Regeringsudspil om energiparker skal sikre sammenspil i energisystemet
Større fokus på at samtænke energisystemerne og øget behov for at gå sammen om den grønne omstilling. Det er blandt de forslag i Regeringens nye udspil, der møder opbakning fra Dansk Fjernvarme.
Dansk Fjernvarme, der repræsenterer alle landets 350 fjernvarmeselskaber og affaldsenergianlæg, hæfter sig ved at Regeringen fremhæver placeringen af de nye energiparker som værende vigtig. Det gælder blandt andet om at overveje placeringen sådan, at de lokale fjernvarmeselskaber kan udnytte elproduktionen og eventuel overskudsvarme.
- Fjernvarmens rolle i energisystemet er meget central, og det skal derfor være naturligt at tænke fjernvarmen ind, når energiparkernes placering fastlægges. Det vil sikre den bedste og grønneste udnyttelse af den vedvarende energi i Danmark, siger Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.
- Fjernvarmesektoren udvikler sig til at være en markant elforbruger med øget etablering af store varmepumper og elkedler. Derfor er det rigtig godt, at regeringen arbejder for, at det bliver nemmere for selskaber med produktionsanlæg og særlige energibehov kan placere sig ved eller i nærheden af energiparkerne. Det giver både god mening i fjernvarmeregi, fordi fjernvarmeselskaber både kan udnytte el fra parkerne og aftage overskudsvarme fra blandt andet Power-to-X-anlæg, som regeringen også lægger op til, siger Rune Moesgaard og slutter:
- Det er meget positivt, at Regeringen har blik for, at vi skal udnytte overskudsvarmen, sådan som et bredt flertal i Folketinget i flere politiske aftaler har bedt om. Der ligger et meget stort potentiale i overskudsvarmen fra både industri, datacentre og snart også de kommende Power-to-X anlæg og de kommende energiparker, siger Rune Moesgaard, politisk chef i Dansk Fjernvarme.
Kontakter
Sofie Karoline HøgedalPresserådgiver
Tlf:+45 22 53 27 44skh@danskfjernvarme.dkDansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 76 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme
Dansk Fjernvarme: Folketinget baner vejen for CO2-fangst med ny lovgivning19.12.2024 13:38:53 CET | Pressemeddelelse
Folketinget har netop vedtaget en ny lov om CO2-fangstaktiviteter i forsyningssektoren, der er helt central for etableringen af CO2-fangst på affaldsenergianlæg og biomasseanlæg i fjernvarmesektoren. Med de langsigtede rammevilkår på plads kan sektoren for alvor komme i arbejdstøjet.
Positivt at Skatteministeriet fjerner CO₂-afgift ved CCS9.12.2024 12:07:15 CET | Pressemeddelelse
Når man ikke udleder CO₂, så skal man ikke betale CO₂-afgift. Så simpelt kan og bør det siges. Det sikres nu med skatteministerens underskrift på en bekendtgørelse, der gennemfører en såkaldt aftaleordning, hvorigennem virksomheder, der etablerer anlæg til CO₂-fangst og lagring kan få tilbagebetalt CO₂-afgiften for den del af udslippet, som de indfanger.
CO2-fangst er nødvendig for at nå klimamål29.11.2024 12:10:00 CET | Pressemeddelelse
Dansk Fjernvarme støtter anbefalinger fra Klimarådet om, at CO2-fangst er en nødvendighed for at sikre, at det danske samfund kommer i mål med sine klimamål frem mod 2035.
Mere geotermi i Danmark glæder Dansk Fjernvarme18.11.2024 11:07:08 CET | Pressemeddelelse
Aftalen om geotermi mellem Vestforbrænding og Innargi glæder Dansk Fjernvarme, der håber, aftalen ender med klimavenlig fjernvarme til flere tusinde danskere.
Elbaseret fjernvarme overstiger kul og olie31.10.2024 14:20:24 CET | Pressemeddelelse
Eldrevet varmeproduktion i fjernvarmen overgår for første gang produktion fra kul og olie tilsammen. Også naturgassen viger for varmepumper og elkedler. Det viser tal fra Energistyrelsen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum