Guldborgsund Kommune

Visionært fyrtårnsprojekt i Falsters Hjerte modtager stor bevilling

Del

11 landsbyer i Falsters Hjerte er klar til at sætte gang i et fælles, visionært fyrtårnsprojekt med en stor bevilling på 1,5 mio. kr. fra Guldborgsund Kommunes Landdistriktspulje. Det er Landdistrikts- og Turismeudvalget samt Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, der har anbefalet og besluttet at støtte op om de aktive fællesskaber og udviklingen i lokalområderne på Midtfalster.

Foto: Møde ml. landsby-fællesskaber i Falsters Hjerte
Foto: Møde ml. landsby-fællesskaber i Falsters Hjerte

Visionen med projektet er på fem år at skabe en variation af aktiviteter for flere generationer i de 11 landsbyer, der udgør Falsters Hjerte. Formålet er at tiltrække aktive borgere og turister, som derved kan opdage og bosætte sig i området ”Falsters Hjerte” i Guldborgsund Kommune.

Projektet bygger på langsigtede og strategiske udviklingsmål for landsbyerne i Falsters Hjerte. Der skal ske et markant løft af det fysiske miljø samt skabes en oplevelse af et stort fællesskab mellem de enkelte landsbyer.

Med den store bevilling gives der støtte til alle otte delprojekter, som udgør fyrtårnsprojektet; bl.a. legeplads og madpakkehus i Nr. Ørslev, multibane i Karleby samt trækunst og eng-park i Sdr. Kirkeby. Det, der kendetegner alle delprojekterne er, at der i høj grad er fokus på at skabe stærke sociale netværk og fælles mødesteder for flere generationer i en række landsbyer i området.

”Vi er utroligt glade for bevillingen på 1.5 mio. kr. fra Guldborgsund Kommune”, udtaler projektansvarlig i bestyrelsen for Falsters Hjerte Kirsten Høegh-Andersen. ”Det er et dejligt og tiltrængt skulderklap til alle de aktive borgere vi har i landsbyerne i Falsters Hjerte, som har deltaget i projektet: Styrk livet i Falsters Hjerte. Borgerne har engageret arbejdet med at skabe faciliteter for fællesskaber i landdistriktet, og med bevillingen viser Guldborgsund Kommune at man netop er en kommune, der tør investere i landdistriktet – dette er vigtigt for den fremtidige udvikling”.

Martin Lohse, udvalgsformand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget (KFB) siger:

”I Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget prioriterer vi landdistriktsområderne. Med denne bevillig beviser vi endnu engang at vi på Lolland og Falster også har meget at byde på uden for de større byer. Falsters Hjerte er et unikt projekt, hvor vi gør brug af de fantastiske frivillige kræfter, vi har i kommunen. Vi skaber aktive mødesteder, hvor der er plads til socialt samvær samt mulighed for at dyrke sport og være aktive. Vi har et ønske og mål om at flere borgere bosætter sig og bliver her, og med netop dette fyrtårnsprojekt står vi endnu stærkere.”

Jens Erik Boesen, formand for Landdistrikts- og Turismeudvalget (LTU), udtaler:

”I Landdistrikts- og Turismeudvalget har både politikere og borgerrepræsentanter bidraget til at kvalificere ansøgningen fra Falsters Hjerte. Der er bred enighed om, at landsbyerne og de frivillige kræfter på Midtfalster har gjort et flot og grundigt forarbejde, der gør, at de nu kan sætte fuld skub på at realisere deres velovervejede ønsker til at skabe lokal udvikling. Derfor hersker der heller ingen tvivl om, at vi her har at gøre med et fyrtårnsprojekt. Ikke et af dem, der fysisk stikker op i landskabet, men et fyrtårn, der så at sige ”ligger ned”. Det vil sige et projekt, der billedeligt talt lyser op ved at være visionært, ambitiøst og til stor inspiration for andre af vores alsidige lokalområder i landdistrikterne i Guldborgsund Kommune.”

Nøgleord

Kontakter

- Martin Lohse, formand for KFB: 2518 1813
- Jens Erik Boesen, formand for LTU: 2032 4087
- Kirsten Høegh-Andersen, projektansvarlig, Falsters Hjerte: 2244 5210

Billeder

Foto: Møde ml. landsby-fællesskaber i Falsters Hjerte
Foto: Møde ml. landsby-fællesskaber i Falsters Hjerte
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Vi har de kommende fængselsbetjente – nu mangler vi bare uddannelsen14.6.2021 13:08:14 CEST | Pressemeddelelse

Udfordringen omkring en årelang mangel på fængselsbetjente, og et deraf stort pres på landets fængsler vil kommunerne Guldborgsund, Lolland og Vordingborg nu gerne være med til at løse. I en fælles henvendelse til landets justitsminister foreslår de tre borgmestre at fængselsbetjent-uddannelsen placeres i Nykøbing Falster, hvor der er adgang til relevante studerende. Én af byens uddannelsesinstitutioner står allerede klar til at åbne dørene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum