VIA University College

22 ansøgninger til læreruddannelsen i Nørre Nissum

Del

Da klokken slog 12 fredag den 15. marts udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2. Læreruddannelsen i Nørre Nissum har modtaget 22 førsteprioritetsansøgninger, hvilket er et fald i forhold til sidste år.  

Da klokken slog 12.00 den 15. marts, havde læreruddannelsen i Nørre Nissum 22 ansøgninger. Det er otte færre end sidste år. Det fordeler sig på seks færre ansøgere til den almindelige læreruddannelse og to færre på netuddannelsen.

”Professionelt uddannede lærere gør en markant forskel for de elever, de underviser. Vi håber derfor på langt flere ansøgere til VIAs læreruddannelser gennem kvote 1 i juli, og vi har erfaring for, at vi modtager flere ansøgninger gennem kvote 1 end kvote 2,” fremhæver Elsebeth Jensen, der er uddannelsesdekan for læreruddannelsen i VIA.

Særlige fagprofiler og ny læreruddannelse 

Netop for at tiltrække flere lærerstuderende har VIAs læreruddannelser udviklet særlige fagprofiler, som ikke findes andre steder i landet. I Nørre Nissum kan man fx tage en helt særlig efterskolelærer-profil.  

Derudover er det også håbet, at den nye læreruddannelse kan tiltrække flere lærerstuderende, når den er fuldt implementeret. Ifølge Elsebeth Jensen indeholder den nemlig mange forbedringer i forhold til den tidligere.

På den nye læreruddannelse er der blandt andet mere træning i undervisning og ligeledes mere praktik samt en bedre sammenhæng mellem undervisningen og lærerarbejde i praksis. Forbedringerne er indført i kølvandet på, at VIA sammen med landets øvrige fem professionshøjskoler har arbejdet målrettet på at få politikerne til at styrke læreruddannelsen. På den baggrund afsatte Folketinget sidste år et stort millionbeløb til at indføre hovedparten af professionshøjskolernes forslag til et tiltrængt løft af læreruddannelsen.

Fakta: Hvad er kvote 2?

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på. Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00. Kvote 2-ansøgningerne bliver i de kommende dage behandlet i VIAs optagelsescenter.

I kvote 1, som hvert år har ansøgningsfrist den 5. juli kl. 12.00, bliver ansøgerne udelukkende vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

Den 26. juli er i år datoen, hvor ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked på, om de er optaget på en af de uddannelser, de har søgt ind på.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos:

Elsebeth Jensen, uddannelsesdekan for VIA Læreruddannelsen. Mobiltelefon: 87 55 30 15. E-mail: EJ@via.dk

Anne Rahbek Jung, kommunikationskonsulent i VIAs kommunikationsafdeling. Mobiltelefon: 87 55 15 21. E-mail: rahb@via.dk

Se her skemaer med kvote 2-tallene – opdelt på henholdsvis byer og uddannelser: https://www.via.dk/om-via/presse/kvote-2

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 42 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye