Tæt på hver anden danske sodavand er sukkerfri
Indholdet var sukkerfrit i så godt som hver anden af de sodavand, forbrugerne åbnede i 2022. 49% sukkerfrie sodavand mod 51% sukkersødede sodavand lød andelene på ifølge tal fra Nielsen Scantrack.
Andelen af sodavand uden sukker lå igennem 2010’erne stabilt omkring 35%. Men tapperierne har de senere år arbejdet intensivt på at udvikle sukkerfrie alternativer med en smag, som forbrugerne er glade for. Samtidig har tapperierne brugt betydeligt flere penge på at markedsføre sodavand uden sukker end på sukkersødede sodavand.
”Kombineret med at forbrugerne har taget rigtigt godt imod de sukkerfrie produkter, betyder denne indsats, at vi er snublende nær, at 2023 bliver året, hvor vores medlemmer sælger flere sodavand uden sukker end sodavand med sukker”, siger direktør Nick Hækkerup fra Bryggeriforeningen, som er både bryggeriernes og tapperiernes brancheorganisation.
Han peger også på, at Fødevarepartnerskabet for sundhed og klima har været en drivende kraft bag udviklingen. Her har knap 150 virksomheder, brancheforeninger og sundhedsorganisationer i regi af Fødevarestyrelsen siden 2019 samarbejdet om blandt andet at fremme udviklingen af sundere og samtidigt velsmagende fødevarer.
”Fødevarepartnerskabet har både fokus på at nedbringe indholdet af sukker i læskedrikke og på at øge andelen af alternativer med andre sødemidler end sukker, og det har utvivlsomt bidraget væsentligt til den positive udvikling. Det viser, at partnerskabsmodellen er succesfuld og også kan anvendes til at løse andre samfundsmæssige udfordringer”, siger Nick Hækkerup, der er formand for partnerskabets drikkevaregruppe.
Nøgleord
Billeder
Vedhæftede filer
Links
Information om Bryggeriforeningen
Faxehus, Gamle Carlsbergvej 16
1799 København V
7216 2424https://www.bryggeriforeningen.dk/
Bryggeriforeningen er brancheorganisation og fælles talerør for bryggerier og tapperier i Danmark. Vi varetager og formidler medlemmernes interesser over for Folketinget, myndighederne, medierne og den øvrige offentlighed. Blandt andet når det gælder erhvervs-, miljø-, fødevare- og sundhedspolitik.
Følg pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Bryggeriforeningen
Flere mikrobryggerier forvandler CO₂ til øl-skum4.7.2024 11:31:06 CEST | Pressemeddelelse
Store bryggerier har i årevis opsamlet den CO₂, som opstår i gæringsprocessen – og senere tilsat CO₂’en for at danne skum i deres øl. Men nu er teknologien skaleret, så den også passer til mikrobryggerierne, som er i fuld gang med at tage den til sig.
Rabat på øl-afgift fremtidssikrer dansk mikrobryg27.6.2024 10:40:28 CEST | Pressemeddelelse
Ny aftale om erhvervsstøtte bevarer halvering af den øl-afgift, som små bryggerier betaler.
Mikrobryggerier jubler over fortsat rabat på øl-afgift20.6.2024 11:08:58 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har netop fremlagt en erhvervspakke, der bevarer den rabat på øl-afgiften, som små bryggerier tildeles for at klare sig i konkurrencen.
Alkoholfri øl fejrer jubilæum med rekordsalg10.4.2024 14:52:18 CEST | Pressemeddelelse
Den 11. april er det præcis ti år siden, at grænsen for, hvornår en øl må kaldes for alkoholfri, blev hævet fra 0,1% til 0,5%. Siden er salget mere end firedoblet, og netop nu er salget 20% højere end på samme tidspunkt sidste år.
Mikrobryggerier dør, hvis politikere gennemfører udvalgsforslag19.2.2024 14:26:38 CET | Pressemeddelelse
Frigast-udvalget foreslår at fjerne rabatten på ølafgiften for små danske bryggerier. Det risikerer at lukke en lang række mikrobryggerier, mindske udviklingen af lokalsamfund og begrænse forbrugernes udvalg af øl.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum