Huawei

Huawei udgiver hvidbog sammen med EY om digital færdighed under topmøde for europæiskee digital talenter i Finland

Del
[Helsinki, Finland, d. 10. December, 2021] Mere end 80 studerende samt repræsentanter fra startups, interesseorganisationer, konsulentvirksomheder og universiteter fra hele Europa deltog på Huawei Talent Summit i Helsinki. Her fejrede og anerkendte Huawei talenterne i sit talentudviklingsprogram.
Huawei nordiske direktør, Kenneth Fredriksen taler til Huawei Talent Summit i Helsinki, fredag d. 10. december, 2021.
Huawei nordiske direktør, Kenneth Fredriksen taler til Huawei Talent Summit i Helsinki, fredag d. 10. december, 2021.

Huawei Talent Summit blev åbnet af Sirpa Pietikäinen, som er medlem af Europaparlamentet. Her opfordrede hun unge talenter til at være innovative og åbne, at respektere forskellige baggrunde og køn, og opmuntrede talenterne i Huaweis program til at bidrage til at skabe en fuldt forbundet verden.

”Sammen kan vi øge konnektivitet med henblik på gode formål, samt at gøre denne konnektivitet til en mulighed for at samarbejde med andre. Sammen med andre folk over hele verden med gode hensigter, kan vi skabe en bedre og lysere fremtid, ” sagde hun.

I forbindelse med eventet udgav Huawei i samarbejde med EY også en hvidbog om digitale færdigheder. Ifølge Luca Marcolin, seniorkonsulent hos EY, så løber efterspørgslen på digitale færdigheder lige nu fra udbuddet af talent. Der er, kort sagt, en voldsom mangel på digitale telekommunikationstalenter i EU:

”For eksempel blev Finland i 2021 rangeret som nummer et for digitale talenter blandt EU's medlemsstater i Digital Economy and Society Index (DESI), hvilket underbygger Finland som en digital leder i Europa. Andelen af telekommunikationskandidater i Finland er næsten dobbelt så stor som det europæiske gennemsnit, og næsten dobbelt så mange virksomheder tilbyder træning i telekommunikation. Dette er dog ikke tilstrækkeligt, da 59% af virksomheder prøver at tiltrække telekommunikationsspecialister til jobs, der er svære at rekruttere til, ” siger Luca Marcolin.

Dette er årsagen til at Huawei er så fokuseret på at udvikle både telekommunikationstalenter så vel som digitale talenter i alle lande, hvor virksomheden eksisterer. I 2008 begyndte Huawei at søsætte forskellige talentprogrammer, så som legater, teknologikonkurrencer og træning i digitale færdigheder. Siden da har Huawei investeret mere end 130 mio. euro i disse programmer, hvilket har gavnet mere end 1.54 millioner mennesker fra 150 lande over hele verden.

”Huawei er klar til at arbejde sammen med europæiske partnere om at udvikle digitale toptalenter og mindske teknologiske afstande, ” sagde Huaweis nordiske direktør Kenneth Fredriksen også i forbindelse med arrangementet, og fortsatte:

”I Europa har Huawei lanceret adskillige programmer, såsom Seeds for the Future, ICT Academy og European University Challenge for at etablere talentudvikling inden for den akademiske verden. Og Huawei har også lovet at investere 2,5 mio. euro i Seeds for the Future-legatet, som vil blive uddelt til talentfulde studerende i Europe med henblik på at løfte deres telekommunikationsmæssige færdigheder.”

Desuden tilføjede han at Huawei ”… vil bestræbe sig på at samarbejde med topuniversiteter fra hele Europa for at fremme færdigheder og potentialet for den næste generation af europæiske opfindere. ”

Som eksempel på dette har Huawei søsat School for Female Leadership in the Digital Age, som har til hensigt at fremme kvindelige digitale talenter. Ansøgninger til den næst-kommende udgave af skolen modtages ind til d. 3. januar 2022, og vil blive afholdt i Nice, Sydfrankrig. Her vil en uafhænging jury udvælge 27 talenter til et ugelangt masterclass-program, og som vil indeholde team-projekter, aktiv læring og kulturelle oplevelser.

”At sikre sig at diversiteten faktisk eksisterer i udviklingen af teknologi er det første skridt i at bygge en mere lige og inklusiv verden. For at overkomme skævvridninger må kvinder være i stand til at skabe og lede tech-revolutionen. Vores program udstyrer unge kvinder med redskaberne til at blive ledere af Europas digitale transition, ”siger programleder Berta Herrero om initiativet.

Kontakter

Xukun JiHuawei Technologies (Denmark) ApS/Public Affairs and Communications Department

Kontakt venligst VP of Communications Xukun Ji pr. mail for pressehenvendelser og spørgsmål relateret til pressemeddelelser.

xukun.ji@huawei.com

Billeder

Huawei nordiske direktør, Kenneth Fredriksen taler til Huawei Talent Summit i Helsinki, fredag d. 10. december, 2021.
Huawei nordiske direktør, Kenneth Fredriksen taler til Huawei Talent Summit i Helsinki, fredag d. 10. december, 2021.
Download

Information om Huawei

Huawei
Huawei
Støberigade 14
2450 København SV

Følg pressemeddelelser fra Huawei

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Huawei

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum