Food & Bio Cluster Denmark

Over 5 millioner til kompetenceudvikling i fødevarebranchen

Del
Ny pulje for virksomheder i fødevarebranchen skal sikre kompetenceudvikling, vækst og robusthed. I en tid med omstillingsudfordringer og et stigende fokus på bæredygtighed, eksport og digitalisering åbner Food & Bio Cluster Denmark og Dansk Fødevareakademi for ny pulje: Fødevarebranchens Kompetenceløft.

Fødevarebranchens Kompetenceløft tilbyder:

  1. Op til 15.000 kr. per medarbejder i tilskud til kompetenceløft (eks. kurser og uddannelser).
  2. Op til 15.000 kr. pr. måned i tilskud til ansættelse af en nyuddannet akademiker.

Tilskudspuljen er for fødevareproducerende virksomheder og virksomheder, der producerer fødevareingredienser, fødevareteknologi og relaterede brancher som restauranter og caféer. Tilskuddet kan eksempelvis søges til kvalitet, strategi, salg, produktudvikling, vinsommelier eller diplombrygger.  Det er også muligt at søge tilskud til kurser, som er skræddersyet til virksomhedens behov, og som er virksomhedsplaceret.

"Som national klynge for fødevarer og bioressourcer er det centralt for os at stille skarpt på kompetenceudvikling, når virksomheders robusthed skal sikres, og et vækstpotentiale skal indfries. Med Fødevarebranchens Kompetenceløft kan vi være med til at understøtte og sikre denne kompetenceudvikling via tilskudsmuligheder og dermed bidrage til at styrke og skabe vækst i branchen.” siger Helle Vedel Friis, projektleder fra Food & Bio Cluster Denmark.

Kompetenceløft kan være en uoverskuelig jungle

Dansk Fødevareakademi, som er partner i projektet, har overblikket over mulighederne for kompetenceløft og finansiering til fødevarebranchen og tilbyder virksomheder i hele landet sparring på at finde den rette vej. Tobias M. Skovmose, der bl.a. har Restaurant Kolvig i Ribe udtaler: ”Jeg kom i kontakt med Dansk Fødevareakademi, der tilbød tilskud til ledertræning. Med erkendelsen af, at jeg ikke havde en doktorgrad i at lede, var det et virkelig godt tilbud, som jeg hurtigt takkede ja tak til”.

Hvis du vil vide mere om projektet og mulighederne for tilskud, så kontakt:

Chalotte Tryk, Dansk Fødevareakademi
ct@dkfa.dk eller 5183 2404

Helle Vedel Friis, Food & Bio Cluster Denmark
hvf@foodbiocluster.dk eller 2773 6040

 

FAKTA

Fødevarebranchens Kompetenceløft har til formål at øge kompetencerne i fødevarevirksomhederne gennem ledelsesudvikling og kompetenceudvikling hos medarbejderne samt tilførsel af nye kompetencer til virksomhederne. Den Europæiske Socialfond og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter projektet for at sikre kompetencetilførsel og kompetenceløft specifikt i fødevarebranchen. 

Food & Bio Cluster Denmark er Danmarks nationale klynge for små og store virksomheder, videninstitutioner og andre organisationer inden for fødevare- og bioressourcesektoren.

Dansk Fødevareakademi henvender sig til fødevarevirksomheder samt restaurantvirksomheder i hele Danmark for at bidrage til, at virksomhederne når deres fulde vækstpotentiale gennem kompetenceløft. Dansk Fødevareakademi er forankret i UdviklingVejen.

Links

Information om Food & Bio Cluster Denmark

Food & Bio Cluster Denmark
Food & Bio Cluster Denmark
Agro Food Park 13
8200 Aarhus N

8999 2500https://foodbiocluster.dk/

Food & Bio Cluster Denmark er den landsdækkende klyngeorganisation for fødevarer og bioressourcer i Danmark. Vi er den samlende platform for innovation og vækst i klyngen – for danske og internationale virksomheder og videninstitutioner

Følg pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Food & Bio Cluster Denmark

Potentiale, udsyn og bæredygtige forretningsideer - de tre vindere af Idékonkurrencen 2021 er fundet12.11.2021 12:03:48 CET | Pressemeddelelse

Et bæredygtigt alternativ til spagnum, en ost baseret på bælgfrugter, som kan matche traditionel ost i smag og konsistens og en nyskabelse inden for sondemad, der højner livskvaliteten for sondeernærede. Det var de tre projekter, der blev udvalgt som de tre mest innovative forretningsideer, da Food &Bio Cluster Denmark afviklede Idékonkurrence 2021 i Agro Business Park i Foulum.

De 10 bedste bud på fremtidens løsninger inden for bioressourcer og fødevarer er klar til finalen4.11.2021 15:07:55 CET | Presseinvitation

En autonom drone til afskrækkelse af fugle, plantebaseret ost, et bæredygtigt alternativ til erstatning for spagnum eller noget helt fjerde? Få et kvalificeret bud på de bedste af fremtidens løsninger inden for bioressourcer og fødevareinnovation, når vinderne af Food & Bio Cluster Denmarks årlige Idékonkurrence findes 11. november i Agro Business Park Foulum.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye