Dancann Pharma

DanCann Pharma og canadiske Tetra Bio-Pharma har underskrevet en aftale om eksklusiv distribution af produkter i Skandinavien og Tyskland

Del
DanCann Pharma kan onsdag offentliggøre, at det ”Letter of Intent”, som virksomheden og Tetra underskrev i januar, nu har udmøntet sig i en konkret samarbejdsaftale, der giver den ansagerbaserede medicinalproducent eksklusiv ret til distribution af de cannabinoid-baserede lægemidler Reduvo ™ Adversa® og Qixleef ™ i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Tyskland.

Det er temmelig unikt, at en markant aktør fra den canadadiske medicinalindustri kigger mod en forholdsvis ny virksomhed i Ansager. Mange måneders konstruktiv dialog har imidlertid overbevist begge parter om, at DanCann og Tetra er det helt rigtige match. Hos DanCann Pharma har administrerende direktør Jeppe Krog Rasmussen store forventninger til aftalen:

- Dette er endnu et stort skridt i DanCann Pharmas vision om at forbedre sundhed og livskvalitet for patienter med udækkede sundhedsudfordringer. Ved at bringe nye produkter baseret på cannabinoidafledte lægemidler på markedet, vil vi være i stand til at frigøre cannabis’ sande kliniske potentiale. En enorm rejse venter os, og vi ser frem til at gøre en forskel for de mange patienter, der har brug for os, fortæller Jeppe Krog Rasmussen, som er administrerende direktør i DanCann Pharma.

Produkterne fra canadiske Tetra Bio-Pharma er Reduvo ™ Adversa®, som kan bruges i behandling af kemo-patienter (kemoterapiinduceret kvalme og opkastning) og til AIDS-relateret anoreksi associeret med vægttab. Produkterne Qixleef ™ og Enjouca ™ kan bruges til behandling af ukontrolleret smerte hos kræftpatienter såvel som til gennembrudssmerter, som er hurtigt opståede, intense smerter.

I sidste uge offentliggjorde Tetra, at virksomheden har afsluttet fremstillingen af Qixleef ™, at man har modtaget cannabiseksporttilladelsen fra Health Canada og har sendt produktet til USA (REBORN1-undersøgelsen). Qixleef ™ er planlagt til at blive det første receptpligtige produkt, der udleveres via apoteker og ordineres af sundhedspersonale.

- Jeg er stolt over, at det er lykkedes os at indgå en aftale med Tetra Bio-Pharma og vi glæder os meget til samarbejdet. Tetra har en stærk produktportefølje inden for smertehåndtering og kemo-segmenterne, og vi ser frem til at introducere disse produktlinjer til vores markeder. Vi har gennem nogle måneder haft en særdeles konstruktiv og positiv dialog på tværs af Atlanterhavet og vi forventer at kunne påbegynde salget af Tetras produkter i første halvdel af 2022, siger DanCann Pharmas kommercielle direktør John Morell Frellsen.

Aftalen omfatter en sum af forudbetalinger og betaling for opnåede mål til Tetra på op til 6,25 mio. DKK og forventede royalties på op imod 62,5 mio. DKK i forbindelse med DanCann Pharmas salg af produkterne Reduvo ™ Adversa®, Qixleef ™ og Enjouca ™ inden 2028.

- Industrien - og hermed også patienterne - har haft nogle udfordringer og begrænsninger i forbindelse med den danske forsøgsordning med medicinsk cannabis, som blev introduceret i 2018. Med denne aftale går vi nu ind på en helt ny vej omkring godkendte cannabinoidbaserede lægemidler. Vi får adgang til en portefølje af stærke produkter og kan brede vores forretningsmæssige indsats ud på flere områder både på kort og på længere sigt, udtaler Jeppe Krog Rasmussen.

Han henviser samtidig til, at læger og andet sundhedspersonale som udgangspunkt er positivt stemt over for cannabinoid-afledte lægemidler, men savner videnskabelig dokumentation understøttet af en traditionel farmaceutisk infrastruktur, som for eksempel et lægemiddelovervågningsprogram og mere omfattende medicinsk og lægevidenskabelig information.

- Med denne aftale har vi bevist vores forretningsmodel og de nye initiativer, vi har sat på dagsordenen og derefter gennemført. Med vores aftale med Tetra og vores strategi omkring IP-baserede cannabinoide lægemidler, ser vi på et marked i Tyskland, der i dag har en værdi på over 1,25 mia. DKK, hvoraf ca. 80% ordineres til området for smertebehandling og til smertepatienter. Et marked for medicinsk cannabis, der er utroligt latent omkring faktiske cannabinoide stoffer - ligesom i resten af ​​Europa – og hvor vi i dag kun har én anden aktør på markedet med EMA-godkendte cannabinoide stoffer. Og denne er ikke i direkte konkurrence med de produkter, der er omfattet af vores distributionsaftale med Tetra. Med andre ord – det er en kæmpe mulighed for DanCann Pharma, pointerer Jeppe Krog Rasmussen.

Hos Tetra Bio-Pharma i Canada er Guy Chamberland, som er selskabets administrerende direktør, meget tilfreds med den danske samarbejdspartner, som er Tetras første eksklusive distributør uden for Nordamerika.

- DanCann Pharma og Tetra Bio-Pharma deler mange af de samme værdier. Vi driver begge vores forretning efter en fast overbevisning om, at cannabinoidafledte lægemidler kan hjælpe med at forbedre livskvaliteten for patienter, der lider af smerte. Vi ser frem til at samarbejde med DanCann Pharma i de nordiske lande og Tyskland og til at intensivere dette første europæiske partnerskab for Tetra. Vi er meget sikre på, at vores respektive organisationer vil levere en effektiv terapeutisk værdi til skandinaviske og tyske patienter ledsaget af økonomisk succes for både DanCann og Tetra, udtaler han.

DanCann Pharma A/S blev børsnoteret sidste år og ønsker at skabe et reelt og legalt medicinsk alternativ for alle de patienter, som ikke har fået den ønskede effekt af deres tidligere medicin. Med en ambition om at kunne levere et kvalificeret, standardiseret og rent produkt - udarbejdet efter standarder, som er gældende ved fremstilling af konventionel medicin. DanCann Pharma arbejder med både godkendte og ikke-godkendte lægemidler - såvel som både receptpligtige og receptfrie lægemidler. Og altid med hensynet til patienterne som et vigtigt pejlemærke.

Om Tetra Bio-Pharma Inc.
Tetra Bio-Pharma er en biofarmaceutisk leder inden for cannabinoidbaseret lægemiddelopdagelse og -udvikling med et klinisk program godkendt af FDA Health Canada, som har til formål at bringe nye receptpligtige lægemidler og behandlinger til patienter og deres sundhedspleje. En evidensbaseret videnskabelige tilgang har gjort det muligt at udvikle en pipeline af cannabinoidbaserede lægemiddelprodukter til dækning af en række medicinske tilstande, herunder smerte, betændelse og onkologi. Tetra Bio-Pharma fokuserer på at levere den videnskabelig validering og de sikkerhedsdata, der kræves for at være en aktør i den eksisterende biopharma-industri af regulatorer, læger og forsikringsselskaber.

For yderligere information:
Jeppe Krog Rasmussen, adm. direktør for DanCann Pharma A/S, tlf. +45 2963 6920

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Jeppe Krog Rasmussen, CEO
Jeppe Krog Rasmussen, CEO
Download
John Morell Frellsen, CCO
John Morell Frellsen, CCO
Download

Information om Dancann Pharma

Dancann Pharma
Dancann Pharma
Rugvænget 5
6823 Ansager

+45 6916 0393https://www.dancann.com/

DanCann Pharma A/S blev grundlagt i 2018 og er en dansk farmaceutisk bioteknologivirksomhed. DanCann Pharma er et vertikalt integreret, licenseret produktions- og distributionsselskab med base i Danmark. Virksomheden fokuserer på at udvikle, fremstille og markedsføre nye terapeutiske cannabinoider i en bred vifte af sygdomsområder.

Følg pressemeddelelser fra Dancann Pharma

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dancann Pharma

DanCann Pharma A/S: Den første ompakningsproces er blevet fuldført på de nye faciliteter hos CannGros ApS i Ansager26.2.2023 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

KØBENHAVN, Danmark, 27. februar 2023 - DanCann Pharma A/S (SS: DANCAN) (OTCQB: DCPXF) ("DanCann Pharma" eller "Selskabet"), en dansk virksomhed drevet af cannabinoider, meddeler hermed, at Selskabet har fuldført sin første ompakningsproces med succes på sine nye faciliteter i Ansager, hvor dets datterselskab, CannGros ApS ("CannGros"), fik godkendelse til sine faciliteter i slutningen af 2022.

DanCann Pharma A/S styrker organisationen på det regulatoriske område21.12.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

DanCann Pharma A/S har ansat Jonas Skov som ansvarlig på det regulatoriske område – Head of Regulatory Affairs - i datterselskabet CannGros ApS, hvor de regulatoriske opgaver i DanCann Pharma koncernen er placeret. Jonas Skov kommer til CannGros fra en stilling som Senior QA/QP-specialist hos Fertin Pharma A/S. Før denne stilling arbejdede han hos Orifarm A/S med lignende opgaver.

Et begivenhedsrigt efterår har styrket DanCann Pharma markant14.12.2022 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

DanCann Pharma har siden starten af september lukket eksportaftaler for mere end 80 millioner kr., har gennemført en fortegningsemission som har sikret yderligere ca. 22 millioner kr., er blevet EU-GMP-certificeret til produktion af medicinsk cannabis, har fået grønt lys til flytning af datterselskabet CannGros og er blevet sidenoteret på en amerikansk børs. Det er gået stærkt for den ambitiøse bio-pharma-virksomhed fra sydvestjyske Ansager.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum