HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Hernings Kulturbus har speederen i bund

Del
Flere og flere skoler og dagtilbud oplever kulturen i kommunen takket være HEART og Herning Kommunes Kulturbus.

I Herning er kultur for alle – og Kulturbussen bringer ud!

Siden 2015 har alle skoler i Herning kunne benytte sig af det gratis tilbud om transport til kommunens kulturinstitutioner. Ordningen er for nyligt blevet udvidet til også at omfatte dagtilbud. Den stigende interesse for tilbuddet kan mærkes i det rødglødende bookingsystem, der i den forgangne sæson har måttet udvide og skaffe ekstra transport på grund af overbooking.

På trods af de uundgåelige corona-udfordringer de seneste år har vi oplevet en markant forøget interesse fra skolerne og senest dagtilbud, om at komme ud og opleve kunst og kultur i hele Herning, det er vi helt utrolig glade for og stolte over” udtaler HEARTs direktør Holger Reenberg.

Museets formidlingschef Anja Lemcke Stær, der er projektleder for Kulturbussen supplerer:

Det har fra starten af projektet været HEARTs og Herning Kommunes mål at skabe lige adgang til kulturen for alle børn. Vi vidste fra vores tætte samarbejde med skolerne, at viljen til at komme ud op opleve de mange kulturtilbud absolut ikke manglede –men økonomien var en stor udfordring. Derfor er det helt afgørende at et tilbud som Kulturbussen bakkes op fra kommunal side som det har været tilfældet de sidste seks år.”

En verden til forskel

Det skorter heller ikke på rosende ord om tilbuddet fra brugerne, der mærker den store forskel bussen har gjort i børnenes hverdag. Mette Marie Kristensen fra Højgaard børnehus fortæller i folderen "Kultur for alle" om bussen bl.a.  ”…Vi havde en super god oplevelse, hvor leg og læring gik hånd i hånd. (…) Vi deltager meget gerne igen og kan varmt anbefale turen til andre institutioner.” Hun bakkes op af Jytte Friis Bækgaard fra Læringscenter Syd der udtaler: ”Alle sukker jo efter at komme ud af huset! At tage eleverne med til et kulturtilbud er altid inspirerende og udbytterigt både for elever og undervisere.”

Kulturbussen kan bookes af alle skoler og dagtilbud i Herning Kommune via dette link: kultur.herning.dk/kultur/kulturbus/book-bussen

For mere info om Kulturbussen se: www.heartmus.dk/undervisning

Kontakter

For yderligere info kontakt Museumsdirektør Holger Reenberg på tlf 40 25 10 33
Eller
Kommunikationschef Thilde Nyborg på tlf 31 44 35 05 /mail: tnn@heartmus.dk

Billeder

Information om HEART – Herning Museum of Contemporary Art

HEART – Herning Museum of Contemporary Art
HEART – Herning Museum of Contemporary Art
Bitten & Aage Damgaards Plads 2
7400 Herning

97 12 10 33http://www.heartmus.dk/

HEART – Herning Museum of Contemporary Art er opstået i grænselandet mellem kunst og erhverv og er båret frem af den passionerede skjortefabrikant Aage Damgaard (1917-1991), som har skabt fundamentet for museets samling. Herning Kunstmuseum blev til i 1977, og åbnede d. 9. september 2009 i en helt ny bygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Ved indvielsen ændrede museet navn til HEART.

Følg pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye