Flere ønsker at droppe rejseforsikringen – forsikringsselskab opfordrer til at genoverveje

Mange benytter årsskiftet til at tjekke budget og privatøkonomi for unødige abonnementer eller udgifter og starte på en frisk. Hos en del forsikringskunder springer Rejseforsikringen i øjnene som en oplagt post at sætte i bero, nu hvor verdenskortet er ’orange’ og udrejse frarådes.
Hos forsikringsselskabet If har rådgiverne dagligt samtaler med kunder om behovet for en rejseforsikring i den aktuelle situation. For en del ender drøftelserne dog med, at de vælger at beholde både rejse- og afbestillingsforsikring.
”Nogle har købt vinterferie, mens verdenskortet var gult eller tidligere da det var grønt, og de har jo afbestillingsdækning, der dækker, hvis de ikke må rejse. Det kan både være skiferien til Norge, der blev købt mens Norge stadig var gul, eller de store familieferier, som er booket før corona ramte. De kunder skal selvsagt ikke ændre på deres rejseforsikring”, siger kommunikationschef hos If Skadeforsikring, Birgitte Ringbæk.
Frygter at glemme forsikringen
Der er også kunder, der vælger at beholde deres rejseforsikring, fordi de ikke vil være afhængige af at huske på at købe en ny, når det bliver muligt at rejse.
”Mange danskere står på spring til mini-ferier og skiferier, og vi fornemmer, at det nok bliver sådan, at folk køber rejser, når et land bliver gult, og så håber man på, at det stadig er gult, når man skal af sted. Alternativt er forsikringen backup”, siger Birgitte Ringbæk.
If valgte i foråret at lukke helt ned for salget for årsrejseforsikringer med både Verden- og Europadækning. Der er efterfølgende åbnet for årsrejseforsikring med Europadækning, men salget er bremset markant.
”Vi sælger, hvis kunden efterspørger det, men kun til Europa, fordi sandsynligheden for anvendelsen er størst her”, siger Birgitte Ringbæk.
Breixit kræver rejseforsikring
Er det rejser til London og Storbritannien, man længes efter, når rejsevejledningerne ændres fra orange til gul eller grøn, så er der ekstra grund til at holde fast i rejseforsikringen.
Det blå EU-sygesikringsbevis vil ikke længere dække efter 1. januar 2021, hvis man bliver syg på en rejse til Storbritannien. Rejsende skal derfor have en privat rejseforsikring for at kunne rette krav om refusion af eventuelle udgifter for sygepleje, som man er blevet pålagt at betale. Samtlige udgifter til læge, hospitalsindlæggelse, behandling og hjemtransport vil efter 1. januar 2021 være for egen regning, hvis man ikke har en rejseforsikring.
Nøgleord
Kontakter
Birgitte RingbækKommunikationschef
3687 4183
Billeder



Information om If Forsikring
If er Nordens største forsikringsselskab, og hver fjerde husstand i Norden er forsikret i If. Mere end 7.000 medarbejdere tager sig af vores 3,8 millioner kunder, der spænder fra privatpersoner til globale virksomheder. Vores ambition er at være det mest omsorgsfulde forsikringsselskab. If har været klimaneutral siden 2011 og valgte i 2021 at tilslutte sig organisationen Science Based Targets (SBTi). Vi vil være i front, når det gælder om at opfylde ambitiøse klimamål på vegne af os selv og vores kunder. Vi er et full-service forsikringsselskab med en stærk og omsorgsfuld medarbejderkultur og høj kundetilfredshed. If er ejet af den nordiske forsikringskoncern Sampo.
Følg pressemeddelelser fra If Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra If Forsikring
Syv ud af ti danskere oplever negativ stress – disse aldersgrupper stikker ud6.5.2025 06:35:00 CEST | Pressemeddelelse
En stor del af danskerne døjer med negativ stress. Det viser en ny, nordisk helbredsrapport, som Verian har foretaget for If, Nordens største forsikringsselskab. I rapporten svarer 73 procent af 1.065 adspurgte danskere, at de oplever negativ stress i mere eller mindre grad. Negativ stress refererer i denne sammenhæng til stress i en sådan grad, at det påvirker livskvaliteten og eller arbejdsevnen på en negativ måde. Blandt danskerne, der oplever negativ stress, svarer mere end hver tredje, at de har været stressede i mere end seks måneder. “Rapporten viser, at en meget stor del af danskerne har haft stress inde på livet, og det er bekymrende, for stress har ikke kun store konsekvenser for den enkelte. Det koster hvert år samfundet adskillige milliarder, når mange rammes af stress og må sygemeldes,” siger Kristina Ström Olsson, sundhedsstrateg hos If. Svær balance Rapporten viser, at 30-44-årige er de mest stressede i samfundet. 84 procent af de 30-44-årige oplever negativ stress i mer
Virksomheder udpeger cyberangreb som største trussel – men halvdelen har ikke styrket sikkerheden30.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens danske virksomheder ser cyberangreb som den største trussel, har overraskende mange ikke styrket IT-sikkerheden.
If oplever boom i udvidet vanddækning8.4.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Frygt for oversvømmelser: Forsikringsselskabet If har oplevet en stigning på 60 procent blandt kunder, der over de senere år har tilkøbt dækning af udvidet vandskade. De stigende antal hændelser med omfattende vandskader efter ekstrem nedbør har gjort klimaforandringerne mere konkrete for boligejerne.
Hul i beredskabet: Danskerne frygter for boliger og infrastruktur18.3.2025 14:31:29 CET | Pressemeddelelse
Halvdelen af danskerne har lav eller ingen tillid til, at myndighederne kan beskytte boliger og infrastruktur ved alvorlige vejrhændelser. Trods en aftale på over 600 millioner mener beredskabsekspert, at der er brug for over en milliard for at kunne følge med klimaforandringerne.
Hver anden dansker tvivler på varslingssystemerne12.3.2025 12:52:49 CET | Pressemeddelelse
Mens stormfloder og skybrud er blevet hyppigere i Danmark, er hver anden dansker i tvivl om, hvorvidt varslingssystemerne til at advare dem, fungerer godt nok. Det viser en ny analyse fra If Forsikring.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum