Alexandra Instituttet

Opdag det digitale potentiale i vores sundhedssektor

Del

Robusthedskommissionens aktuelle anbefaleringer til fremtidens sundhedsvæsen peger heldigvis på, at også digitale teknologier kan rykke sundhedsvæsenet tættere på borgerne og løfte kvaliteten for alle.​ Alexandra Instituttet har i denne brochure samlet nogle eksempler på hvordan.

Robusthedskommissionen med Søren Brostrøm i spidsen præsenterede denne uge 20 anbefalinger til fremtidens sundhedsvæsen. Kommissionen vurderer blandt andet, at brugen af forskellige velfærdsteknologier har en dokumenteret effekt på frigivelsen af tid og ressourcer.

Baggrunden for at kigge mod teknologiernes potentiale i sundhedssektoren kender vi: Antallet af patientundersøgelser stiger i takt med højere levealder, og der sker en langt større subspecialisering blandt sundhedspersonale, samtidig med at budgetter minimeres. Dette pres på sundhedssektoren medfører en øget interesse i, hvordan teknologier som kunstig intelligens, planlægningsværktøjer og internet of medical devices kan være en del af fremtidens løsninger og automatisere arbejdsgange. 

Derfor har Alexandra Instituttet nu samlet de gode ideer og deres mange erfaringer i en inspirerende brochure. Dyk med ned i de nyeste trends inden for sundhedsteknologi, fra telemedicin til kunstig intelligens og se, hvordan uforløst potentiale og selv små idéer kan omsættes til praktiske fordele for sundhedspersonale, patienter og borgere.  

Inden for sundhedsområdet har Alexandra Instituttet i en årrække fokuseret på styrkeområder som telemedicin, borgerskabte data, internationale standarder, microservices og dataopsamlingsplatforme, cybersikkerhed, kunstig intelligens og sensorbaserede dataøkosystemer. Altid med fokus på brugerinddragelse.  

AI og maskinlæring er nemlig særlig relevant for sundhedsområdet. Fælles for teknologierne er dog, at de kan være et beslutningsstøtteværktøj, som potentielt kan ændre arbejdsgangene til at være mere effektive og eftertragtede. Men den succes kræver, at man inddrager sundhedsfagligt personale, borgere og patienter for at forstå behov, arbejdsgange og dermed udvikle en passende løsning.  

Har du et ønske om at optimere patientpleje, strømline jeres processer eller skabe en mere effektiv arbejdsgang? Eller har du en konkret idé til den næste sundhedsfremmende løsning? Men mangler inspiration til hvad der er muligt? Og hvordan man kommer videre derfra?  

Så er denne brochure det perfekte sted at starte:

Links

Alexandra Instituttet

100 eksperter under ét tag 

Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger. 

Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter

Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.

Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye