SCADA International

SCADA International ønsker at sænke omkostningerne til grøn energi med deres nye Solar PV Data Tag-List

Del
SCADA International lancerer en ny Solar PV Data Tag-List som led i deres mål om at skabe en standardising på tværs af data og kommunikationssystemer indenfor vedvarende energi. Listen kommer som en udvidelse af den eksisterende Global Wind Data Tag-List, som den Silkeborg-baserede softwarevirksomhed i flere år har stillet til rådighed til aktører i energibranchen verden over. Den nye liste er et stort skridt på vejen til at skabe bedre forudsætninger for en grønnere fremtid, siger CEO i SCADA International, Thomas Bagger.

SILKEBORG, DANMARK — 22. marts 2022 — Solenergi er blevet et brandvarmt emne de seneste år, og flere og flere solcelleparker bliver opført og udviklet verden over. Dog medfører den hastige udvikling også nye udfordringer vedrørende adgang til essentielle data og diverse kommunikationsprotokoller.

I dag arbejder solcelleejere typisk med flere forskellige systemer og kommunikations-protokoller, hvilket komplicerer processen i at indsamle data. Håndteringen af data fra forskelligartede kilder er både mere tidskrævende og vanskelig, og det øger omkostningerne til dataanalyse og den overordnede drift. I flere virksomheder hører man stadig om den såkaldte ”80-20 regel”, hvor 80 procent af analytikernes tid bliver brugt på rensning og kategorisering af data og kun 20 procent bruges på egentlig dataanalyse. Alene af den grund anerkender mange behovet for at have standardiseringer på tværs af data som kan lette håndteringen af data og derigennem forbedre driftssikkerheden.

SCADA Internationals nye Solar PV Data Tag-List er netop dannet på baggrund af at bidrage til mere åben udveksling af data i solcellebranchen. Listen er baseret på IEC 61850-7-4 and IEC 61850-7-420 standarderne, hvor den normaliserer de forskellige datakilder ved at omdanne dataene til ét dataset, som solcelleejerne derefter kan tage i brug i deres eget system. Med ét dataset fremfor flere bliver sammenligning af data mere simpelt og skaber bedre muligheder for fremtidige investeringer i nye solcelleparker.

”Vi tror, at den nye Solar PV Data Tag-List kan blive et vigtigt værktøj i at sænke niveauet af driftsfejl og dermed de samlede omkostninger. I sidste ende er det en meget simplere og mere effektiv proces at sammenligne æbler og æbler end æbler og pærer”, forklarer Thomas Bagger, CEO i SCADA International.

For at sikre at listen bidrager til ensartethed på tværs af systemer, har SCADA International valgt at den nye Solar PV Data Tag-List skal være tilgængelig for alle at tilgå og integrere i deres egne systemer.

Bygget på branchens behov og erfaringer fra branchen

Solar PV Data Tag-Listen består af hele 299 nye tag-navne, og disse nye tags kommer i forlængelse af de 2673 tag-navne, der indgår i den allerede eksisterende Global Wind Data Tag-List, som SCADA International lancerede tilbage i 2019.

Global Wind Data Tag-Listen konstituerer den første standardisering af data fra vindmøller i vindindustrien. Efterspørgslen og udviklingen indenfor vedvarende energi har tilskyndet SCADA International til også at udvikle en liste af standardiserede data til brug i solcelleindustrien.  

Med lanceringen af denne nye liste tager SCADA International del i den nuværende udvikling mod stigende diversitet indenfor vedvarende energi. Ved at promovere standardisering og interoperabilitet i den samlede vedvarende energisektor, og ikke kun i vindindustrien, bidrager SCADA International til udviklingen af en mere samlet, grøn energisektor.

“Vores mål er at bidrage til en grøn fremtid med større fokus på vedvarende energi. Derfor er det, at vi nu giver vores kunder og andre aktører i solcellebranchen mulighed for bedre at håndtere deres data, et kæmpe skridt i den rigtige retning,” siger Thomas Bagger.

Den nye Solar PV Data Tag-List bliver løbende opdateret, som flere tags bliver tilføjet. Derudover er listen tilgængelig for alle og kan downloades her.

###

Kontakter

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om SCADA International

SCADA International
A. C. Illums Vej 4
8600 Silkeborg

60580661https://scada-international.com/

Om SCADA International

SCADA International gør det muligt for den vedvarende energisektor at optimere produktion og reducere omkostninger. Det sker gennem intelligente software- og hardwareløsninger, der registrerer livedata fra forskellige mølletyper og omdanner dem til beslutningsunderstøttende information.

Med hovedkontor i Danmark beskæftiger SCADA International mere end 100 vind- og SCADA-specialister på kontorer i Tyskland, Polen, Ukraine, Storbritannien og USA. Virksomheden er certificeret i henhold til ISO 9001, ISO 14001 and ISO 45001.

 

Om IEC 61850-7-4 og IEC 61850-7-420

IEC 61850-7-4 standarden specificerer basisstrukturen for kommunikation mellem substationer og transmissionsudstyr. IEC 61850-7-420 standarden definerer den del af IEC 61850 informationsmodellen, som vedrører udvekslingen af kommunikation i distribuerede energikilder, herunder solcelleanlæg.

Standarderne specificerer også de noder og data tag-navne, som anvendes i kommunikationen mellem elektroniske kontrolsystemer – eksempelvis SCADA-systemer. IEC’s (International Electrotechnical Commission) formål med disse standarder er at promovere internationalt samarbejde og standardisering indenfor brugen af elektroniske systemer. 

Følg pressemeddelelser fra SCADA International

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SCADA International

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye