Deel Danmark

Ny rapport: Danske talenter er eftertragtede globalt

Del
Remote-rekrutteringsplatformen, Deel, der åbnede i Danmark sidste år, har iværksat en undersøgelse af udviklingen i internationale ansættelser på tværs af landegrænser. Data viser, at især amerikanske (steget med 165%) og britiske virksomheder (steget med 89%) har et godt øje til danske talenter, som hyres til at arbejde remote fra Danmark. Tal viser desuden, at Danmark er det næststørste marked i EMEA for remote-ansættelser - efter Sverige.
Daniel Eisenberg, Nordisk chef for Deel
Daniel Eisenberg, Nordisk chef for Deel

København, den 16. februar 2023 – I en tid, hvor den globale økonomi oplever store udsving og udfordringer, er remote work-ansættelser, på tværs af landegrænser, en trend i stærk fremgang. Mange lande har haft gavn af udviklingen, og i et land som Filippinerne har det medført en stigning på 36% i gennemsnitlig løn på tværs af jobtyper, for dem, der er blevet ansat gennem platformen. Men også i Danmark ser vi en øget interesse for ansættelse af udenlandsk arbejdskraft, hvor vi indtager pladsen som det næstmest progressive land i forhold til international ansættelse, lige efter Sverige. Det viser Deels nye rapport ’State of Global Hiring 2022’.

”Undersøgelsen tegner et tydeligt billede af, at rekruttering på tværs af landegrænser er blevet en foretrukken løsning for mange virksomheder. Samtidig bekræfter den, at der er stor efterspørgsel på dansk arbejdskraft i hele verden, hvilket giver danske talenter muligheden for at få drømmejob i udlandet, selvom de arbejder fra Danmark.” siger Daniel Eisenberg, der er nordisk chef hos Deel.

Deel er en international rekrutterings- og HR-platform, der startede op i 2018, som gennem sin platform har gjort det lettere for virksomheder og talenter at finde hinanden globalt. I 2022 åbnede Deel Danmark, og har allerede oplevet stor succes herhjemme. Globalt er Deel nu til stede i +160 lande og er værdiansat til 12 mia. dollars.

Jysk arbejdskraft hitter i engelsksprogede markeder

Deel’s rapport viser, at den yngre talentpulje herhjemme oplever stor opmærksomhed i udlandet – især i USA og Storbritannien. Antallet af ansættelser af danskere til remote arbejde ud af Danmark til USA og England er steget med henholdsvis 165 % og 89 % i forhold til starten af 2022. Data viser ligeledes, at det særligt er personer mellem 25 og 34 år, der bliver ansat. Dernæst oplyser rapporten, at det i høj grad er jobtyper som sælgere, statistikere og designere, der rekrutteres. Ydermere viser undersøgelsen, at flere personer bosiddende i Jylland rekrutteres til virksomheder i andre lande, end fra resten af Danmark.

Danske virksomheder vender blikket mod talenter fra både etablerede og vækstmarkeder

Rapporten giver ligeledes indsigt i de danske virksomheders ansættelser af international remote arbejdskraft. Her vises det, at det danske arbejdsmarked i 2022 særligt har hvervet nye medarbejdere fra Italien, Brasilien og Tyskland. Her er både forretningsudviklere, softwareudviklere og E-commerce assistenter i høj kurs, og ligeledes tenderer aldersgruppen også til at ligge mellem 25 og 44 år.

”Virksomheder og organisationer ser ud til at finde det værdifuldt at have mulighed for at hyre fra en bredere talentpulje, end den der blot eksisterer inde for virksomhedens egne landegrænser. Samtidig viser undersøgelsen, at flere arbejdstagere søger job hos internationale virksomheder, hvilket er blevet lettere, takket være bedre muligheder for remote arbejde,” siger Samuel Dahan, der er juraprofessor på Cornell University og forskningsleder for Deel Lab, som er Deels forskningsenhed, der forsker i global beskæftigelsespolitik.

Hele rapporten kan læses her.

Nøgleord

Kontakter

Christian Storm, Grey Public på vegne af Deel Danmark
christian.storm@grey.com

Billeder

Daniel Eisenberg, Nordisk chef for Deel
Daniel Eisenberg, Nordisk chef for Deel
Download

Links

Information om Deel Danmark

Deel Danmarkhttp://www.deel.com

Om Deel

Deel hjælper virksomheder med at ansætte hvem som helst, hvor som helst, gennem sin globale løsning til betalingsstyring og overholdelse af lokal compliance. Med sin platform kan virksomheder - uanset type og størrelse - ansætte, administrere og aflønne selvstændige og fuldtidsansatte i mere end 150 lande på få minutter med fuld compliance. For mere information, besøg Deel.com

Følg pressemeddelelser fra Deel Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Deel Danmark

Deel lancerer Compliance Hub: Det har aldrig været nemmere for virksomheder at sikre compliance7.12.2023 13:52:50 CET | Pressemeddelelse

Den globale HR- og rekrutteringsplatform, Deel, har lanceret en samlet platform og one-stop-shop med alt, der har at gøre med compliance. I dag bruger virksomheder mange penge på at sikre compliance hele vejen rundt. Gennem Compliance Hub kan virksomheder holde fingeren på pulsen med nem adgang til seneste lovgivning, risikoadvarsler, rådgivning og medarbejderklassificering.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye