Campen Auktioner A/S

Villys vilde vogne: Nu kan samlingen blive din

Del

Det er blevet tid til at trække en streg i sandet, forklarer den mangeårige bilentusiast, og derfor skal den ekstraordinære samling af biler på auktion.

Campen Auktioner Campen Auktioner

Lad os starte med at slå fast, at Villys identitet ikke bliver afsløret her. Villy har valgt at være anonym. Det randrusianske auktionshus Campen Auktioner er dog bekendt med Villys identitet. Det er nemlig det garvede auktionshus, der skal sælge Villys imponerende bilsamling, der byder på intet mindre end 145 biler.

Den store samling rummer blandt andet en autentisk Hummer H1, oprindeligt brugt af US Army, en Volvo panserjeep specialbygget til BOFORS-kanonen, udvalg af klassiske militærkøretøjer, en række kraftfulde 4WD-trækkere, en troværdig kopi af en jeep fra Resident Evil spilverdenen og et væld af imponerende Citroën-biler.

Det hele startede, da Villy fyldte 18 år, og cyklen blev skiftet ud med en Morris 1000.

”Der var følelsen af at sætte sig indendørs og komme fra a til b, der betog mig. Samtidig med en følelse af frihed. Jeg kunne selv bestemme, hvor jeg ville hen,” forklarer samleren, da han bliver spurgt til, hvordan det hele begyndte.

Villy, der har fejret en del fødselsdage siden 18-årsudgaven, fortæller grinende, hvad der har drevet det fra én Morris 100 til over 140 biler fordelt på fire forskellige lokaliteter - tre på Bornholm og en i Helsingør.

”En mildere grad af vanvid. Det er en sygdom uden nogen kur. Der er kun lindring. Og det er at samle endnu mere. Selvom jeg får ryddet ud nu, så vil jeg da fortsat kigge efter biler. Det er jeg sikker på.”

Det er blandt andet alderen og hensynet til familien, der er afgørende for, at de mange biler nu skal have nye ejere.

”Jeg er blevet ældre, og det er lettere for mig at rydde op, end det er for en kommende arving. Det er en af grundene til, jeg siger, nu sætter vi en streg i sandet,” forklarer Villy.

Netop denne tilgang kan Finn Campen, ejer og auktionarius ved Campen Auktioner, sagtens forstå.

”Vi oplever ofte, at det er de efterladte, der henvender sig til os. Det kan godt være en voldsom opgave i en forvejen svær periode at skille sig af med effekter, der har haft en stor betydning. Derfor kan jeg godt forstå Villys lyst til at få sin samling videre i systemet nu.”

Villys udvalgte

Bilsamlingen rummer blandt andet store 4WD-trækkere, elegante sportsvogne og ikke mindre end seks Jaguar-biler.

Villy har ingen personlige favoritter, fortæller han, men han kan godt pege på flere køretøjer, der skiller sig særligt ud. 

Der er blandt andet den yderste velholdte Jaguar XK150 DHC. Bilen har aldrig være restaureret, og den originale motor sidder i. Det er unikt, da masser af de biler er blevet restaureret, forklarer Villy.

En anden yderst unik bil i samlingen er en Fiat 508C, som oprindelig var en lukket bil. Villy fortæller, hvordan man tidligere måtte ombygge på bilerne, uden myndighederne blandede sig. Det er også tilfældet med den Fiat, som Villy om lidt skal overlade til en ny ejer.

”De kan tage sig meget forskelligt ud, og jeg ved ikke om denne bil findes tilsvarende et sted i verden,” uddyber han.

På auktionen kan man også byde på en Lancia Beta Zagato. Ifølge Villy, blev 1.270 biler i produktionsrækken af Lancia Beta Zagato coupe udstyret med VMAX motor, hvor man indkoblede et turboaggregat ved benzintilførselen. Det betyder en øget motoreffekt, og dette køretøj skriver sig også en i række af de særlige, forklarer den garvede bilsamler, som også har en af ’hovedrollerne’ fra en Lars Von Trier-film stående i en af hallerne på Bornholm.

Der er tale om en Dodge A100, der er en del af filmen 'The House That Jack Built’, hvor Hollywood-stjernen Matt Dillon sidder bag rattet.

Solgt 40 biler på egen hånd, nu skal auktionshus hjælpe

Faktisk har Villy allerede solgt omkring 40 biler fra sin samling. Det har han gjort på egen hånd. Nu vil han gerne have hjælp.

”Det er gået okay med at få solgt bilerne, men det er jo også besværligt. Der er et stort arbejde forbundet med det”, fortæller Villy og tilføjer, at det især er muligheden for at lave én stor auktion med et bredt udvalg hos Campen Auktioner, der har været tiltalende.

Ekstraordinær samling - unik mulighed for køberne

Der er altså massevis af biler, der er lokkende for personer med et blødt hjerte for specielle biler.

”Det er en auktion, hvor der virkelig er mulighed for at gøre et fund. Der er mange sjældne biler, som ikke er nemme at finde andre steder,” forklarer auktionarius Finn Campen og slutter af:

”Her er der tale om en unik chance for samlere og andre bilinteresserede.”

De 145 biler er på auktion på Campenauktioner.dk under auktion nr. 9200, og det er de indtil mandag den 30. oktober kl. 19.00, hvor auktionen slutter. Der er eftersyn på fire forskellige lokaliteter - tre på Bornholm den 28. oktober og et i Helsingør den 29. oktober. Se mere info herunder og på Campenauktioner.dk.

Katalognumre fra 2-22 findes på Støberivej 27, 3000 Helsingør, hvor der er eftersyn søndag den 29. oktober kl. 10-15.

Katalognumre fra 3-108 findes på Dammegårdsvej 7, 3782 Klemensker, Bornholm, hvor der er eftersyn lørdag den 28. oktober kl. 9-16.

Katalognumre fra 109-137 findes på Maglegårdsvej 5, 3751 Østermarie, Bornholm, hvor der er eftersyn lørdag den 28. oktober kl. 9-16.

Katalognumre 138-159 fra findes på Sdr. Hammer 43, 3730 Nexø, Bornholm, hvor der er eftersyn lørdag den 28. oktober kl. 9-16.

For at se dette indhold fra www.youtube.com, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Kontakter

Billeder

Links

Campen Auktioner A/S

Campen Auktioner er et auktionshus, som sælger alt fra køretøjer, tøj og brugskunst til overskudslager og meget andet. Alt dette foregår via deres online og fysiske auktioner i deres auktionshuse, og du kan som privat og eller som virksomhed både sælge og købe på auktionerne. Der er mange fordele at hente, uanset om du kommer for at købe noget til eget hjem eller virksomhed, eller du kommer for at tjene penge på det, som du har stående. 

Følg pressemeddelelser fra Campen Auktioner A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Campen Auktioner A/S

Danfoss frigiver kvalitetsindustrimaskiner til auktion20.12.2023 12:10:01 CET | Pressemeddelelse

Danfoss har truffet beslutningen om at flytte produktionen af radiatortermostater fra Viby J til Silkeborg. I forbindelse med denne omfattende ændring har virksomheden valgt at sælge en række maskiner, som ikke følger med til den nye destination, til maskinforretning Lynderup Group. Disse maskiner har alle været i brug helt frem til den sidste dag på det nuværende sted. Nu får du chancen for at erhverve dig disse velholdte og driftssikre maskiner, da de sættes på auktion hos Campen Auktioner.

Eksklusiv whisky- og portvinsauktion for hardcore entusiaster7.12.2023 14:17:40 CET | Pressemeddelelse

Er der ledige pladser i whiskyskabet, bør du holde øje med auktionsnr. 9495 hos Campen Auktioner. Fra én privat samler sættes værdifulde flasker med whisky og portvin fra vikinge-kultproducent til salg. Værdien af hver enkelt flaske er særdeles høj, og både flasker samt emballage er i fineste stand. Det hele bortauktioneres til højestbydende. Alene fra den eftertragtede Highland Park-himmel er der syv flasker.

Enestående kunstskatte fra 86-årige Johannes’ gemmer dukker op på auktion4.12.2023 11:37:30 CET | Pressemeddelelse

Vi har alle hørt om skatte, der har gemt sig væk, men sjældent har en historie været så hjertevarm og personlig som den, der udfolder sig hos 86-årige Johannes Abildtrup. En ægte skattejæger i sit eget hjem har opdaget kunstværker gemt i årevis. Nu står han klar til at dele disse skatte og deres historier med verden gennem en kommende auktion. En historie om kærlighed til kunst, rejser og livets overraskelser, der ikke længere kan holdes hemmelig.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye