VIA University College

VIA University College har olympiske ambitioner

Del

VIA University College og Team Danmark har underskrevet en samarbejdsaftale, der skal give elitesportsudøvere på internationalt niveau bedre mulighed for at kombinere uddannelse og elitesportskarriere.

”Vi har en ambition om, at tre-fem Team Danmark-støttede VIA-studerende deltager i de olympiske lege i Japan i 2020, og at andre VIA-studerende vinder internationale medaljer”.

Sådan sagde Tue Fisker, projektkoordinator for VIA Elitesport, da en ny aftale mellem Team Danmark og VIA blev underskrevet.

Formålet med aftalen er at sikre, at elitesportsudøvere på internationalt niveau sideløbende med idrætskarrieren kan gennemføre en uddannelse, og derfor forpligter VIA sig til at udøve fleksibilitet i tilrettelæggelse af uddannelsen, så de studerende kan deltage i træningslejre, stævner og mesterskaber.

Det kan for eksempel betyde, at en eksamen udsættes eller at uddannelsen forlænges. Men der slækkes ikke på uddannelsens optagelseskrav og gennemførelse i øvrigt.

Skal ikke bliver nørder

”Det er de eksemplariske, proaktive og ærlige studerende, der er gode medstuderende, vi skal hjælpe”, siger Tue Fisker.

Det er Lone Hansen, direktør for Team Danmark, enig i.

”Vi skal støtte udøverne i at undgå at blive ensporede nørder. Idræt er en vigtig del af livet, som også skal have plads til familie og en erhvervskarriere. Det kræver fleksible uddannelser og trænere, og at vi kan tilbyde gode faciliteter i nærmiljøet”, fastslår Team Danmark-direktøren, der påpeger, at mange af de kompetencer, en eliteudøver får i sportskarrieren, kan bruges i den civile karriere.

At et godt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne er betydningsfuldt understreges ifølge Lone Hansen af, at 38% af OL-medaljetagerne er studerende. For medaljetagere ved verdensmesterskaber gælder det hele 68%.

VIAs direktion støtter aktivt

Erik Hygum, der er direktør i VIA, oplyser, at VIAs samlede ledelse står bag aftalen, og at direktionen støtter projektet. Fra et tidligere job har han erfaring for, hvad en medalje kan betyde.

”En af vores studerende vandt en OL-medalje, og det gav en kolossal stor stolthed på hele institutionen. Det vil vi gerne opleve i VIA”, siger han.

Tue Fisker fortæller, at fire VIA-studerende – en bryder, en håndboldspiller, en skytte og en orienteringsløber – for tiden er støttet af Team Danmark. Det forventes at aftalen med Team Danmark, vil betyde at flere unge elitesportsudøvere vil vælge VIAs uddannelser

Imidlertid støtter Team Danmark ikke alle idrætsgrene, men VIA ønsker også at hjælpe sådanne idrætsudøvere, hvis de er på internationalt niveau. Tilsvarende er det VIAs ønske at understøtte studerende, der befinder sig lige under internationalt niveau. Tue Fisker anslår, at henimod 100 af VIAs 20.000 studerende befinder sig i ’underskoven’ – altså lige under det allerøverste niveau.

Billedtekst
Team Danmark-direktør Lone Hansen og VIA-direktør Erik Hygum underskriver aftalen


Yderligere oplysninger kan fås hos projektkoordinator, lektor Tue Fisker, E: tf@via.dk.

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

VIA-forsker bliver leder af nyt nationalt sprogcenter11.9.2018 14:34pressemeddelelse

Hanne Wacher Kjærgaard bliver leder for det nye Nationale Center for Fremmedsprog i Vestdanmark. Centeret er en del af regeringens højt prioriterede sprogstrategi for 2018-2022, som daværende uddannelses- og forskningsminister Søren Pind lancerede sidste år. Hanne Wacher Kjærgaard er ph.d. og kommer fra en stilling som lektor på professionshøjskolen VIA University College, hvor hun blandt andet har forsket i at forbedre engelskfaget i folkeskolen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum