HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Ny komposition til et af verdens vigtigste kunstværker uropføres på HEART d. 26. august.

Del
Piero Manzonis ikoniske værk Merda d’artista hyldes i eksperimenterende samtidsmusik skabt til Socle du Monde Biennalen 2021 – Welcome back my friends to the show that never ends. Værket bliver herefter en del af HEARTs samling.

Det helt nye musikalske værk ”Ode til dåsen” er komponeret af den internationalt anerkendte bulgarske fagottist Yavor Petkov. Koncerten er gratis og alle er velkomne, book billet via dette link.

Kompositionen, der består af fire dele, er skabt med afsæt i Manzonis verdenskendte kunstværk Merda d’artista og udfolder på musikalsk vis komponistens forestillinger og fantasier, der kredser om Manzonis idé bag dåsen og det angivelige indhold. 

Med kompositionen kaster Petkov et nyt lys over HEARTs store samling af Manzonis værker. Værket skrives for fagot og to percussionister og vil med afsæt i Petkovs rødder vil værket være inspireret af bulgarsk såvel som italiensk folkemusik 

”Ode til dåsen” er en undersøgelse af kunstbegrebet, hvor Petkov udfordrer vores måde at sanse det allerede eksisterende kunstværk og bidrager med et nyt afsæt til at forstå, opleve og interagere med Manzonis Merda d'artista- Således lever mystikken om dåsen videre i musikken.

”Ode til dåsen” består af fire satser, for det fulde program og udfoldet tekst, se www.socledumonde.org 

Første sats: “Søgen”
Denne sats beskriver kunstnerens kaotiske tanker og Hvordan kan jeg finde frem til min egen stemme, min egen udtryksform? 

Anden sats: "På badeværelset"
Kunstnersjælen befinder sig et sted midtvejs mellem virkelighed og meditation. Tankerne er korte og uklare. En genial egocentrisk idé om dåsen bliver født ... 

Tredje sats: “Drømmen”
"Drømmen" består af to dele: Den første er en romantisk improvisation, mens den anden er en rytmisk, optimistisk og håbefuld dans i 7/8-takt. 

Fjerde sats: “På fabrikken”
Drømmen går i opfyldelse, ideen er ved at blive realiseret. Kunstneren inspicerer de forskellige stadier, der indgår i at producere en dåse (slagtøj). Melodilinjen (fagot) beskriver kunstnerens lidenskab, spænding og nervøsitet, mens han venter på at holde den færdige dåse i sine hænder. En dåse, der koster det samme som 30 g guld. 

Vejen til evigheden står åben ...  

”Ode til dåsen” opføres af kunstprojektet BEYOND THE GENIUS 

Yavor Petkov, Alexander Kamenarov, Georgi Varbanov. 

Ensemblet følger i fodsporene af tidligere tiders komponister, såsom M. Mussorgsky, C. Debussy og T. Sukegawa, der også har beskrevet præstationer inden for andre kunstarter, herunder maleriet og arkitekturen, gennem musikkens sprog. 

Kontakter

For yderligere info kontakt:


Kommunikationschef Thilde Nyborg på mail: tnn@heartmus.dk eller tlf: 31 44 35 05

Billeder

Information om HEART – Herning Museum of Contemporary Art

HEART – Herning Museum of Contemporary Art
HEART – Herning Museum of Contemporary Art
Bitten & Aage Damgaards Plads 2
7400 Herning

97 12 10 33http://www.heartmus.dk/

HEART – Herning Museum of Contemporary Art er opstået i grænselandet mellem kunst og erhverv og er båret frem af den passionerede skjortefabrikant Aage Damgaard (1917-1991), som har skabt fundamentet for museets samling. Herning Kunstmuseum blev til i 1977, og åbnede d. 9. september 2009 i en helt ny bygning tegnet af den amerikanske arkitekt Steven Holl. Ved indvielsen ændrede museet navn til HEART.

Følg pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HEART – Herning Museum of Contemporary Art

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye