DI Midt Vest

Ringkøbing-Skjern og Holstebro producerer mest grøn energi

Del
I både Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner sørger solceller og vindmøller på land for strøm svarende til 497.000 husstandes forbrug, mens der i Struer kun produceres grøn strøm svarende til 38.500 husstandes forbrug. Der er stor forskel på, hvor meget grøn energi der produceres i de midt- og vestjyske kommuner. DI Midt Vest opfordrer kommunerne til at gøre det hurtigt og nemt at investere i produktion af grøn strøm

Når det blæser eller solen skinner, er der grøn strøm i stikkontakten rigtig mange steder i Midt- og Vestjylland. I Ringkøbing-Skjern og Holstebro producerer særligt vindmøller på land grøn strøm nok til at dække det, der svarer til henholdsvis 312.000 og 185.500 husstandes forbrug. I Struer, Viborg og, Ikast-Brande produceres derimod kun grøn strøm svarende til henholdsvis 38.500, 42.000 og 43.000 husstandes forbrug.

I hele Midt- og Vestjylland producerer solceller og vindmøller på land strøm svarende til 898.500 husstandes forbrug. Langt den største andel af den grønne strøm produceres af vindmøller på land, og Ringkøbing-Skjern er den kommune i hele landet, som producerer mest grøn strøm. Det viser en analyse fra Dansk Industri.

- Ringkøbing-Skjern, Holstebro og Lemvig er blandt de ti kommuner i Danmark, der producerer mest grøn strøm. Midt- og Vestjylland er den landsdel i Danmark, hvor der produceres mest grøn strøm. Jeg glæder mig over, at flere af vores kommuner har gjort det attraktivt at investere i og opføre anlæg, der producerer grøn strøm. Det er med til at sikre, at vi både kan blive fri af russisk gas og blive klimaneutrale i 2045, siger formand for DI Midt Vest Claus Arberg.

Herning og Skive ligger i top 15 over kommuner, hvor der produceres mest grøn strøm fra solceller og vindmøller på land. Viborg ligger i top 30, og Ikast-Brande er nummer 31 ud af 98 kommuner. Danmark har et mål om, at produktionen af elektricitet fra vedvarende energikilder skal femdobles frem mod 2030, og opsætningen af alt fra solceller til vindmøller og andre energianlæg skal ske ude i kommunerne.

- Vi er gode til grøn energi i vores del af landet, men derfor må vi ikke læne os tilbage og tro, at vi her i Midt- og Vestjylland har gjort vores. Vi skal fortsætte med at udbygge, så vi kan imødekomme den efterspørgsel, der er. Også for vores virksomheder er det afgørende, at de kan producere med grøn strøm og erstatte gas med andre energikilder, siger Claus Arberg og tilføjer:

- Kommunerne bør også tænke i at energirenovere egne bygninger og dermed udnytte energien bedst muligt, og samtidig se på mulighederne for at benytte egne bygninger til fx solceller. Vi skal alle bidrage, hvis vi skal i mål på klimafronten.

Holstebro, Herning og Ringkøbing-Skjern er i top ti over kommuner, der siden 2016 har haft den største stigning i produktionen af strøm fra vindmøller på land.

- Det vidner om en positiv tilgang til og hurtig sagsbehandling af ansøgningerne. Jeg vil opfordre de af vores midt- og vestjyske kommuner, som endnu ikke har fået tempo på udbygningen af grøn strøm, til at se mod kommuner med mere erfaring og lære af dem. Kommunerne skal gribe alle muligheder for at komme i gang med at udvide produktionen af grøn strøm, siger Claus Arberg.

Fakta om tallene:
Da efterspørgsel og udbud af grøn strøm sjældent passer sammen, vil produktionen af grøn strøm i praksis ikke gå til det antal husstande, det i teorien kan dække. Derudover eksporteres en del af strømmen til andre lande, og noget går til fx industrivirksomheder.

Kontakter

Formand for DI Midt Vest Claus Arberg, telefon 22 72 73 69
Regional konsulent for DI Midt Vest Anders Holm, telefon 28 94 01 53

Links

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt Vest



Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Samarbejdet mellem virksomheder og skoler er i top i flere midt- og vestjyske kommuner16.10.2024 05:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Erhvervspraktik og klassebesøg hos lokale virksomheder er en del af skoleskemaet på mange skoler i Midt- og Vestjylland. Men hvis det skal lykkes allerede fra næste skoleår at opfylde nye lovkrav om, at alle elever skal i en uges erhvervspraktik i enten 7., 8. eller 9. klasse, skal skolerne i gang med at skabe kontakt til endnu flere virksomheder. Udpeg en erhvervsplaymaker, lyder opfordringen fra DI Midt Vest

Ikast-Brande Kommune fastholder førstepladsen i Lokal Erhvervsvenlighed 20244.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Ikast-Brande Kommune er igen i år placeret som nummer ét i DI’s årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed – og førstepladsen er tilmed mere suveræn end nogensinde før. Det er 13. gang ud af de seneste 15 år, at kommunen indtager den fornemme førsteplads, hvilket understreger Ikast-Brandes vedvarende stærke indsats for at skabe optimale erhvervsvilkår. Ikast-Brande har især gjort fremskridt i kategorien ”Infrastruktur”, hvor kommunen er steget fra en 19. plads til en imponerende 2. plads. Dette viser, at kommunen har formået at forbedre sine vejnet, og erhvervslivet oplever bedre transportmuligheder for deres medarbejdere. - Tillykke igen til Ikast-Brande kommune – en imponerende førsteplads. Det er især en stor glæde at se, at Ikast-Brande Kommune har klatret fra en 19. til en 2. plads i kategorien ”Infrastruktur”. Dette viser, at kommunens investeringer i vejnet og bedre transportmuligheder virkelig har båret frugt, siger Bo Knudsen, bestyrelsesleder for DI Midt Vest. Ikast-Brand

Herning Kommune stiger til en andenplads i Lokal Erhvervsvenlighed 20244.9.2024 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Herning Kommune har igen formået at forbedre sin placering i DI’s årlige undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed og er nu rykket op til en samlet flot 2. plads. En enkelt plads højere end sidste års 3. plads. Fremgangen afspejler en fortsat styrket indsats på flere områder, selv om der også er kategorier, hvor der stadig er plads til forbedring. Herning har opnået bedste placering i kategorien ”Grøn udvikling”, hvor kommunen ligger på en 1. plads. Dette viser, at Herning fører an i bæredygtighed og grøn omstilling. Det er især erhvervslivets anerkendelse af kommunens indsats for grøn omstilling, der bringer den helt til tops. - Det er fantastisk, at Herning kan bryste sig af en 1. plads i grøn udvikling. Denne førerposition viser, at Herning er en foregangskommune inden for bæredygtighed og grøn omstilling, hvilket er medvirkende til at tiltrække fremtidens grønne investeringer til kommunen, som den jo også har haft god held med, siger Bo Knudsen, bestyrelsesleder i DI Midt Vest Hernin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye