Interessen for ingeniørstudiet har aldrig været større
1.700 unge mennesker lagde i år vejen forbi AU Engineering, Aarhus Universitet, i forbindelse med U-days i dagene den 28. februar til 2. marts. Det er næsten en fordobling i forhold til sidste års rekord, og det vidner om, at ingeniøruddannelserne er mere populære end nogensinde før.
”Det er fantastisk at høre de mange unge menneskers historier og finde ud af, at langt størstedelen faktisk overvejer at blive ingeniør, fordi de gerne vil gøre en forskel for vores samfund og verden. Det tegner positivt for fremtiden, og jeg er virkelig rørt over den entusiasme, de unge mennesker viser her. Der er virkelig sket et skred i interessen de seneste år, og det er absolut positive nyheder for de mange danske virksomheder, der i den grad mangler veluddannede ingeniører,” siger Thomas Toftegaard, institutleder ved Institut for Ingeniørvidenskab.
Det står hurtigt klart, når man taler med de unge, at rigtig mange af dem brænder for at gøre en forskel. Eksempelvis i forhold til klimaforandringer, plastikproblemet eller de mange andre store samfundsmæssige udfordringer, mennesket står over for.
Men der er også mange andre unge, der derudover er bevidste om, at arbejdssituationen for ingeniører er rigtig god – både i forhold til den lave ledighed, men også den høje startløn.
En af de unge mennesker, der lørdag var forbi universitetet for at høre mere om ingeniøruddannelserne, var 20-årige Thilde fra Viborg. Hendes fætter læser i dag til maskiningeniør, så hun kender allerede derfor til studiet og dets muligheder:
”U-days har helt sikkert gjort mig klogere, og jeg er imponeret over, at man allerede under ens studietid kan være med til at gøre en forskel. Jeg kan godt lide, at man som ingeniørstuderende kan være med i hele udviklingen fra idé til færdigt produkt – det virker som et fedt grundlag for et studie,” fortæller hun.
Og hun bakkes op af 18-årige Magnus fra Aarhus:
”Jeg har lige været inde og høre om byggeri, og jeg er faktisk blevet overrasket over, hvor mange retninger, der er på ingeniørområdet. Jeg er meget interesseret i matematik og fysik, og derfor tror jeg, ingeniørstudiet vil være et godt valg for mig. Også fordi jeg godt kan lide tanken om, at man allerede som studerende kan være med til at løse virkelige problemer,” siger han.
U-days, som er Danmarks største åbent hus for videregående uddannelser, tiltrak i år over 13.000 besøgende til hele Aarhus Universitet, og eventen har stor betydning for de mange unge mennesker: Over 85 pct. af de fremmødte unge føler sig således mere afklarede i deres studievalg.
Aarhus Universitet takker de mange unge mennesker fra hele landet, der lagde vejen forbi.
Kontakter
Thomas Toftegaard
Institutleder, Institut for Ingeniørvidenskab
Mail: tst@eng.au.dk
Tlf.: 21379470
Billeder

Links
Information om Aarhus Universitet Technical Sciences
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Ny teknologi kan give 50% mere grøn gas fra biogasanlæg25.4.2025 09:18:33 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet har netop modtaget en millionbevilling til at udvikle og bygge en prototype på en ny biogas-teknologi, der gør det muligt at opskalere ganske betragteligt på både eksisterende og nye biogasanlæg: ”Det er mange års forskning, der kommer ud i den virkelige verden.”
37 fonds-millioner til at transformere det danske landskab23.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Universitet begynder et stort forskningsprojekt sammen med SEGES Innovation og Aarhus Universitet, herudover vil en række andre universiteter, myndigheder og organisations- og businesspartnere deltage. Opgaven er at understøtte lokale aktører i Danmark til at nå målene om ændret arealanvendelse fra aftalen om Den Grønne Trepart.
Aarhus Universitet skal rådgive de grønlandske myndigheder i yderligere fem år23.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Når forskerne fra Aarhus Universitet rådgiver de grønlandske myndigheder om råstoffer og miljø, bygger rådgivningen på mere end 40 års virke i Grønland. Nu er nye aftaler faldet på plads, som forlænger samarbejdet i yderligere fem år.
CRISPR kan gøre planteproteiner lettere at fordøje22.4.2025 08:22:41 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aarhus Universitet har anvendt CRISPR/Cas9-teknologi til at forbedre fordøjeligheden af proteiner i byg og soja. Denne banebrydende metode kan få stor betydning for både fødevare- og foderindustrien ved at give mere fordøjelige fødevarer, forbedre dyrefoder og mindske miljøpåvirkningen.
Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning ved Aarhus Universitet deltager i globalt initiativ med en bevilling på 27,4 millioner dollars, der skal reducere metanudledning fra kvægbesætninger8.4.2025 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det danske programs målsætning er at reducere besætningers udledning ved hjælp af naturlige avlsmetoder som en del af et nyt, internationalt samarbejde.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum