’ hyggeligste julemarked10.11.2023 10:03:42 CET | Pressemeddelelse

Fra den 18. november kan man igen i år få en unik juleoplevelse, når tusindvis af funklende lys tændes til Jul i Friheden. I år tændes et helt nyt magisk lystræ også, der får Tivoli Friheden til at lyse op som aldrig før. Oplev ikke kun magien fra de funklende lys, men slip også kreativiteten løs til juleworkshops for hele familien i Julemandens Værksted.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye