Opdag det digitale potentiale i vores sundhedssektor
Robusthedskommissionens aktuelle anbefaleringer til fremtidens sundhedsvæsen peger heldigvis på, at også digitale teknologier kan rykke sundhedsvæsenet tættere på borgerne og løfte kvaliteten for alle. Alexandra Instituttet har i denne brochure samlet nogle eksempler på hvordan.

Robusthedskommissionen med Søren Brostrøm i spidsen præsenterede denne uge 20 anbefalinger til fremtidens sundhedsvæsen. Kommissionen vurderer blandt andet, at brugen af forskellige velfærdsteknologier har en dokumenteret effekt på frigivelsen af tid og ressourcer.
Baggrunden for at kigge mod teknologiernes potentiale i sundhedssektoren kender vi: Antallet af patientundersøgelser stiger i takt med højere levealder, og der sker en langt større subspecialisering blandt sundhedspersonale, samtidig med at budgetter minimeres. Dette pres på sundhedssektoren medfører en øget interesse i, hvordan teknologier som kunstig intelligens, planlægningsværktøjer og internet of medical devices kan være en del af fremtidens løsninger og automatisere arbejdsgange.
Derfor har Alexandra Instituttet nu samlet de gode ideer og deres mange erfaringer i en inspirerende brochure. Dyk med ned i de nyeste trends inden for sundhedsteknologi, fra telemedicin til kunstig intelligens og se, hvordan uforløst potentiale og selv små idéer kan omsættes til praktiske fordele for sundhedspersonale, patienter og borgere.
Inden for sundhedsområdet har Alexandra Instituttet i en årrække fokuseret på styrkeområder som telemedicin, borgerskabte data, internationale standarder, microservices og dataopsamlingsplatforme, cybersikkerhed, kunstig intelligens og sensorbaserede dataøkosystemer. Altid med fokus på brugerinddragelse.
AI og maskinlæring er nemlig særlig relevant for sundhedsområdet. Fælles for teknologierne er dog, at de kan være et beslutningsstøtteværktøj, som potentielt kan ændre arbejdsgangene til at være mere effektive og eftertragtede. Men den succes kræver, at man inddrager sundhedsfagligt personale, borgere og patienter for at forstå behov, arbejdsgange og dermed udvikle en passende løsning.
Har du et ønske om at optimere patientpleje, strømline jeres processer eller skabe en mere effektiv arbejdsgang? Eller har du en konkret idé til den næste sundhedsfremmende løsning? Men mangler inspiration til hvad der er muligt? Og hvordan man kommer videre derfra?
Links
Alexandra Instituttet
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet computer graphics, kunstig intelligens, internet of things, big data, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Algoritme fjerner op til 70 procent af betonen27.9.2023 12:52:22 CEST | Pressemeddelelse
Odico i Odense laver robotter og software til byggeindustrien og har gentænkt måden at bygge i beton på, så materialemængden minimeres: Når betonen fungerer som bærende skelet i stedet for fyld, kan op til 70 procent af betonen undværes.
Digital tvilling hjælper Arla mejeri med Clean-In-Place-planlægning26.9.2023 07:38:20 CEST | Pressemeddelelse
Et samarbejde mellem Arla Foods, SPX Flow, FORCE Technology og Alexandra Instituttet bruger en digital løsning til overvåge mikrobiel vækst, så det bliver nemmere at planlægge, hvornår fødevare- eller mejeriproduktionsanlæg skal rengøres.
Nyt digitalt værktøj beregner, hvornår det bedst kan betale sig at opsamle CO220.9.2023 11:08:25 CEST | Pressemeddelelse
Alexandra Instituttet, der står bag værktøjet, inviterer kraftvarmeværker eller andre, der udleder CO2, til at være med til at afprøve og forfine værktøjet.
Små, programmérbare robotter gør legen mere interaktiv og motiverer børn til at programmere18.9.2023 11:19:02 CEST | Pressemeddelelse
Det kan være svært for små børn at forstå, hvordan programmering fungerer. På hovedbiblioteket Dokk1 i Aarhus har børnene mulighed for at lege med små, programmerbare robotter, kaldet Blue-Bots. Det digitale tilbud øger børns forståelse af, at man også kan give en vaskemaskine eller brødrister en kommando.
Nyåbnet videnscenter med Alexandra Instituttet skal beskytte mod cybertruslen5.9.2023 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra fredag 1. september er etableringen af det nye Security Tech Space i Aarhus en realitet. Samarbejdet samler stærke kræfter, der skal være med til at dæmme op for cybertruslen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum