Huawei

”Vi er aldrig bekymret for høje standarder – vi er kun bekymret for ingen standarder”

Del

Europa har en unik mulighed for at iføre sig den teknologiske førertrøje. Det understregede Huaweis europæiske vicepræsident, Abraham Liu, på et pressemøde i København for danske journalister. Han mener dog, at en europæisk førerposition kræver samarbejde mellem landene, høje standarder for 5G og kunstig intelligens samt en regulering af cyberspace.

De samfund, der mestrer kombinationen af 5G og kunstig intelligens, vil komme ud som vinderne af den fjerde industrielle revolution og sætte den globale agenda de næste 20 år. Sådan lyder Abraham Lius analyse af det globale teknologiske landskab set fra hans udgangspunkt som Huaweis europæiske vicepræsident og virksomhedens chief representative i EU.

- Vi mangler global regulering af cyberspace, og jeg tror, at EU er i stand til at vise vejen, siger Liu med henvisning til både konkurrencekommissær Magrethes Vestagers nye digitale strategi og det faktum, at Europa historisk set har haft det stærkeste industrielle fundament i verden. Abraham Liu mener derfor, at EU ”blot” skal koble 5G og kunstig intelligens på en i forvejen velfungerende industri.

- Vi er kun bekymret for ingen standarder

Som Huaweis vicepræsident for den europæiske region er han i København for at give status på Huaweis rolle i EU. I den forbindelse lægger Liu stor vægt på, at alle interessenter i Europa bør arbejde sammen for at definere høje standarder for brugen af 5G og kunstig intelligens.

- Huawei er aldrig bekymret for høje standarder. Vi er kun bekymret for ingen standarder. EU’s digitale strategi udstikker lige nu nogle fornuftige retningslinjer, og senere kommer lovforslagene. Men i virkeligheden er det de teknologiske kompetencer i Europa, der sammen skal finde en måde at definere regionens teknologiske position og standarder, siger Abraham Liu.

Stor tillid til Europa

Til spørgsmålet om hvorvidt han er bekymret for, at europæiske lande vil fravælge Huawei, svarer han roligt:

- Det er op til hvert enkelt land, og jeg har stor tillid til, at europæiske lande ikke diskriminerer. Europa har en imponerende talentmasse i både industrien og på universiteterne, og det er min klare opfattelse, at operatører og regeringer træffer beslutninger på baggrund af ekspertviden, fakta og hensyn til deres interessenter. Så jeg er ikke bekymret, slutter Abraham Liu, Huaweis chief representative hos EU i Bruxelles og vicepræsident for Huawei i Europa.

Abraham Liu talte på et pressemøde til en gruppe af danske journalister fredag den 6. marts.

Nøgleord

Kontakter

Information om Huawei

Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

Huawei etablerer verdens højeste 5G-netværk på Mount Everest12.5.2020 15:46:24 CESTPressemeddelelse

Omkring 150 medarbejdere uden højdeskræk og 40 okser slæbende på 8 ton udstyr og materialer er, hvad det kræver at etablere 5G på verdens højeste bjerg. Den nye, lynhurtige forbindelse gør det muligt for bjergbestigere og forskere at opleve og videreformidle helt nye sider af Mount Everest. En af de første ekspeditioner, der får glæde af verdens højeste 5G-netværk, er en nepalesisk ekspedition, der skal genopmåle og bestemme bjergets højde.

Huawei modstår amerikansk pres og leverer solidt årsregnskab31.3.2020 12:18:15 CESTPressemeddelelse

På trods af massivt amerikansk pres har Huawei stadig flere 5G-kontrakter end nogen anden virksomhed verden over. 91 i alt, 47 af disse i Europa. Årets resultater blev præsenteret på den netop overståede pressekonference fra Shenzhen, Kina, hvor journalister så med fra hjemmekontorer verden over. Imod alle odds har Huawei i 2019 præsteret en omsætning på 822,26 mia kr. (19,1 pct. stigning) og en bundlinje på 60 mia. kr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum