
”Grimme” frugter og grøntsager får nyt liv i genanvendelig emballage

I et lille værksted i Nordvest i København pakker og distribuerer Eat Grim frugter og grøntsager fra ca. 20 danske gårde til danske forbrugere. Fødevarer der normalt ville gå tabt, da der enten er blevet produceret for mange, eller de er for ”grimme” til at blive solgt hos dagligvarekæderne. Krumme gulerødder, deforme kartofler og misfarvede æbler får dermed nyt liv i Eat Grims tre forskellige madkasser, som forbrugerne kan bestille og få leveret lige til døren. Eat Grim leverer 10.000 madkasser om måneden. Dermed skaber virksomheden en reduktion af madspild i fødevaresektoren samtidig med, at der bliver skabt et mere mangfoldigt madsystem. Hvert år har danskerne en samlet frugt og grønt madspild på lidt over 293.000 ton.
Nøjagtig udregning af besparet vand og jord
DS Smiths tre transportmadkasser er fødevaregodkendt og kan genanvendes. De består af 66% genbrugspap og 33% jomfrufibre fra FSC-certificerede kilder. På siden af hver enkelt madkasse, har Eat Grim lavet en nøjagtig udregning af hvor mange kg CO2-ækvivalenter (måleenhed for klimaaftryk, red.), liter vand og m2 jord indholdet i kassen har sparet og reddet miljøet for. Indholdet i eksempelvis den største af Eat Grims madkasser, Big & Beastly, sparer miljøet for 2,66 kg CO2-ækvivalenter, 1177 liter vand og redder 7,8 m2 land.
Siden 2018 har Eat Grim – på tværs af deres markeder – reddet 477 tons mad, sparet 181 tons CO2-ækvivalenter, sparet 80,1 mio. liter ferskvand, sparet 534,0 m2 agerjord om året og skabt over 4,5 mio. kr. i indkomst for landbruget.
Skræddersyet emballageløsning der lageroptimerer
Da Eat Grim skulle vælge emballageleverandør, var det først og fremmest vigtigt for virksomheden, at leverandøren kunne understøtte deres brand og vision om reduktion af madspild og bæredygtighed. Derfor var et centralt punkt i udvælgelsen, at emballagen skulle være genanvendelig. Dernæst var det vigtigt for Eat Grim, at de kunne få trykt deres logo og forskellige bæredygtighedsbudskaber på emballagen, samt at den kunne fås i forskellige farver. Under arbejdet med madkassen, udviklede Eat Grim og DS Smith i samarbejde en multifunktionel ”rumdeler” til kassen. Rumdeleren adskiller ikke kun bløde og hårde frugter og grøntsager fra hinanden, så de ikke bliver smattede, den støtter også låget på kassen når den er lukket, hvilket gør det muligt at stable fyldte kasser sikkert ovenpå hinanden.
Inden Eat Grim valgte DS Smiths emballageløsninger pakkede de deres frugt og grønt i plastikposer og sendte det i trækasser. Trækasser som Eat Grim skulle vaske, når de fik dem retur fra deres kunder. Når trækasserne ikke kunne vaskes længere, blev de brændt, da de ikke kan genanvendes. Nu har Eat Grim nedsat deres brug af plastikposer med 100%, og ved at gå fra trækasser til papkasser har Eat Grim ikke kun fået en mere bæredygtig emballageløsning, de har også opnået en betragtelig lageroptimering. Førhen kunne Eat Grim have en palle med 170 trækasser stående på deres lille lager i Nordvest. I dag kan de have mellem 500 og 700 madkasser fra DS Smith stående på en palle.
Nøgleord
Kontakter
DS Smiths danske PR-bureau Mindshare:
Andreas Skafte Hedensten
Andreas.hedensten@mindshareworld.com
M +45 28 92 64 94
DS Smith Danmark
Jan Hjorth
Marketing Manager
Jan.Hjorth@dssmith.com
M +45 72 14 95 53
Billeder
Vedhæftede filer
Information om DS Smith
DS Smith er en førende leverandør af bølgepapemballage og POS- og displayløsninger over hele verden, understøttet af genanvendelse og papirfremstilling. DS Smith har hovedkontor i London og er repræsenteret på FTSE 100 og fokuserer på at skabe innovative bæredygtige emballageløsninger i 34 lande, der beskæftiger omkring 30.000 mennesker. Ved hjælp af den kombinerede ekspertise i sine afdelinger - herunder emballering, genbrug og papirfremstilling - samarbejder DS Smith med kunder for at levere løsninger, der reducerer kompleksiteten og leverer resultater i hele forsyningskæden. DS Smiths historie kan spores tilbage til 1940'erne, hvor DS Smith blev stiftet af Smith-familien. DS Smith Packaging Denmark har ca. 650 medarbejdere og hovedkontor i Grenaa.
Følg pressemeddelelser fra DS Smith
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DS Smith
Beskadigede julegaver koster virksomheder dyrt21.12.2022 09:46:14 CET | Pressemeddelelse
Julegaver købt online vil på rejsen fra webshoppen til vores hoveddør accelerere med hastigheder, der er hurtigere end en Formel 1-kører [1]. Undersøgelse viser, at g-kræfter denne jul vil skade pakker for mere end 18 milliarder euro i returomkostninger i Europa.
Bekvemmelighedskøb øger risikoen for beskadigede leverancer på Black Friday24.11.2022 16:16:40 CET | Pressemeddelelse
En ny europæisk undersøgelse fra DS Smith viser, at inflationen medfører, at halvdelen af europæerne forventer at gå mindre ud i juletiden. En ny trend med bekvemmelighedskøb er opstået, hvor flere planlægger at købe mere skrøbelige boligartikler som stearinlys, vin og glas online. Mere end en tredjedel af onlineshoppere har modtaget skrøbelige varer, der er beskadiget.
DS Smith ansætter ny dansk direktør11.4.2022 10:33:28 CEST | Pressemeddelelse
Emballagevirksomheden DS Smith styrker nu sin danske organisation med ansættelsen af Dan Johannessen, der tiltræder som Cluster Director og administrerende direktør i DS Smith Packaging Denmark.
DS Smith forpligter sig til 1,5 graders-målet og fremskynder planerne for CO2-reduktion24.1.2022 15:19:08 CET | Pressemeddelelse
DS Smith forpligter sig til målsætningen fra Parisaftalen, og tilpasser sine globale aktiviteter for at begrænse den gennemsnitlige temperaturstigning til 1,5 grader. Planen for 1,5 graders-målet er indsendt til validering hos Science Based Targets-initiativet (SBTi)*.
DS Smith vinder for andet år i træk en WorldStar23.12.2021 10:11:43 CET | Pressemeddelelse
DS Smith Danmark vinder for andet år i træk en WorldStar Packaging Award. Prisen tildeles DS Smiths innovative og brugeroptimerede emballageløsning til dørgreb udviklet i samarbejde med danske Carl Ras.