Dansk Fjernvarme

Elbaseret fjernvarme overstiger kul og olie

Del

Eldrevet varmeproduktion i fjernvarmen overgår for første gang produktion fra kul og olie tilsammen. Også naturgassen viger for varmepumper og elkedler. Det viser tal fra Energistyrelsen.

Bettina Vester,  chefkonsulent i Dansk Fjernvarme
Bettina Vester, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme Jesper Voldgaard

Fjernvarmen elektrificerer i stor stil. Det understreges i Energistyrelsens seneste tal fra 2023, som nu ligger klar. For elbaseret varmeproduktion i form af store varmepumper og elkedler oversteg i 2023 for første gang den samlede varmeproduktion fra kul og olie i fjernvarmen. Mens eldrevet fjernvarme stod for 11,1 PJ, stod kul og olie for 9,5 PJ.

Tallene vækker glæde i fjernvarmeselskabernes brancheorganisation, Dansk Fjernvarme, hvor man godt er klar over, at fjernvarmeselskaberne elektrificerer.

- Det er helt tydeligt den vej, vinden blæser, siger Bettina Aagaard Vester, chefkonsulent i Dansk Fjernvarme om udviklingen blandt brancheorganisationens 354 medlemmer.

- Fjernvarmen er perfekt i forhold til at udnytte den stigende fluktuerende energi i vores samfund. Når vinden blæser, solen skinner, og elprisen er lav, kan vores medlemmer tænde for elkedler og varmepumper og udnytte de lave elpriser. På den måde kan fjernvarmen lagre energien til perioder, hvor elpriserne er højere, og indtil borgerne skal bruge varmen, forklarer hun.

Energistyrelsens tal viser også, at den eldrevne varmeproduktion i 2023 oversteg varmeproduktionen fra naturgas med hele 67 procent. Hvilket igen understreger, at landets fjernvarmeselskaber bevæger sig væk fra naturgas som varmekilde og over mod elbaserede løsninger.

Fjernvarmen er i øvrigt godt på vej mod målet om 100 procent vedvarende energi i 2030. I 2023 var andelen af vedvarende energi i landets mange fjernvarmenet 78 procent.

Nøgleord

Kontakter

Dansk Fjernvarme

Dansk Fjernvarme er en af Danmarks største brancheorganisationer og er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber, der forsyner omkring 69 procent af alle danske boliger med grøn og effektiv varme. Hovedkontoret ligger i Fjernvarmens Hus i Kolding - med en afdeling beliggende centralt i København. I dag kommer 78 procent af fjernvarmen fra vedvarende energi, og sektoren har som mål at blive CO2-klimaneutral i 2030.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Fjernvarme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye