Arbejdsmarkedet kan lære af fodboldverdenens internationale talentudsyn, ifølge nyt studie fra Deel

Del

Den internationale HR-platform, Deel, der blev lanceret i Danmark i 2022, har analyseret data fra de sidste 20 års Premier League-kampe for at konkretisere effekten af international rekruttering. Rapporten viser, at internationalt talent er en kritisk faktor for succes. Et råd, der er værd at tage fra grønsværen til kontorlandskabet.

Deel har, i samarbejde med fodboldstatistikeren, Jonny Blain, analyseret de sidste 20 års Premier League-resultater for at undersøge, i hvilket omfang international mangfoldighed, præstationer og holdsucces er afhængige af hinanden. Resultaterne afslører en klar sammenhæng mellem holdenes internationale mangfoldighed og deres succes - med hensyn til scorede mål, vundne kampe og slutplacering i ligaen.

Undersøgelsen har analyseret de internationale spillere på alle Premier League-hold fra sæsonen 2002/2003 til sæsonen 2021/2022 – og konklusionen er klar. Internationalt mangfoldige teams overpræsterer. Her er nogle af de største fund i undersøgelsen:

  • 6.922 af 10.590 af spillerne i Premier League har været internationale – et tal, der svarer til 65%. Tallet toppede i sæsonen 2013/14 med 69,7%.
  • 15 af de seneste 20 Premier League-vindere - og 12 af de sidste 13 – havde flere internationale spillerede end ligaens gennemsnit.
  • I 19 af de 20 sæsoner havde hold, der havde flere internationale spillere end gennemsnittet, et højere antal sejre.
  • Holdet, med den højeste andel af internationale spillere i en sæson, var Arsenal, med 96% i 2006/07. De sluttede sæsonen på 4. pladsen.
  • Udenlandske spillere har også i høj grad været ansvarlige for at sætte bolden bagerst i nettet. I samtlige af de sidste 20 Premier League-sæsoner, har internationale spillere scoret de fleste mål. Samlet set er procentdelen af mål, scoret af internationale spillere, 64.8%. Dette tal toppede i sæsonen 2018/2019 på 72% og faldt aldrig under 59%.
  • Den højeste andel af mål, scoret af internationale spillere på et titelvindende hold, var 94,1%, opnået af Manchester City i 2013/14. Dette blev tæt fulgt af Arsenals 'Invincibles' med 93,2% i 2003/04.
  • I de sidste 20 Premier League-sæsoner er 24 spillere blevet tildelt Golden Boot, en pris til sæsonens topscorer. Af disse spillere har 83% (20) været internationale spillere. De eneste undtagelser er Harry Kane, der har vundet tre gange, og Jamie Vardy, der har vundet en gang. Franskmanden, Thierry Henry har vundet Golden Boot fire gange, mere end nogen anden spiller.

Hold

Sæson

% mål scoret af internationale spillere

Manchester City

2013/2014

94.1%

Arsenal

2003/2004

93.2%

Chelsea

2014/2015

90.4%

Chelsea

2016/2017

89.4%

Manchester City

2011/2012

83.9%

I en kommentar til resultaterne siger Jonny Blain, Senior Football Statistician: "Internationale talenter har spillet en stor rolle i succesen for Premier Leagues største hold i de sidste 20 sæsoner. Fra Manchester United til Arsenal har internationale spillere stået i spidsen for størstedelen af de største præstationer - i en af verdens bedste ligaer.”

Deels syn på internationale talenter

Deel har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder med at opbygge flere globale teams gennem selskabets onboarding-, compliance- og lønningstjenester i 150+ lande. Ligesom på Premier League-holdene, mener virksomheden, at en mere globalt mangfoldig arbejdsstyrke klarer sig bedre. Hvis Premier League-hold kan få succes med at vedtage denne strategi, bør virksomheder i alle størrelser, rundt om i verden, også gøre det.

I en kommentar til undersøgelsen, siger Alex Bouaziz, medstifter og administrerende direktør for Deel: " Både i sporten og på arbejdsmarkedet, giver landegrænseløs ansættelse arbejdsgivere den ultimative mulighed for at bringe et mangfoldigt sæt færdigheder og erfaringer sammen i et velfungerende team. Nogle af de største hold i verden har kun haft succes på grund af deres internationale talenter. Fodbold er det perfekte eksempel på internationalt talentudsyn, men vi ser det også på tværs af andre sektorer. Disse resultater bekræfter min (og Deels) tro på, at der er en sammenhæng mellem global mangfoldighed og teamsucces."

Nøgleord

Kontakter

Om Deel

Deel er en førende global compliance- og lønningsløsning, der forbinder talenter og virksomheder globalt. Deel's platform tilbyder en samlet pakke af lønsystem, HR-ydelser, compliance og andre funktioner, der skal til, når man ansætter og leder et globalt team.

Ved hjælp af en teknologidrevet selvhjælpsproces, kan Deel's kunder nemt ansætte nye medarbejdere fra over 150 lande, på få minutter - og i compliance med lokal lovgivning. Med flere end 250 lokale juridiske-, revisions-, skatte- og mobilitetspartnere tilknyttet, gør Deel det muligt for virksomheder at udarbejde og underskrive lokale ansættelseskontrakter i compliance med lokale regulativer. Det gøres nem via et virtuelt bibliotek, og man kan betale lokale teams i flere end 120 forskellige valutaer - med bare ét klik.

Deel blev grundlagt i 2019 af Alex Bouaziz og Shuo Wang, Deel har medarbejdere i hele verden, der arbejder remotely. Læs mere om Deel here.

Følg pressemeddelelser fra Deel Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Deel Danmark

Deel lancerer Compliance Hub: Det har aldrig været nemmere for virksomheder at sikre compliance7.12.2023 13:52:50 CET | Pressemeddelelse

Den globale HR- og rekrutteringsplatform, Deel, har lanceret en samlet platform og one-stop-shop med alt, der har at gøre med compliance. I dag bruger virksomheder mange penge på at sikre compliance hele vejen rundt. Gennem Compliance Hub kan virksomheder holde fingeren på pulsen med nem adgang til seneste lovgivning, risikoadvarsler, rådgivning og medarbejderklassificering.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye