Beskæftigelsesministeriet

Virksomheder kan kræve coronapas af ansatte

Del
Fra midnat kan virksomheder kræve, at ansatte fremviser coronapas. Loven skal hjælpe med til at skabe tryghed på arbejdspladsen og blev vedtaget med bred politisk opbakning.

For at mindske risikoen for at coronasmitten spreder sig på arbejdspladser, kan virksomheder fra fredag kræve, at ansatte viser coronapas, så længe corona kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.

Med loven får virksomhederne også mulighed for at kræve, at ansatte bliver testet for corona og oplyser testens resultat. Virksomhederne skal dog sagligt kunne begrunde, at en test er nødvendig for at begrænse smittespredning med corona. Ansatte med coronapas vil som udgangspunkt kunne undgå at blive testet for corona.

Loven skal hjælpe med til at skabe større tryghed på arbejdspladserne og sørge for at give virksomhederne mulighed for at mindske risiko for spredning af coronasmitte blandt de ansatte og tab af omsætning.      

Efter hastebehandling i Folketinget blev loven vedtaget med stort politisk flertal torsdag. Forslaget kom i forlængelse af trepartsaftalen mellem regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening den 12. november 2021.

Fungerende beskæftigelsesminister Mattias Tesfaye siger:

- Regeringen har et klart mål om, at Danmark kommer gennem vinteren så godt som muligt. Det gælder både sundhedsmæssigt og økonomisk.

- Hvis virksomheden gør brug af de nye regler, så kan de ansatte være mere trygge ved at tage på arbejde. Virksomheden er mindre sårbar for stor smittespredning og kan mindske risikoen for, at mange sygemeldinger betyder mindre produktion og tab af omsætning. Det, synes jeg, er rigtig fornuftigt.

- Jeg er glad for at reglerne allerede træder i kraft til midnat. Mange statslige arbejdspladser vil blive omfattet af reglerne i morgen. Jeg vil gerne opfordre andre arbejdsgivere til at overveje, om reglerne også skal indføres hos dem.

- Med stigende smittespredning i befolkningen, så skal vi huske at passe på hinanden. Vi skal ikke ind i en ny bølge med mange syge og mange hjemsendelser, der giver virksomheder udfordringer med at kunne tage ordrer ind. Jeg vil desuden gerne opfordre til, at man følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og lader sig vaccinere, hvis man ikke har gjort det endnu.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet


Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for september 202421.11.2024 08:09:09 CET | Pressemeddelelse

I september 2024 var der 3.029.400 lønmodtagere i job. Det er 4.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,1 procent. Siden september 2023 er der dermed samlet set kommet 27.900 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.700 flere lønmodtagere fra august til september 2024. I samme periode er der kommet 600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Trods et lille dyk i sidste måned stiger beskæftigelsen igen. Det viser, at vi fortsat har et stærkt arbejdsmarked. Vi skal dog have et øje for, at det ikke er alle dele af landet, som har del i den stigende beskæftigelse. Der er en del kommuner uden for særligt storbyområderne, hvor beskæftigelsen er faldet det seneste år". "Vi har i regeringen et mål om, at folk skal kunne uddanne sig og få job i hele landet. Derfor styrker vi mulighederne for job og uddannelse uden for de store byer. Det skal blive ved med at være attraktivt at bo med sin familie i de mindre byer,

Uændret ledighed i oktober 202420.11.2024 09:01:56 CET | Pressemeddelelse

Der er 88.000 fuldtidsledige i oktober 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ledigheden er dermed uændret i forhold til måneden før, og ledighedsprocenten er fortsat på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: -Det er positivt, at vi fortsat har en lav ledighed. Samtidig er der en faldende tendens i antallet af dimittendledige. Vi har tidligere set en stigning i antallet i denne gruppe, men noget tyder på, at vi nu har fået vendt den udvikling. Det er afgørende, at man som nyuddannet hurtigt får foden inden for på arbejdsmarkedet, så ledigheden ikke sætter sig og bliver langvarig. -På trods af den lave ledighed er der desværre fortsat en gruppe af unge, som hverken er i gang med en uddannelse eller i job. Også de skal have en plads på arbejdsmarkedet eller i uddannelsessystemet. -Jeg ser frem til at udrulle det ungeløft, vi i Folketinget har aftalt i fællesskab med kommuner, virksomheder og civilsamfundet. Det er et stærkt pa

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye