HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Vilde farver, skurvogn og fascismekritik på HEART

Del

HEART skyder forårets udstillinger i gang med malerisk farvefest, totaludsmykket skurvogn, politisk manipulation og velkendte kunstikoner.

Wiliam Skotte Olsen, detalje af skurvogn.
Wiliam Skotte Olsen, detalje af skurvogn.

Når HEART lørdag d.23. marts slår dørene op til fire nye udstillinger er det ikke alene starten på forårets udstillingssæson men også den første del af museets 10-års fødselsdagsfejring. Til september er det nemlig 10 år siden dørene blev slået op til kunstmuseet HEART og året igennem markerer museet fødselsdagen og højdepunkterne i det forgangne årti ved at kondensere og perspektivere det bedste fra HEARTs historie i udstillinger, udgivelser og events. Forårets udstillinger har alle en særlig tilknytning til kernen i HEARTs samling og kunsten fra 60erne. 

Bevidst Koks - Wiliam Skotte Olsen
Vilde farver, stirrende maskelignende ansigter, flyvende gæs og lange rækker af huse er en del af det helt særlige udtryk i Wiliam Skotte Olsens stemnings- og symbolfyldte værker. Udstillingen ”Bevidst Koks” viser et stort udvalg af værker af Skotte Olsen fra både private samlere og HEARTs egen samling og for første gang på museet kan man opleve Skotte Olsens skurvogn fra Christiania som han boede i og totaludsmykkede. 

Musikken spillede livet igennem en central rolle for Skotte Olsen og udstillingens titel ”Bevidst Koks” er et lån fra albummet Green Grass som Skotte Olsen udgav sammen med vennen Hasse Levy i 1971. Skotte Olsen var i en kortere periode med i det ikoniske band Steppeulvene og som en del af ferniseringen af udstillingerne fredag d.22. marts inviterer HEART til en koncert med bandet Stepp2, der bl.a. består af Steppeulvenes oprindelige trommeslager Preben Devantier. Koncerten er åben for alle, billet kan købes via museets hjemmeside.

The End – Fabio Mauri
For første gang i Danmark præsenterer HEART en soloudstilling med den italienske kunstner Fabio Mauri, der sideløbende med kunstnere som Piero Manzoni var en central del af 60ernes italienske kunstmiljø. Med fokus på emner som oprør, propaganda og nationalisme stiller Mauris værker spørgsmålstegn ved hvordan bl.a. fascismen i hans samtid forførte individer, befolkninger og stater.

Uden titel – værker af Troels Wörsel fra HEARTs samling
Ved udgangen af 2018 døde kunstneren Troels Wörsel, der satte et umiskendeligt præg på både den danske og internationale kunstscene i mere end 30 år. For HEART spiller Wörsel en helt central rolle i museets samling og udstillingen Uden titel præsenterer samtlige af de Wörsel-værker som museet har i sin samling.

Den italienske samling
Den italienske samling er HEARTs grundsten, og anses for at være en af Nordeuropas vigtigste samlinger af Italiensk kunst skabt af efterkrigstidens generation. Siden Piero Manzoni og Enrico Castellani besøgte og arbejdede i Herning i 1960’erne, har denne del af samlingen støt vokset sig større gennem indkøb, samarbejder og donationer. Ligeledes er flere kunstnere, såsom Jannis Kounnelis, Nanda Vigo, Paolo Scheggi og Lucio Fontana, blevet indlemmet i samlingen over årene og HEART viser i denne udstilling et udvalg af de bedste værker fra skattekammeret.

Udstillingerne åbner for publikum lørdag d.23.marts. 

 

Kontakter

For yderligere info kontakt museumsdirektør Holger Reenberg på tlf. 4025 1033
eller kommunikationschef Thilde Nyborg på tlf. 3144 3505

Billeder

Wiliam Skotte Olsen, detalje af skurvogn.
Wiliam Skotte Olsen, detalje af skurvogn.
Download

Information om HEART – Herning Museum of Contemporary Art

HEART – Herning Museum of Contemporary Art
HEART – Herning Museum of Contemporary Art
Bitten & Aage Damgaards Plads 2
7400 Herning

97 12 10 33http://www.heartmus.dk/

HEART – Herning Museum of Contemporary Art er opstået i grænselandet mellem kunst og erhverv og er båret frem af den passionerede skjortefabrikant Aage Damgaard (1917-1991), som har skabt fundamentet for museets samling. Herning Kunstmuseum blev til i 1977, og åbnede d. 9. september 2009 i en helt ny bygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Ved indvielsen ændrede museet navn til HEART.

Følg pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Mægtige maskiner, halv entrépris og sjov for hele familien på HEART i efterårsferien.12.10.2020 11:01:45 CEST | Pressemeddelelse

Traktorer, mejetærskere og plove er nok ikke det de fleste forbinder med et besøg på et kunstmuseum. Men i efterårsferien mødes gæster, der besøger HEART af en gigantisk gul mejetærsker ved ankomsten og området omkring museet er ikke længere kun prydet af smukke skulpturer! I samarbejde med Farmas udstilles en række imponerende landbrugsmaskiner i parken som museets gæster kan se hele efterårsferien - ganske gratis.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum