Dancann Pharma

CannGros nye faciliteter i Ansager er godkendt af Lægemiddelstyrelsen til import, ompakning og distribution

Del
I oktober 2021 blev CannGros opkøbt af DanCann Pharma, men har indtil nu fortsat sit virke fra sin lokalitet i Glostrup. I forbindelse med en inspektion fra Lægemiddelstyrelsen i forrige uge blev flytningen til nye faciliteter i Ansager godkendt. Virksomhedens aktiviteter flyttes til Jylland i løbet af januar.

Lægemiddelstyrelsen var tre dage i forrige uge på inspektionsbesøg hos DanCann Pharma og CannGros i Ansager. Tirsdag og onsdag for at inspicere produktionsanlæg og kvalitetssystemer hos DanCann Pharma med henblik på udstedelse af en EU-GMP-certificering, torsdag skulle datterselskabet CannGros’ nyindrettede faciliteter kigges grundigt efter i sømmene, før flytningen af selskabet kunne godkendes. I begge tilfælde vendte Lægemiddelstyrelsen tommelfingeren op.

Siden stiftelsen i 2018 har DanCann Pharma taget kæmpeskridt på vejen mod at etablere sig som producent og forhandler af produkter på markedet for medicinsk cannabis. Da virksomheden i efteråret 2021 opkøbte grossistvirksomheden CannGros, blev DanCann Pharma med et slag markedsleder med licens- og salgsrettigheder for tre tilgængelige produkter på markedet under den danske forsøgsordning.

- CannGros var den første virksomhed som blev godkendt af Lægemiddelstyrelsen til import og håndtering af medicinsk cannabis under den danske forsøgsordning tilbage i 2018. Nu flytter vi aktiviteterne fra Glostrup til Ansager, og vi har fået positive tilbagemeldinger fra Lægemiddelstyrelsen i forhold til vores måde at håndtere driften af virksomheden fremadrettet, fortæller Charlotte Hagedorn Jørgensen, der som fagkyndig person hos CannGros har haft ansvaret for at få systemkrav og fysiske rammer på plads i henhold til Lægemiddelstyrelsens krav og retningslinjer.

I spidsen for CannGros står den erfarne brancheprofil Louise Conradsen, der som administrerende direktør i CannGros og salgsansvarlig i DanCann Pharma med succes har grebet opgaven med at etablere en velfungerende salgsfunktion.

- CannGros har vist sig at være et rigtig stærkt opkøb og en vigtig tilføjelse til DanCann Pharma. Vi har fået koblet det ønskede kommercielle ben på vores virksomhed, og det har allerede givet resultater med de nyligt indgåede forhandleraftaler med tyske WEECO Pharma og polske Storkpharm, som tilsammen har en værdi af mere end 80 millioner kr. fordelt over de kommende tre år, fortæller hun.

Louise Conradsen er ansvarlig for forretningsudvikling, sourcing, indkøb, supplychain og hele opgaven ​​at sikre langvarige kontrakter og aftaler med leverandører og kunder over hele verden. Og så har hun også ansvaret for import-delen af forretningen, som i januar holder flyttedag fra Glostrup til Ansager.

- Vi har nydt godt af en kæmpe goodwill fra de tidligere ejere af CannGros, som har ladet os videreføre forretningen fra Glostrup. Imidlertid ser vi frem til at kunne samle alle vores aktiviteter i Ansager, så vi kan udnytte nogle af de synergier, som naturligt ligger i at operere fra en fælles lokalitet. Vores team har lagt en kæmpe arbejdsindsats det seneste stykke tid, og jeg er stolt over, at vi nu er kommet i mål, udtaler CannGros-direktøren.

For mere information

Louise Conradsen, administrerende direktør hos CannGros, tlf.: 5384 6353

Om CannGros

CannGros ApS er godkendt til fremstilling af cannabisprodukter til medicinsk brug, i henhold til lov om den danske Forsøgsordning med medicinsk cannabis. CannGros har på nuværende tidspunkt 3 produkter (tørrede blomster og granulat) optaget på Lægemiddelstyrelsens liste over medicinske cannabisprodukter under den danske forsøgsordning for medicinsk cannabis.

CannGros er markedsledende i Danmark med import og distribution af produkterne Bedrocan®, Bedica® og Bediol® til samtlige landets apoteker.

Kontakter

Billeder

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S er en dansk bio-pharma virksomhed, som blev etableret i 2018. DanCann Pharma er en vertikalt integreret, licenseret produktions- og distributionsvirksomhed, som fokuserer på at opdage, udvikle, fremstille og kommercialisere nye terapeutiske cannabinoider inden for en lang række sygdomsområder. DanCann Pharma er EU-GMP-godkendt af Lægemiddelstyrelsen under den danske forsøgsordning med medicinsk cannabis, og har blandt andet licens til fremstilling, eksport, import og distribution.

Virksomheden har en ambition om at levere et kvalificeret og standardiseret produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. DanCann Pharma gruppen ejer ligeledes datterselskabet CannGros ApS, som er markedsledende i Danmark med import og distribution af produkterne Bedrocan®, Bedica® og Bediol® til samtlige landets apoteker.

DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) er noteret på Spotlight Stock Market i København/Stockholm og sidenoteret på OTCQB Venture Market i USA (DCPXF).

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma A/S: Den første ompakningsproces er blevet fuldført på de nye faciliteter hos CannGros ApS i Ansager26.2.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

KØBENHAVN, Danmark, 27. februar 2023 - DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) (OTCQB: DCPXF) ("DanCann Pharma" eller "Selskabet"), en dansk virksomhed drevet af cannabinoider, meddeler hermed, at Selskabet har fuldført sin første ompakningsproces med succes på sine nye faciliteter i Ansager, hvor dets datterselskab, CannGros ApS ("CannGros"), fik godkendelse til sine faciliteter i slutningen af 2022.

DanCann Pharma A/S styrker organisationen på det regulatoriske område21.12.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

DanCann Pharma A/S har ansat Jonas Skov som ansvarlig på det regulatoriske område – Head of Regulatory Affairs - i datterselskabet CannGros ApS, hvor de regulatoriske opgaver i DanCann Pharma koncernen er placeret. Jonas Skov kommer til CannGros fra en stilling som Senior QA/QP-specialist hos Fertin Pharma A/S. Før denne stilling arbejdede han hos Orifarm A/S med lignende opgaver.

Et begivenhedsrigt efterår har styrket DanCann Pharma markant14.12.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

DanCann Pharma har siden starten af september lukket eksportaftaler for mere end 80 millioner kr., har gennemført en fortegningsemission som har sikret yderligere ca. 22 millioner kr., er blevet EU-GMP-certificeret til produktion af medicinsk cannabis, har fået grønt lys til flytning af datterselskabet CannGros og er blevet sidenoteret på en amerikansk børs. Det er gået stærkt for den ambitiøse bio-pharma-virksomhed fra sydvestjyske Ansager.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye