Flügger A/S

Flügger vokser i udlandet og afventer ny dansk vækst

Del
I dag aflægger Flügger koncernen regnskab for første kvartal dvs. for månederne maj, juni og juli. Trods en global vækst på 8 % er indtjeningen ikke kommet i mål.

Driftsresultatet blev 66,1 mio. kroner mod 70,9 mio. kroner i samme kvartal sidste år. Nedgangen skyldes stagnation på det danske marked samt stigende fragt- og råvarepriser. Disse merudgifter kan ikke overføres til kunderne, som i en periode med økonomisk usikkerhed søger mod produkter til lavpris. Det kan på Flügger koncernens regnskab aflæses ved, at omsætningen vokser mere målt på liter end målt på kroner.

I lyset af den aktuelle situation med højere råvarepriser, lav dansk vækst og kurs mod endnu en global økonomisk krise, vurderer Flügger koncernen, at det bliver svært at nå et primært driftsresultat EBIT på 100 mio. kr. Et resultat på niveau med sidste års 85 mio. kr., heraf 15 mio. kr. fra salget af AdeKema, forekommer mere sandsynligt. Til gengæld vurderes det, at en vækst i nettoomsætningen på ca. 8 % fortsat virker realistisk.

Flügger har høj vækst i Sverige og Norge, hvor omsætningen er vokset med hhv. 7 % og 18 %. Koncernen øger nu for 8. år i træk sin markedsandel i begge lande, (hvor butiksnettet er vokset med 20 butikker alene i 2011.) Uden for Norden er omsætningen vokset med 33 % fordelt på Polen, Tjekkiet og Kina.

Den danske omsætningsvækst på kun 2 % lever ikke op til forventningerne. Trods den stagnerende danske økonomi, har koncernen dog beholdt sin markedsandel. Den danske indtjening har traditionelt været motor for væksten i Flügger koncernen.

”Vores regnskabstal viser et behov for, at den nye regering sætter gang i dansk økonomi igen. Vi er klar over, at en ny regering skal have tid til at skabe resultater. Men sker der ikke en vending i Danmark meget snart, bliver Flügger tvunget til at satse mere på vores udenlandske markeder,” siger Søren P. Olesen, administrerende direktør i Flügger koncernen.

Yderligere information:
Administrerende direktør Søren P. Olesen
Mobil: 40 64 75 57

Vedhæftede filer

Information om Flügger A/S

Flügger A/S
Flügger A/S
Islevdalvej
2610 Rødovre

+45 70 15 15 05http://www.flugger.com

Følg pressemeddelelser fra Flügger A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Flügger A/S

Flügger overtager norsk producent af træbeskyttelse i en af Europas mest regnfulde regioner4.7.2011 09:54:58 CEST | Pressemeddelelse

5. juli overtager Flügger 4 forretninger og en række recepter på træbeskyttelse fra Steen-Hansen Maling i Bergen. ”Flügger skal være endnu stærkere på træbeskyttelse. Steen Hansens recepter er siden 1932 blevet anvendt på norske træhuse mod algebegroning i en af Europas allermest regnfulde byer. Den viden vil vi have ind i Flügger,” siger Salg- og marketingdirektør i Flügger, Claus Bjørn.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye