VIA University College

170 ansøgere har VIAs uddannelser i Randers øverst på ønskelisten

Del

I alt har VIAs uddannelser i Randers modtaget 170 førsteprioritetsansøgninger i kvote 2. Det er syv procent færre end sidste år. Der er brug for flere ansøgere, hvis søgningen skal matche arbejdsmarkedets behov for arbejdskraft. Fra i år udbydes også uddannelsen til bygningskonstruktør i Randers.

15. marts kl. 12.00 er deadline for at søge videregående uddannelse gennem kvote 2. Her er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra fx jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på.

I Randers har i alt 170 ansøgere søgt ind på VIAs uddannelser til bygningskonstruktør, pædagog, psykomotorisk terapeut, professionsbachelor i skat og sygeplejerske som deres førsteprioritet. Sidste år var tallet 183. Det svarer til syv procent færre.

Uddannelsen til psykomotorisk terapeut, der udelukkende optager i kvote 2, har modtaget 51 førsteprioritetsansøgninger. Det samme har pædagoguddannelsen. 34 har valgt at sætte VIA Sygeplejerskeuddannelsen øverst på ønskelisten.

Knap halvdelen af de ansøgninger, VIA i Randers har modtaget i år, er førsteprioritetsansøgninger. Totalt har VIAs uddannelser i Randers modtaget 403 kvote 2-ansøgninger, hvilket er på niveau med 2023.

Nye uddannelser i Randers

VIA har fra i år udvidet sin vifte af lokale uddannelser med en bygningskonstruktøruddannelse, der slår dørene op for studerende til september. Den er kommet godt fra start og har modtaget i alt 51 ansøgninger, heraf 26 i førsteprioritet.

Bygningskonstruktøruddannelsen i Randers får plads til at optage 80 studerende årligt, og VIA håber derfor på flere ansøgere gennem kvote 1 i juli.

”Byggebranchen efterspørger flere udbudssteder for bygningskonstruktøruddannelsen, og samtidig er der politisk ønske om flere uddannelser uden for landets fire største byer. Begge dele imødekommer vi fra VIAs side med det nye udbud i Randers af bygningskonstruktøruddannelsen,” pointerer prorektor Gitte Sommer Harrits, der er den øverst ansvarlige for VIAs 41 uddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.

VIAs uddannelse til professionsbachelor i skat, der udbydes i Herning og Randers, udbydes for andet år både som en traditionel uddannelse ved fremmøde på campus og online – for at tiltrække så mange studerende som muligt.

Skatteuddannelsen har i år modtaget i alt 29 kvote 2-ansøgninger mod 19 i 2023. Otte har valgt den som førsteprioritet i år. Sidste år var det tal fem.

Fra skatteuddannelsens to første årgange af dimittender har 95 procent fået job inden for en måned efter dimission.

Politisk reform på vej

VIAs prorektor mener, at den kommende reform af professionsuddannelserne er afgørende for at gøre dem mere attraktiv for flere.

”Manglen på veluddannet arbejdskraft er alarmerende, og det haster med hurtige og effektive politiske tiltag, der gør det mere attraktivt at søge ind på professionsuddannelserne til fx sygeplejerske og pædagog, Som situationen er nu, er der overhængende fare for, at rygraden i velfærdssamfundet kollapser. Vi ser derfor med stor og positiv forventning frem til regeringens kommende reform af professionsuddannelserne,” fremhæver Gitte Sommer Harrits.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har tilkendegivet, at hun arbejder for, at en omfattende reform af professionsuddannelserne er stemt igennem i Folketinget inden sommerferien i år.

 

Faktaboks

Sådan er søgningen til VIA i Randers

Samlet for alle VIAs uddannelser i Randers


Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024: 403 ansøgninger

2023: 397 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 170 ansøgninger

2023: 183 ansøgninger

VIA Sygeplejerskeuddannelsen i Randers:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024: 134 ansøgninger

2023: 134 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 34 ansøgninger

2023: 40 ansøgninger

VIA Pædagoguddannelsen i Randers:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024: 115 ansøgninger

2023: 141 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 51 ansøgninger

2023: 74 ansøgninger

VIA Psykomotorikuddannelsen i Randers:

Optager kun i kvote 2. Ansøgninger i alt:

2024: 74 ansøgninger

2023: 103 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 51 ansøgninger

2023: 64 ansøgninger

VIA Professionsbachelor i skat i Randers:

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024: 14 ansøgninger

2023: 10 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 5 ansøgninger

2023: 2 ansøgninger

 

VIA Professionsbachelor i skat online

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024: 15 ansøgninger

2023: 9 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 3 ansøgninger

2023: 3 ansøgninger

 

VIA Bygningskonstruktøruddannelsen (nyt tilbud i 2024):

Ansøgninger i kvote 2 i alt:

2024:  51 ansøgninger

Førsteprioritetsansøgninger:

2024: 26 ansøgninger

Faktaboks
Hvad er kvote 2?

I kvote 2 er det en samlet bedømmelse af karakterer og livserfaringer fra eksempelvis jobs, højskoleophold, rejser og frivilligt arbejde, der afgør, om ansøgerne bliver optaget på de uddannelser, de har søgt ind på. Der er hvert år ansøgningsfrist gennem kvote 2 den 15. marts kl. 12.00. Kvote 2-ansøgningerne bliver i de kommende dage behandlet i VIAs optagelsescenter.

I kvote 1, som hvert år har ansøgningsfrist den 5. juli kl. 12.00, bliver ansøgerne udelukkende vurderet på basis af deres karaktergennemsnit fra gymnasiet.

Den 26. juli er i år datoen, hvor ansøgerne gennem både kvote 1 og 2 får besked på, om de er optaget på en af de uddannelser, de har søgt ind på.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Fakta om VIA University College:

  • VIA er en professionshøjskole med 20.000 studerende og 41 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 af de 19 kommuner i Region Midtjylland.
  • VIA understøtter velfærdssamfundet ved blandt andet at uddanne til lærer, pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver, fysioterapeut, bioanalytiker og professionsbachelor i skat. Målrettet det private erhvervsliv udbyder VIA blandt andet uddannelser til ingeniør, bygningskonstruktør, designer og filmanimator.
  • VIA uddanner til hele den midtjyske region og har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer udbud i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.
  • VIAs professionsrettede uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder.
  • VIA er en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.
  • VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i syv forskningscentre. Forskningsaktiviteterne har fokus på fx pædagogik, læring, sundhed, demens, klima og bæredygtig udvikling.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye