Sikkerhedsstyrelsen

”Vi vil gerne have, at videoen bliver lidt sørgelig”

Del
Skoler over hele landet er godt i gang med Sikkerhedsstyrelsens Fyrværkerikampagne. Børnene skal lave film, der kan inspirere andre til at have respekt for fyrværkeri. Og der må gerne tales til følelserne.

– Fyrværkerikampagnen er vigtig, fordi man kan inspirere andre til at passe på med fyrværkeri. Vi har fortalt vores mor og far, at vi arbejder med det, og jeg tror, de bliver mere opmærksomme, siger Mathilde Amalie Hangaard Wilson.

Hun går i 7. C på Petersmindeskolen i Vejle, hvor de deltager i Sikkerhedsstyrelsens Fyrværkerikampagne. Børnene skal lave film, der skal oplyse og påvirke andre til at forstå, at fyrværkeri ikke er legetøj.

– Vi har lært, at man kan dø af det, siger Emma Rohde Mortensen og henviser til en video med en dreng, der mistede livet, efter han have leget med ulovligt fyrværkeri.

Selvom videoerne er alvor, synes eleverne, at det er lidt sejt, at de er den eneste klasse på skolen, der har fået lov at være med i konkurrencen i år, og klasselærer Julie Røjgaard er glad for børnenes engagement.

– Jeg synes, at det er et vigtigt projekt. Jo, tidligere man kan indprente gode værdier om fyrværkerisikkerhed, jo bedre. Kampagnen er et rigtig godt afbræk fra den daglige undervisning, og så er det en fordel, at alle uanset niveau kan være med. Det giver mulighed for et sammenhold i klassen, fordi de skal samarbejde om videoerne, siger Julie Røjgaard.


Den grænseoverskridende storebror

Inden eleverne gik i gang med at idéudvikle på deres film, så de oplysnings- og kampagnefilm med blandt andre skuespilleren Mille Dinesen og komikeren Heino og fik inspiration fra tidligere års vindervideoer.

– Jeg var blank for idéer i starten, så det var rart at se andres videoer. De er rigtig gode, så det stiller høje krav. Man skal tale, så man vækker følelser, og så er det godt at få lydeffekter med, siger Emma Ry Kristensen.

Eleverne skal vælge en af tre målgrupper at henvende filmen til. Deres egen aldersgruppe, deres forældre eller den grænseoverskridende storebror, som Mathilde Amalie Hangaard Wilson, Emma Rohde Mortensen, Emma Ry Kristensen og Karoline Malberg Siersbæk har valgt. De vil lave en video om en lillesøster, der ser sin storebror lege med ulovligt fyrværkeri uden at opfylde sikkerhedskravene.

– Vi vil gerne have, at videoen bliver lidt sørgelig. Folk skal forstå, at fyrværkeri ikke kun er for sjov, siger Emma Ry Kristensen.

Eleverne har lært, at det især er de store drenge, det går galt for, fordi de gerne vil være seje. Derfor synes de, at det er vigtigt at lave en video til dem.

– De fleste ser op til deres store søskende. Så hvis de store overholder fyrværkerireglerne, så vil man også selv gøre det, når man bliver stor, siger Karoline Malberg Siersbæk.

Filmene gør en forskel

Pigerne er ikke i tvivl om, at de med deres film kan inspirere andre til at følge fyrværkerirådene. Men arbejdet har også gjort indtryk på dem selv.

– Nytårsaften tænker man ikke over, at det kan være farligt. Der er man glad og har det sjovt. Derfor er det godt med de her videoer. Jeg blev også overrasket over, hvor slemt det kan være, siger Karoline Malberg  Siersbæk.

Emma Ry Kristensen er enig.

– Hvis man bare læser om, hvor farligt det kan være, så kan det godt være, man ikke lytter. Det gør mere indtryk, når man selv sidder og arbejder med det, siger hun.

Skoler, der har lyst til at tilmelde sig fyrværkerikampagnen, kan nå det endnu. Der er mulighed for tilmelding frem til den 9. november, og eleverne med de bedste film vinder biografbilletter til hele klassen.

Læs mere om kampagnen på www.fyrvaerkeri.dk.

---

FAKTABOKS

 

De fem fyrværkeriråd

1. Brug altid beskyttelsesbriller

2. Brug kun godkendt og aldrig hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri

3. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden

4. Hold sikkerhedsafstanden og læn dig ikke ind over fyrværkeriet

5. Gå aldrig tilbage til en fuser

Billeder

Download
På væggen i klasseværelset hænger materialet til fyrværkerikampagnen, så alle kan gå op og se, hvordan det nu lige er med de forskellige målgrupper. Men det har Emma Rohde Mortensen og Mathilde Amalie Hangaard Wilson helt styr på.
På væggen i klasseværelset hænger materialet til fyrværkerikampagnen, så alle kan gå op og se, hvordan det nu lige er med de forskellige målgrupper. Men det har Emma Rohde Mortensen og Mathilde Amalie Hangaard Wilson helt styr på.
Download
Download

Links

Information om Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen
Sikkerhedsstyrelsen
Esbjerg Brygge 30
6700 Esbjerg

3373 2000http://www.sik.dk

Yderligere udtalelser og fakta om Fyrværkerikampagnen får du hos Sikkerhedsstyrelsen, kommunikationskonsulent Lone Hansen, tlf. 33 73 20 88, mobil 25 43 16 21, e-mail: loh@sik.dk

Find en lokal skole!

Der deltager skoler fra det meste af landet – kontakt til lokale skoler kan formidles gennem Sikkerhedsstyrelsen.

Følg pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sikkerhedsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye