WWF fylder 60 år

WWF startede som en lille gruppe engagerede naturforskere og kan nu med fødselsdagsflag i hånden fejre, at de har vokset sig til en multikulturel, global organisation, som er aktiv i næsten 100 lande og støttet af flere end fem millioner mennesker i hele verden. Vokseværket har skabt et fundament for naturbevarelse, som vi i dag har mere brug for end nogensinde, da vi står midt i en katastrofal naturkrise.
”Det er en stor milepæl at nå 60 år med så mange positive resultater for naturen i rygsækken. Der er utroligt meget at være stolt over, men det gør mig ekstra glad, når vi i WWF lykkes med at vende tilbagegangen for truede dyrearter, eller at vores arbejde for at forbedre og bevare store sammenhængende naturområder med høj og værdifuld biodiversitet bærer frugt. Men vores arbejde er langt fra færdigt. Naturkrisen er så voldsom, at alle er nødt til at trække i samme retning. Verden er klar til forandring, og naturen kræver det,” siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.
Konsekvenserne af naturkrisen ses tydeligt. Skovbrande, vandmangel, ødelæggelse af natur og udryddelse af dyrearter er blot nogle få af de konsekvenser. Blandt andet viser WWF’s Living Planet Report, at vi på mindre end 50 år har set en dramatisk global reduktion af populationer af pattedyr, fugle, padder, krybdyr og fisk på hele 68 procent. Naturen er altså med andre ord presset helt i knæ. Og jo mere den bliver presset, des mere presser den tilbage. Det mærker hele verden netop nu i forbindelse med den globale Covid-19-krise.
WWF Verdensnaturfonden i Danmark
Hos WWF i Danmark arbejder man med støtte fra danskerne og i samarbejde med fonde, virksomheder og DANIDA med at skabe mere plads til samt redde og bevare naturen i Danmark og internationalt. Og betydningen af det danske arbejde er større, end man måske lige går og tror, når man tænker på Danmarks størrelse i den store verden.
”Der er mange eksempler på arbejde, vi kan være rigtig stolte af i Danmark. Blandt andet da vi fik indsamlet mere end 10 mio. kroner til genopbygningen efter skovbrandene i Australien, eller når vi arbejder sammen med DANIDA for at reducere indvirkningen af klimaforandringer og fattigdom i Uganda samt forbedrer ligestillingen og skaber grønne jobs. Faktisk er WWF Danmark meget tæt på at krybe i top-10 over de lande, der sender flest midler videre til WWF-netværket globalt. WWF Danmark har også en lang række eksperter ansat, der rådgiver regeringer og beslutningstagere - og vores egne kolleger - over hele verden. Det kan vi være meget stolte af,” siger Bo Øksnebjerg.
Der er dog ifølge WWF Verdensnaturfonden ikke tid til at hvile på laurbærrene. Selvom man opnår positive resultater, raser nogle af historiens største naturkriser. Det gælder blandt andet omfattende skovrydning, hvor der hvert år bliver ødelagt 10 mio. hektar skov på grund af blandt andet kvægdrift og produktion af soja og palmeolie. Verdens havnatur har heller aldrig haft det værre, fordi havet i lang tid har været udsat for et enormt pres fra alle retninger – hvilket WWF Verdensnaturfonden forsøger at påvirke i forbindelse med vedtagelsen af den danske Havplan.
Det er selvfølgelig ikke kun internationale projekter, WWF Verdensnaturfonden arbejder med. Organisationen kæmper også herhjemme. Udover arbejdet med Havplanen, har de også en finger med i udmøntningen af regeringens rekordstore natur- og biodiversitetspakke samt placeringen og forvaltningen af de kommende naturnationalparker, ligesom de sammen med en række virksomhedspartnere skaber natur-positive projekter. Det gælder blandt andet et projekt med Ørsted, der har til formål at hjælpe torsken i de danske farvande, et partnerskab med By & Havn, der skal skabe mere liv under vandet i Københavns Havn, samt udviklingen af skovprojekter i samarbejde med VELUX.
Næste år kan danskerne og WWF se frem til endnu en fejring, når WWF i Danmark fylder 50 år.
Fakta:
|
6 udvalgte nedslagspunkter, som den danske og verdens befolknings støtte blandt andet går til:
|
Nøgleord
Kontakter
Sebastian Wulf, presserådgiver
WWF Verdensnaturfonden
(+45) 5132 9503 / sebastian.wulf@wwf.dk
Billeder

Links
Information om WWF Verdensnaturfonden
WWF har kontorer i 80 lande og mere end 1.200 projekter over hele verden. WWF er en af verdens største og mest indflydelsesrige organisationer med mere end fem millioner støtter globalt. WWF’s stærke position gør, at vi spiller en væsentlig rolle, når beslutninger skal tages globalt som nationalt. WWF’s mission er at stoppe forringelsen af jordens naturlige miljø og skabe en fremtid, hvor mennesker lever i harmoni med naturen. WWF Verdensnaturfonden er den danske afdeling af World Wide Fund for Nature.
Følg pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra WWF Verdensnaturfonden
WWF og ARKEN står bag ny udstilling om Kenyas stærke kvinder17.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En række af Kenyas kvinder, der kæmper for natur og ligestilling, er portrætteret af fotograf Petra Kleis i en ny (POP-UP)-udstilling af WWF x ARKEN. Udstillingen åbner 19. juni og er blevet til med støtte fra Danida. Værkerne udbydes efterfølgende på auktion hos Bruun Rasmussen.
Havets topmøde kan blive en gamechanger for havnaturen10.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
På FN’s havtopmøde 9.-13. juni kan det for første gang lykkes at lande en aftale for beskyttelse af havnaturen i de internationale farvande og bringe verden tættere på målet om at beskytte 30 pct. af havet inden 2030. Selvom Danmark på papiret er i mål med beskyttede områder, halter kvaliteten betydeligt, lyder det fra WWF Verdensnaturfonden, der er til stede ved topmødet.
Se billederne: H.M. Dronningen besøgte unikt naturområde med sjældne biller og sommerfugle på Sydsjælland28.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag den 27. maj besøgte H.M. Dronningen WWF Verdensnaturfondens naturprojekt i Knudsskov på Knudshoved Odde. Her oplevede Hendes Majestæt bl.a. sommerfuglen okkergul pletvinge, som i dag er næsten forsvundet fra Sjælland.
Savannens konge er truet: Løven er uddød i 26 lande27.5.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Løverne har mistet hele 90 procent af deres levesteder og er gået tilbage med 90 procent siden 1950’erne. Inden 2050 bør løvebestanden være fordoblet, lyder det fra WWF Verdensnaturfonden.
Fra 4.000 til 50.000: Redningsaktion for truet fisk slår vild rekord21.5.2025 10:46:10 CEST | Pressemeddelelse
Der er håb for kritisk truede brakvandsgedder i de sydsjællandske brakvandsområder, hvor det i år er lykkedes WWF og Vordingborg Kommune at sætte titusindvis af geddeyngel ud.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum