Dansk Fjernvarme

Mere geotermi i Danmark glæder Dansk Fjernvarme

Del

Aftalen om geotermi mellem Vestforbrænding og Innargi glæder Dansk Fjernvarme, der håber, aftalen ender med klimavenlig fjernvarme til flere tusinde danskere.

Nicolai Kipp, afdelingschef i Dansk Fjernvarme
Nicolai Kipp, afdelingschef i Dansk Fjernvarme Jesper Voldgaard/Dansk Fjernvarme Jesper Voldgaard

Dansk Fjernvarme ser frem til, at der med en ny aftale om geotermi mellem Vestforbrænding og Innargi, kommer endnu et skub til geotermi som klimavenlig fjernvarmekilde.

- Vi glæder os på vegne af begge parter, at de har landet en aftale om et geotermi-anlæg i Storkøbenhavn. Og vi håber, det ender med at kunne sikre klimavenlig varme til en god del boliger i Lyngby-Taarbæk, siger Nicolai Kipp, afdelingschef for Varmefaglig Afdeling i Dansk Fjernvarme.

- Geotermi har som varmekilde potentialet til at stå for 30 procent af al fjernvarmen i Danmark. Derfor er det vigtigt, at vi får nogle gode projekter, der kan bane vejen for andre, oplyser han.  

Det er ikke kun i Danmark, der er et stort potentiale i at udnytte varme fra undergrunden. Flere steder i Europa har samme gode forudsætninger for at droppe fossile brændsler til fordel for geotermisk varme. Nye anlæg i Danmark vil derfor kunne bruges som udstillingsvinduer for eksport af både fjernvarme og geotermi.

- Sammen med fjernvarme har geotermi også et stort eksportpotentiale. Fjernvarmeløsninger er allerede en vigtig bestanddel i vores eksportstrategi af energiteknologi. Med gode eksempler på geotermi herhjemme kan vi fremvise endnu en teknologi for resten af Europa, der står overfor en stor opgave med at skifte fra gas til grønnere løsninger, siger Nicolai Kipp.

Nøgleord

Kontakter

Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 76 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye