Vestjyske virksomheder satser på PtX

Del

Den 30. august fra kl. 14 og 18 møder ca. 80 virksomheder ind til et fuldbooket arrangement hos maskinfabrikken Landia i Lem. Baggrunden for arrangementet er bl.a. Landias erfaringer med at skulle levere pumper til nogle af de kommende PtX anlæg. Pressen er velkommen.

Mødet hos Landia i Lem skal give de midt- og vestjyske virksomheder et indblik i, hvad det kræver af omstilling at blive en del af det kommende PtX-marked. En del af baggrunden for at skulle levere pumper er nemlig Landias flerårige forsknings og udviklingssamarbejde med Aarhus Universitet.

”Vi så meget tidligt, at der ville komme et nyt interessant marked for os i de kommende PtX anlæg, men vi havde brug for mere specialiseret viden, der kunne gøre vores pumper førende på PtX området. Derfor fik vi etableret et samarbejde med Institut for Bio- og kemiteknologi, som vi kendte lidt til i forvejen. Det har vi haft meget gavn af, og glæder os til at fortælle om samarbejdet på vores arrangement den 30. August”, udtaler direktør hos Landia, Steen Buhl Larsen.

Formålet med arrangementet er at få erhvervslivet i regionen til at interessere sig for det kommende milliardmarked i form af en række projekterede PtX anlæg i Midt- og Vestjylland. Steen Buhl Larsen, som også sidder i DI Midt Vests bestyrelse, udtaler i den sammenhæng:

”I bestyrelsen i DI Midt Vest har vi med stor interesse noteret os alle de konkrete forslag til nye og meget store PtX anlæg, der skal etableres både ved Tarm, men også ved Holstebro og i Herning. Så det er kun naturligt, at vi påtager os et ansvar for, at vores medlemsvirksomheder kan få et indblik i, hvad det kræver og hvor stort et marked vi ser ind i med PtX anlægget, så de kan blive en del af det kommende væksteventyr. Vi ser for os, at PtX kan blive på størrelse med nuværende vindeventyr i Midt- og Vestjylland,” siger Steen Buhl Larsen.

Arrangementet laves i et samarbejde mellem Dansk Industri og Erhvervsråd Ringkøbing-Skjern. Erhvervsrådet har desuden sørget for, at lokale videns- og industrivirksomheder uden for DI’s medlemskreds også får mulighed for at deltage. Arrangementet er det første af en række PtX arrangementer DI Midt Vest vil sætte fokus på i den kommende periode. 

________________________________________

Fakta om PtX: Power-to-X (PtX) dækker over en række teknologier, som alle tager udgangspunkt i, at strøm udnyttes til at fremstille brint. I Danmark taler man om Power-to-X, mens man i udlandet kalder det grøn brint eller ”electrofuels” (”e-fuels”). Begge begreber beskriver den proces, hvor strøm og vand bliver lavet om til brint gennem elektrolyse. Brinten kan bruges direkte i fx lastbiler, færger eller industrien, men den kan også viderekonverteres til andre brændstoffer. (Energistyrelsen)

__________________________________________

Program den 30. august

Kl. 14.00: Rundvisning på Landia

KL. 14.45 - 15.00: Indskrivning

Kl. 15.00: Åbning og velkomst v. borgmester i RKSK Hans Østergaard

Kl. 15.05: Hvad står P og X for? v. Michael Wegner Kofoed, AU

Kl. 15.35: Det kommende PtX-anlæg Megaton ved Tarm, v. formand for Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, Ole Nyholm Knudsen

Kl. 15.50: PtX-industrien - hvilke danske anlæg er længst fremme i realiseringen? v. Henrik Skou, DI

Kl. 16.15: Pause

Kl. 16.30: Produktion af grøn naturgas via tilsætning af brint til biogasreaktorer, v. Steen buhl og Michael Wegner kofoed

KL. 17.30: Værdikæderne i PtX - hvilke typer underleverandører bliver der brug for, v. Haldor Topsøe

Kl. 18.00: Gå-hjem-sandwich og øl/vand

Kontakter

For yderligere kontakt regionalkonsulent for DI MidtVest Anders Holm på 2894 0153

For yderligere information om DI Midt Vest: Chefkonsulent Gitte Brødsgaard Vesti Mail: giv@di.dk Tlf. 7216 0159 Mobil: 2921 7710 Sekretær Nadia Bartoft Lind Mail: nabl@di.dk Tlf. 3377 3309

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Ringkøbing-Skjern og Holstebro producerer mest grøn energi12.5.2023 06:10:00 CEST | Pressemeddelelse

I både Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner sørger solceller og vindmøller på land for strøm svarende til 497.000 husstandes forbrug, mens der i Struer kun produceres grøn strøm svarende til 38.500 husstandes forbrug. Der er stor forskel på, hvor meget grøn energi der produceres i de midt- og vestjyske kommuner. DI Midt Vest opfordrer kommunerne til at gøre det hurtigt og nemt at investere i produktion af grøn strøm

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye