Elgiganten A/S

Flyvevåbnet sender dronekampagne i luften fra Elgiganten

Del
På billedet: Peter Hansen - Pilot og Flyvesikkerhedsekspert, Martin Albertsen Hansson – Varehuschef i Elgiganten Aalborg Nytorvet samt Morten Valentin Jensen – Major og Kommunikationschef
På billedet: Peter Hansen - Pilot og Flyvesikkerhedsekspert, Martin Albertsen Hansson – Varehuschef i Elgiganten Aalborg Nytorvet samt Morten Valentin Jensen – Major og Kommunikationschef

I takt med at droner generelt bliver bedre og billigere, er de blevet hvermandseje til leg og professionelle formål. Med udbredelsen kan Flyvestation Aalborg se en bekymrende stigning i antallet af ulovlige flyvninger for tæt på flyvestationen. Det er farligt, og det er med til at sætte Nordjyllands politi på ekstraarbejde med at opsøge de ofte intetanende lovovertrædere og forklare dem reglerne for droneflyvning. Derfor har Nordjyllands Politi og Flyvestation Aalborg udviklet en informationskampagne, der skal hjælpe til, at droneejerne kender reglerne og forstår, hvorfor det er vigtigt at overholde dem.

Morten Valentin Jensen, major og presseofficer i Flyvevåbnet: ”Det er ikke en kampagne imod droner, for vi deler begejstringen også for den slags flyvning. Det er en sikkerhedskampagne. Vi ved fra politiet, at det sjældent er ond vilje, når reglerne overtrædes. Folk kender simpelthen ikke reglerne, og ved ikke, hvor farlige droner kan være, hvis de kommer tæt på fly. Hvis reglerne bliver fulgt, er der til gengæld plads til alle i luftrummet.”

Kampagnen består af informationsmaterialer, der skal nå ud til brugerne i to trin. Det første trin er en video, hvor en pilot og en politibetjent fortæller om reglerne, og hvor dyrt, det kan blive at overtræde dem. De viser også, hvordan selv en lille drone kan ødelægge en flyvinge. Det andet trin i kampagnen er partnerskaber med de er erhverv, der ofte bruger droner, og med de forretninger, der sælger droner. De forretninger, der siger ja til at deltage i kampagnen, vil få udleveret klistermærker med sikkerhedsråd til at sætte på æsken, når en kunde køber en drone. Elgiganten er de første, der har sagt ja tak til at være partner i kampagnen

Martin Albertsen Hansson, varehuschef i Elgiganten, Aalborg: ”Vi vil selvfølgelig gerne være med til at skabe større sikkerhed i luftrummet og bakker derfor fuldt op om kampagnen. Hos Elgiganten gør vi generelt meget ud af at uddanne vores medarbejdere, så de kan give god og kompetent rådgivning om valg og brug af de produkter, vi sælger. Derfor giver det rigtig god mening at indgå i dette samarbejde for at dele viden med vores kunder om sikker brug af droner.”

Kampagnen sættes officielt i gang den 18. maj hos Elgiganten, på Nytorv i Aalborg af Flyvevåbnet og Elgiganten.

Om reglerne for droneflyvning

- Reglerne for droner afhænger bl.a. af dronens størrelse og funktioner
- Generelt handler reglerne om at beskytte mennesker og ikke mindst fastholde et sikkert luftrum
- Droner må ikke komme nærmere end 5 km afstand fra en lufthavn, da den risikerer at kolliderer med fly
- med risiko for tab af menneskeliv
- Der er desuden alders-og forsikringskrav, som skal overholdes
- Overtrædelse kan give bøder - og ved uheld erstatningsansvar


Om kampagnen

- Kampagnen er udarbejdet af Nordjyllands Politi og Flyvestation Aalborg
- Kampagnen består af:
- Video: https://share.ftv.dk/show/8442/5973-hvqfpuqveczc5znf
- Quiz
- Klistermærker
- Flyers
- Partnerskaber med forhandlere samt erhverv, der ofte bruger droner (fx fotografer, ejendomsmæglere og landmålere)

Nøgleord

Kontakter

Ditte Opstrup Andersen
Kommunikationschef
PR & Kommunikation
ditte.opstrup.andersen@giganten.dk
+4527614057

Billeder

På billedet: Peter Hansen - Pilot og Flyvesikkerhedsekspert, Martin Albertsen Hansson – Varehuschef i Elgiganten Aalborg Nytorvet samt Morten Valentin Jensen – Major og Kommunikationschef
På billedet: Peter Hansen - Pilot og Flyvesikkerhedsekspert, Martin Albertsen Hansson – Varehuschef i Elgiganten Aalborg Nytorvet samt Morten Valentin Jensen – Major og Kommunikationschef
Download

Information om Elgiganten A/S

Elgiganten A/S
Elgiganten A/S
Arne Jacobsens Allé 16, 2
2300 København S

http://elgiganten.dk

Elgiganten er Danmarks førende varehuskæde indenfor mærkevareprodukter i hjemmeelektronik og hårde hvidevarer. Elgiganten blev etableret i Danmark i 1996 og har i dag over 2.300 medarbejdere fordelt pa 40 varehuse landet over samt en af landets største internetbutikker på Elgiganten.dk.

Elgiganten A/S indgår i Elkjøp Nordic-koncernen, der i regnskabsåret 2020/21 omsatte for 49,8 milliarder norske kroner. Der er i alt 414 varehuse og ca. 11.000 medarbejdere i Norden. Alle nordiske varehuse forsynes fra det over 100.000 kvm store centrallager i Jönköping, Sverige. Elkjøp-koncernen ejes af Currys plc.

Følg pressemeddelelser fra Elgiganten A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Elgiganten A/S

Gaming skal også være en forældresport20.11.2023 11:01:26 CET | Pressemeddelelse

Kom ind i kampen mor og far Royal Arena vil være fyldt, når BLAST-turneringen med nogle af verdens bedste gamere starter den 25. november. En stor del af tilskuerne vil være gamerbørn og deres forældre, der sammen oplever begejstringen ved en sport i vækst. Det kræver fokus, træning, samarbejde og god fysik at blive en god gamer. Alligevel viser en ny undersøgelse, at 9 ud af 10 forældre endnu ikke har haft lyst til at opleve gaming-universet, og samtidig mener halvdelen af dem, at deres børn gamer for meget. Elgiganten, der er sponsor for turneringen og står bag undersøgelsen fra YouGov, opfordrer danske forældre til helt bogstaveligt at komme ind i kampen og opleve, hvor sjovt det er at følge børnenes passion.

Elgiganten og Ønskeskyen giver dig inspiration til årets julegaver17.11.2023 11:37:07 CET | Pressemeddelelse

Ønsker din teenager sig en PS5 eller har du selv sat et par Airpods på din julegaveønskeliste, så er du langt fra den eneste. Faktisk viser data fra Ønskeskyen, at der kommer til at ligge mange hårde pakker under juletræet i år. For når man dykker ned i de mere end 20.000 oprettede ønskelister med Elgiganten produkter, danner der sig et klart billede over de allermest populære julegaveønsker.

Elgiganten støtter indsamling for at hjælpe dem, der hægtes af samfundets digitale fællesskab7.11.2023 12:31:53 CET | Pressemeddelelse

Digitale klasseskel er en realitet i Danmark, hvor adgang til teknologi og elektronik i stigende grad afgør, om man er en del af både det sociale og det samfundsmæssige fællesskab. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Elgiganten viser, at teknologi bliver anset som stadig dyrere, hvilket gør det svært for fattige familier at følge med udviklingen. Over en tredjedel af danskerne kan ikke købe det, de ønsker, mens en femtedel oplever klasseskel. Knap én ud af 10 har slet ingen adgang til digitale muligheder. Derfor er hjælp til elektronik en del af Dansk Folkehjælps julehjælp til fattige familier. Elgigantens kunder kan fra 1. november give et bidrag til julehjælpen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum