Flügger A/S

Verden vokser - Danmark står stille

Del
Trods en regnfuld sommer og nogle ustabile efterårsmåneder i Norden er det lykkedes Flügger koncernen at hæve nettoomsætning i seneste halvår med 10 %. I Danmark et det fortsat svært. Omsætningen voksede her med 2 % i seneste halvår.

 

I vores naboland Sverige voksede omsætning med 7 %, hvilket bl.a. skyldes, at Flügger har ført en ekspansiv politik. I indeværende kalenderår har vi opkøbt 5 konkurrentbutikker (købspris + investering: 29 mio. SEK).

I Norge voksede halvårsomsætningen med 27 % sammenlignet med sidste år. Siden starten af 2011 har Flügger her opkøbt 15 konkurrentbutikker (købspris + investering: 45 mio. NOK). Med de foretagne opkøb er Flügger tæt på at være i mål med at være lige så stærkt repræsenteret i Sverige og Norge som i Danmark, hvor Flügger er det førende brand inden for dekorativ maling og tapet.

Uden for Norden – dvs. primært Polen og Kina – havde Flügger en markant salgsfremgang, 34 % mere end sidste år, som igen var 47 % over året inden.

Flügger var indstillet på, at ekspansionen ville koste på bundlinjen. Stærkt stigende råvarepriser, som det ikke har været muligt at få overført til markedet på kort sigt, samt væsentlige meromkostninger til distribution har imidlertid medført, at indtjeningen har været lavere end forventet. I halvåret androg driftsresultat EBIT 88 mio. kr. kontra 117 mio. kr. sidste år.

Flügger har iværksat nye omkostningsbesparelser og er i gang med yderligere effektiviserings­tiltag, men da disse først giver effekt efter 3 til 6 måneder, erkender koncernen, at forretningsårets primære driftsresultat EBIT vil lande på 50 mio. kr., hvilket er væsentligt mindre end tidligere forventet. Man kan til gengæld se frem til en pæn salgsfremgang. Nettoomsætningen voksede med 8 % i 1. kvartal, 11 % i 2. kvartal samt ligeledes 11 % i november måned, som er første måned i 3. kvartal.

Vedhæftede filer

Information om Flügger A/S

Flügger A/S
Flügger A/S
Islevdalvej
2610 Rødovre

+45 70 15 15 05http://www.flugger.com

Følg pressemeddelelser fra Flügger A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Flügger A/S

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye