Modebranchen sætter endnu engang rekord: Danske virksomheder sælger tøj for 45 mia. kr.
Dansk mode har fortsat gang i salget. 2017 blev endnu et rekordår, da det samlede salg af beklædning steg 4 % til næsten 45 mia. kr. Det er særligt eksporten, som udgør 28,7 mia. kr., der dikterer den positive udvikling.
”Der er stadig stor efterspørgsel efter dansk mode i udlandet, og eksporten har udviklet sig pænt igen i 2017, hvor den steg 5 %. Dermed fortsætter den positive tendens, og der er intet, der tyder på, at udlandets appetit på dansk mode er mættet,” siger international chef og analyseansvarlig i Dansk Mode & Textil, Michael Hillmose.
Tyskland er den største internationale aftager af dansk tøj, og salget til tyskerne steg 14 % i 2017. Dermed sælger danske modevirksomheder nu for 9 mia. kr. på det tyske marked. Også Holland, som er det tredjestørste marked for dansk mode, viste en flot vækst på 13 %.
Dansk Mode & Textil noterer sig, at den udeblevne vækst i særligt Norge trækker ned i det generelt positive billede. Her spiller den norske krones udvikling en rolle, mens detailsalget i første halvdel af 2017 også lå markant under niveau.
”2017 har været et fornuftigt år. Branchen fortsætter sin vækst, og vi når det højeste niveau nogensinde for både den samlede omsætning og eksporten. Det understreger, at modebranchen er et af landets vigtigste eksporterhverv, og vi ser fortsat store vækstmuligheder i udlandet,” siger Michael Hillmose.
Spirende markeder giver vækstmuligheder
Ifølge tal fra McKinsey tegner det globale tøjsalg i 2018 til at blive 3-4 % højere end i 2017. Dermed er der basis for yderligere vækst, og de danske modevirksomheder ser da også fortrøstningsfuldt på fremtiden. Således svarer lidt over to tredjedele af Dansk Mode & Textils medlemmer, at de forventer fremgang i omsætningen det kommende halve år. Det er især det danske (61 % forventer vækst) og tyske (62 % forventer vækst) marked, de knytter positive forventninger til.
”Forhåbentlig kan den optimisme omsættes til højere vækstrater. Der er fortsat et stort potentiale i den danske modebranche. Det gælder på de markeder, hvor danske brands allerede er etableret, men i vores optik er der også muligheder for at opdyrke nye eksportmarkeder. Det kunne eksempelvis være i Central- og Østeuropa, hvor mange danske brands har gode muligheder for at lukrere på den voksende efterspørgsel efter mode,” siger Michael Hillmose.
Vedlagt: Oversigt over modebranchens udvikling 2013-2017 samt de 10 største eksportmarkeder og sourcing-lande i 2017. Bemærk at fjerde kvartal er estimeret af Dansk Mode & Textil.
Nøgleord
Kontakter
Simon HansenPresse- og kommunikationschef
Tlf:40227222sh@dmogt.dkMichael HillmoseInternational chef
Ansvarlig for Dansk Mode & Textils analyser. Michael er ligeledes ekspert i internationale forhold i mode- og tekstilbranchen, herunder eksport.
Vedhæftede filer
Information om Dansk Mode & Textil
Dansk Mode & Textil er brancheorganisationen for de danske mode-, tekstil- og livsstilsvirksomheder.
Vores eksperter rådgiver dagligt mere end 800 medlemsvirksomheder, og som branchens naturlige
omdrejningspunkt varetager vi branchens interesser i relevante nationale og internationale forhold.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Mode & Textil
Danmark har brug for en national handlingsplan for tekstiler7.8.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis den danske mode- og tekstilbranche skal være blandt de førende i den cirkulære omstilling og fastholde sit betragtelige samfundsbidrag, er der behov for et styrket politisk fokus og en tydelig, ambitiøs vision for tekstilområdet. Derfor lancerer brancheorganisationen Dansk Mode & Textil i dag sit politiske udspil til en national handlingsplan for tekstiler. Et udspil der indeholder en række initiativer, der involverer bl.a. forbrugerne, branchens virksomheder, forsknings- og uddannelsessektoren samt flere offentlige instanser.
Tilbageholdende forbrugere trækker dansk modesalg ned5.8.2024 08:29:13 CEST | Pressemeddelelse
Den danske modebranches salg faldt i 2023 seks procent, og tendensen er fortsat i starten af 2024, hvor omsætningen i årets første tre måneder faldt 10 procent. Det er særligt tilbageholdende forbrugere i både ind- og udland, der er årsag til tilbagegangen, lyder det fra brancheforeningen DM&T, som op til åbningen af Copenhagen Fashion Week har analyseret branchens økonomiske tilstand.
DM&T inviterer til EU-debat med tekstiler i fokus10.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den danske mode- og tekstilbranches står overfor massiv regulering fra EU, og dermed får det kommende Europa-Parlamentsvalg også stor betydning for branchen. Derfor inviterer brancheorganisationen DM&T fem kandidater og alle interesserede til EU-debat med fokus på tekstiler. Der sker mandag den 13. maj hos tekstilvirksomheden DILLING i Sunds.
Sportsbranchen bliver en del af brancheorganisationen DM&T8.5.2024 13:40:40 CEST | Pressemeddelelse
Efter mere end tre år strategisk samarbejde bliver brancheforeningen Sportsbranchen.dk nu indlemmet i DM&T, som i forvejen repræsenterer de danske mode-, tekstil- og livsstilsvirksomheder. Det sker for skabe én stærk platform, som kan varetage branchens interesser og hjælpe medlemmerne i en stadigt mere kompleks hverdag.
DM&T styrker den politiske indsats med ny chefkonsulent26.10.2023 12:44:53 CEST | Pressemeddelelse
Brancheorganistionationen Dansk Mode & Textil (DM&T) styrker det politiske arbejde med tiltrædelsen af Cecilie Friis, som per 1. oktober er ansat som chefkonsulent på Public Affairs-området. Hun kommer fra en stilling hos konsulenthuset Rud Pedersen og har bl.a. også erfaring fra Christiansborg.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum