Rusten eller rustet til myldretidstrafik?

Finansministeriet anslår, at cirka 600.000 danskere har arbejdet hjemmefra, og som led i den gradvise tilbagevenden kan nu 50 procent af de ansatte begynde at tjekke fysisk ind på deres arbejdspladser pr. 14. juni. Gruppen er samtidig dem, som samlet set har arbejdet hjemme længst tid, så der venter på mange måder en ny hverdag forude.
Hos forsikringsselskabet If har man siden nedlukningen i marts 2020 oplevet en mærkbar nedgang i antallet af kørselsrelateret uheld. If er Nordens største forsikringsselskab, og tendensen er den samme i alle nordiske lande. Det skyldes først og fremmest mindre trængsel på vejene og deraf farlige situationer.
Råd mod trafik-rust
Forsikringsselskabet har en række tips til både selve køreturene, og hvis man skulle være uheldig og havne i et trafikuheld, når den gradvise åbning tager fart.
”Først og fremmest handler det om at komme afsted i ordentlig tid. Læg en tidsbuffer ind, der tager højde for tæt trafik og køstrækninger. Dernæst hold god afstand og vær opmærksom. Det er den bedste måde at forebygge uheld på. Det gør ingen forskel i forhold til, hvornår man er fremme, om der er femten eller firs meter mellem dig og den forankørende", siger kommunikationschef hos If, Birgitte Ringbæk.
"Tålmodighed og opmærksomhed er nøgleord. Giv plads og vis hensyn og drop de hasarderede vognbaneskift. Så kommer langt flere hurtigere og sikrere frem”.
Endelig er det måske nu, man skal overveje, om det er muligt at rykke lidt på mødetiden. Mange har under corona haft mere fleksible arbejdstider. Måske kan gode vaner fra tiden med hjemmearbejde videreføres, så motion eller dagens lange gåtur bliver klaret inden arbejdstid, og myldretiden dermed undgås.
Brug mobilen hvis ulykken sker – men brug den rigtigt
Skulle det ske, at man bliver impliceret i et trafikuheld, er der også råd at hente. Ifølge If er det ikke ualmindeligt, at der efterfølgende opstår uenighed om, hvad der egentlig skete, og hvem der har skylden for uheldet. Rådene lyder: Brug mobilkameraet til at dokumentere uheldet - men brug det rigtigt!
”Ofte tænker de forulykkede mest på at tage billeder af de skadede biler. Husk også billeder af skadesituationen og omgivelserne, gerne fra flere vinkler og dpå god afstand, og gerne også af skilte og markeringer. Dermed får skadebehandlerne et bedre samlet indtryk af, hvad der er sket”, forklarer Birgitte Ringbæk.
Hvis uheldet er ude 1. Skab sikkerhed.
|
Nøgleord
Kontakter
Birgitte RingbækKommunikationschef
3687 4183
Billeder
Information om If Forsikring
If er Nordens største forsikringsselskab, og hver fjerde husstand i Norden er forsikret i If. Mere end 7.000 medarbejdere tager sig af vores 3,8 millioner kunder, der spænder fra privatpersoner til globale virksomheder. Vores ambition er at være det mest omsorgsfulde forsikringsselskab. If har været klimaneutral siden 2011 og valgte i 2021 at tilslutte sig organisationen Science Based Targets (SBTi). Vi vil være i front, når det gælder om at opfylde ambitiøse klimamål på vegne af os selv og vores kunder. Vi er et full-service forsikringsselskab med en stærk og omsorgsfuld medarbejderkultur og høj kundetilfredshed. If er ejet af den nordiske forsikringskoncern Sampo.
Følg pressemeddelelser fra If Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra If Forsikring
Syv ud af ti danskere oplever negativ stress – disse aldersgrupper stikker ud6.5.2025 06:35:00 CEST | Pressemeddelelse
En stor del af danskerne døjer med negativ stress. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport, som Verian har foretaget for If, Nordens største forsikringsselskab. I rapporten svarer 73 procent af 1.065 adspurgte danskere, at de oplever negativ stress i mere eller mindre grad. Negativ stress refererer i denne sammenhæng til stress i en sådan grad, at det påvirker livskvaliteten og eller arbejdsevnen på en negativ måde. Blandt danskerne, der oplever negativ stress, svarer mere end hver tredje, at de har været stressede i mere end seks måneder. “Rapporten viser, at en meget stor del af danskerne har haft stress inde på livet, og det er bekymrende, for stress har ikke kun store konsekvenser for den enkelte. Det koster hvert år samfundet adskillige milliarder, når mange rammes af stress og må sygemeldes,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg hos If. Svær balance Rapporten viser, at 30-44-årige er de mest stressede i samfundet. 84 procent af de 30-44-årige oplever negativ stress i mer
Virksomheder udpeger cyberangreb som største trussel – men halvdelen har ikke styrket sikkerheden30.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens danske virksomheder ser cyberangreb som den største trussel, har overraskende mange ikke styrket IT-sikkerheden.
If oplever boom i udvidet vanddækning8.4.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Frygt for oversvømmelser: Forsikringsselskabet If har oplevet en stigning på 60 procent blandt kunder, der over de senere år har tilkøbt dækning af udvidet vandskade. De stigende antal hændelser med omfattende vandskader efter ekstrem nedbør har gjort klimaforandringerne mere konkrete for boligejerne.
Hul i beredskabet: Danskerne frygter for boliger og infrastruktur18.3.2025 14:31:29 CET | Pressemeddelelse
Halvdelen af danskerne har lav eller ingen tillid til, at myndighederne kan beskytte boliger og infrastruktur ved alvorlige vejrhændelser. Trods en aftale på over 600 millioner mener beredskabsekspert, at der er brug for over en milliard for at kunne følge med klimaforandringerne.
Hver anden dansker tvivler på varslingssystemerne12.3.2025 12:52:49 CET | Pressemeddelelse
Mens stormfloder og skybrud er blevet hyppigere i Danmark, er hver anden dansker i tvivl om, hvorvidt varslingssystemerne til at advare dem, fungerer godt nok. Det viser en ny analyse fra If Forsikring.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum