Stor konference om smagssans og bæredygtighed
Vil du vide mere om bæredygtig kaffekultur? Forbrugernes syn på økologisk vin? Bælgplanters rolle i en sund og bæredygtig kost? Eller hvordan undervisningen i madlavning på folkeskolen er gået fra et fokus på opskrifter til et fokus på smag?
Så kom med den 16. og 17. august, hvor den store smagskonference ”Creative Tastebuds” løber af stablen.
Sammen med forsknings- og formidlingscenteret Smag for Livet og måltidslaboratoriet Institute of Meals byder Aarhus Universitet velkommen til forskere, praktikere og andre smagsinteresserede for at sætte fokus på, hvordan vores smag kan være med til at sikre nye og mere bæredygtige madvalg for både mennesker og planet.
Første udgave af Creative Tastebuds fandt sted i forbindelse med kulturby-året 2017 i Aarhus, og det blev besluttet at gentage succesen i 2020 - men måtte flyttes til i år, hvor konferencen dels vil finde sted på Maltfabrikken i Ebeltoft, dels online.
På programmet er perlerække af indlæg fra internationalt kendte forskere, der på forskellig vis vil kaste lys over sammenhængen mellem smag og bæredygtighed.
Du kan læse mere om arrangementet, indlæggene – og hvordan du kan tilmelde dig på dette link.
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Yderligere oplysninger
Kontakt: Lektor Susanne Højlund Pedersen, Institut for Kultur og Samfund - Afdeling for Antropologi, etnosh@cas.au.dk - Tlf.: 87162125
Nogle af deltagerne i ”Creative Tastebuds” har allerede givet deres vinkel på bæredygtighed og smag i et særnummer af det videnskabelige tidsskrift International Journal of Food Design, som ligger frit tilgængeligt på dette link.
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny teknologi kan give 50% mere grøn gas fra biogasanlæg25.4.2025 09:18:33 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet har netop modtaget en millionbevilling til at udvikle og bygge en prototype på en ny biogas-teknologi, der gør det muligt at opskalere ganske betragteligt på både eksisterende og nye biogasanlæg: ”Det er mange års forskning, der kommer ud i den virkelige verden.”
37 fonds-millioner til at transformere det danske landskab23.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Universitet begynder et stort forskningsprojekt sammen med SEGES Innovation og Aarhus Universitet, herudover vil en række andre universiteter, myndigheder og organisations- og businesspartnere deltage. Opgaven er at understøtte lokale aktører i Danmark til at nå målene om ændret arealanvendelse fra aftalen om Den Grønne Trepart.
Aarhus Universitet skal rådgive de grønlandske myndigheder i yderligere fem år23.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når forskerne fra Aarhus Universitet rådgiver de grønlandske myndigheder om råstoffer og miljø, bygger rådgivningen på mere end 40 års virke i Grønland. Nu er nye aftaler faldet på plads, som forlænger samarbejdet i yderligere fem år.
CRISPR kan gøre planteproteiner lettere at fordøje22.4.2025 08:22:41 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet har anvendt CRISPR/Cas9-teknologi til at forbedre fordøjeligheden af proteiner i byg og soja. Denne banebrydende metode kan få stor betydning for både fødevare- og foderindustrien ved at give mere fordøjelige fødevarer, forbedre dyrefoder og mindske miljøpåvirkningen.
Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning ved Aarhus Universitet deltager i globalt initiativ med en bevilling på 27,4 millioner dollars, der skal reducere metanudledning fra kvægbesætninger8.4.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det danske programs målsætning er at reducere besætningers udledning ved hjælp af naturlige avlsmetoder som en del af et nyt, internationalt samarbejde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum