DI Aalborg

Vi er blevet klogere på erhvervslivet

Del

Hvad sker der, når man fylder en bus med 45 lokale politikere og erhvervsfolk og tager på virksomhedsbesøg med intense debatter om virksomhedernes udfordringer en mandag morgen? Der er ingen tvivl. Den oplevelse, de fleste både garvede og helt nye byrådskandidater forlod DI bussen med, kan formuleres med tre ord: Vi blev klogere.

Busturen i Aalborg var startskuddet på DI’s landsdækkende tourné forud for kommunalvalget 21. november. 21 kommuner bliver besøgt undervejs, og mange hundrede politiske kandidater bliver forhåbentlig klogere på de problemer, de lokale virksomheder bøvler med.

- Jeg håber, at den dialog, vi får, vil fremme det samarbejde mellem kommunen og virksomhederne, der er så værdifuld. Uden konkurrencedygtige virksomheder og private lokale arbejdspladser vil kommunen ikke kunne give borgerne bedre børnehaver, skoler og alle de andre velfærdsgoder, de lover i valgkampen. Derfor er debatten om virksomhedernes vilkår så vigtig, sagde DI’s adm. direktør Karsten Dybvad, da han indledte busturen i morgenmørket i Aalborg.

Besøgene på de to store produktionsvirksomheder Desmi og Siemens Gamesa bragte både udfordringer og forslag til løsninger på banen. Flere cykelstier langs Tranholmvej bedre tilkørselsforhold på motorvejen, væk med den dækningsafgift, som belaster virksomhederne i Aalborg Kommune, og bedre hjælp til at skaffe de medarbejdere, virksomhederne har brug for. Det var nogle af de ønsker, der stod højest på virksomhedernes ønskeseddel.

Helt konkrete valgløfter fra de mere end 30 byrådskandidater blev det dog ikke til. Men debatten på Desmi førte til, at kommunen i samarbejde med DI Aalborg nu nedsætter en task force, der skal undersøge, hvorfor det er så vanskeligt at få flere ufaglærte til at tage en efteruddannelse og opkvalificere sig til at blive faglærte. Et vigtigt område, som både politikere og erhvervsliv nu også bliver klogere på.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt konsulent Henrik Marcher Larsen, heml@di.dk, tlf. 4015 8858 eller pressekoordinator Helen Jensen, heje@di.dk, tlf.: 21244702.

Billeder

Download
DI’s adm. direktør Karsten Dybvad og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, soc.dem. foran DI valgkamp-bussen.
DI’s adm. direktør Karsten Dybvad og Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, soc.dem. foran DI valgkamp-bussen.
Download
Der var livlig debat på Siemens Gamesa, da DI bussen med byrådskandidater og virksomhedsfolk var på besøg.
Der var livlig debat på Siemens Gamesa, da DI bussen med byrådskandidater og virksomhedsfolk var på besøg.
Download

Information om DI Aalborg

DI Aalborg
DI AalborgFor yderligere information om DI Aalborg:

Konsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

DI med opfordring til kommunerne: Brug flere penge4.5.2020 20:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Nordjylland er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 44 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen.

Hurtige fisk fra Grønland og Sydpolen bliver belønnet med initiativpris30.10.2018 14:00:00 CETPressemeddelelse

Det er ikke meget, man hører fra virksomheden Technodan Industrial Controls A/S (TIC) i Støvring. Ikke desto mindre bliver deres løsninger brugt til at effektivisere og automatisere produktionslinjer i hele verden. Deres betydning for industrien bliver nu hyldet med DI Aalborgs initiativpris 2018. TIC udvikler automationsløsninger til en bred vifte af maskiner og anlæg. Det indebærer både hardware og programmering samt tavlebygning og el-montage. Virksomheden arbejder med flere brancher, men har siden etableringen i 1991 haft flest opgaver og projekter inden for fødevareindustrien. Det foregår i partnerskab med de virksomheder, som bygger maskinerne, og her er TIC’s indsigt og knowhow uvurderlig. ”Når vi sidder derhjemme med familien omkring middagsbordet, så tænker vi ikke altid over, hvordan vores bøffer og vores fiskefileter egentlig er havnet på bordet. TIC er en virksomhed, som med tekniske løsninger skaber velstyrede og effektive produktionslinjer. Alt andet lige er det med til a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum