Velliv Foreningen

Velliv Foreningen udbetaler 240 mio kr. i medlemsbonus

Del

Velliv Foreningens 350.000 medlemmer kan glæde sig til medlemsbonus i september. Samtidig afsættes 60 mio. kr. til mental sundhed.

Velliv Foreningen afholdt digitalt repræsentantskabsmøde. Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
Velliv Foreningen afholdt digitalt repræsentantskabsmøde. Foto: Nicolas Tobias Følsgaard

Repræsentantskabet i Velliv Foreningen har på mødet d. 3. juni godkendt årsrapporten for 2019, og bestyrelsens indstilling til udbetaling af medlemsbonus og almennyttige uddelinger til fremme af danskernes mentale sundhed.

”Det er dejligt, at vi kan præsentere så godt et afkast. Det er penge, som både på kort og langt sigt vil komme foreningens medlemmer til gavn som bonusudbetalinger, og så kan vi støtte vigtige almennyttige aktiviteter i Danmark. Det er ikke mindst aktuelt under en coronakrisen, som har haft stor indvirkning på den mentale sundhed,” siger formand for Velliv Foreningen Peter Gæmelke.

Foreningen kommer ud med et solidt overskud, hvor der både er tjent penge fra ejerskabet af Velliv og på finansmarkederne i 2019. Desværre har Velliv Foreningen, som alle andre investorer, tabt penge på finansmarkederne i starten af 2020. Netop på grund af usikkerheden om de globale økonomiske virkninger af coronakrisen, har repræsentantskabet besluttet, at der i stedet for 400 mio. kr. udloddes 300 mio. kr., hvoraf 240 mio. kr. udbetales til medlemsbonus, og at der afsættes 60 mio. kr. til almennyttige uddelinger. De resterende 316 mio. kr. op til overskuddet på 616 mio. kr. udbetales ikke i år, men lægges til side, for at gøre foreningen mere robust, når regnskabet for 2020 skal opgøres.

”Det er en afbalanceret og forsvarlig løsning, hvor medlemmerne får et synligt bevis på det gode investeringsår i 2019, og samtidig udviser vi rettidig omhu i en krisetid. Bonusbeløbet er forøget fra 204 mio. kr. i 2019 til 240 mio. kr. i 2020. Desuden kan vi bringe 60 mio. kr. i spil til almennyttige uddelinger, hvor vi oplever en voksende interesse fra forskere, virksomheder og organisationer,” siger Peter Gæmelke.

Valg til bestyrelsen

På repræsentantskabsmødet blev der også afholdt valg til fem af bestyrelsens syv pladser. 15 medlemmer af repræsentantskabet havde valgt at stille op. Peter Gæmelke, Kent Petersen, Cathrine Riegels Gudbergsen fortsætter i bestyrelsen, mens Mona Svan og Peter Ulrik Jensen er nye medlemmer. I bestyrelsen sidder også Kurt H. Jørgensen og Ane Skytte Leth Hendriksen, der ikke var på valg. Bestyrelsen konstituerede efterfølgende sig med Peter Gæmelke som formand og Kent Petersen som næstformand.

Medlemsbonus udbetales via NemKonto

Medlemsbonus udbetales ved direkte overførsel til medlemmernes NemKonto. Udbetalingen er udskudt fra maj til september som følge af udskydelsen af det ordinære repræsentantskabsmøde fra marts til juni. Bonussatsen er ikke endeligt beregnet, men alle medlemmer modtager bonus. Derfor vil også medlemmer med en lille opsparing eller rene forsikringsordninger modtage en grundbonus på 125 kr.

Kontakter

Kontakt:

Bestyrelsesformand for Velliv Foreningen Peter Gæmelke

Tlf. 4017 5287, email: pg@roj-landbrug.dk

Adm. direktør For Velliv Foreningen Lars Wallberg

Tlf. 22 60 07 15, email: law@vellivforeningen.dk

Billeder

Velliv Foreningen afholdt digitalt repræsentantskabsmøde. Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
Velliv Foreningen afholdt digitalt repræsentantskabsmøde. Foto: Nicolas Tobias Følsgaard
Download

Information om Velliv Foreningen

Velliv Foreningen
Velliv Foreningen
Lautrupvang 10
2750 Ballerup

22 60 07 12https://www.vellivforeningen.dk/

Vi skaber overskud i livet

I Velliv Foreningen arbejder vi for, at flere danskere får et godt liv med overskud.

Alle vores 350.000 medlemmer ejer pensionsselskabet Velliv. Som kunde hos Velliv er man automatisk medlem af Velliv Foreningen.

I de år, hvor der er overskud af Velliv Foreningens investeringer, udbetaler vi bonus til medlemmerne og støtter projekter, der fremmer den mentale sundhed i arbejdslivet. Midlerne kan søges af alle virksomheder, foreninger og organisationer.

Som medlem af Velliv Foreningen har man mulighed for at deltage i medlemsaktiviteter, stemme til valgene og stille op til vores repræsentantskab, der vælger bestyrelsen og beslutter fordelingen af overskuddet.

Læs mere om Velliv Foreningen her.

Følg pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Velliv Foreningen

Ny undersøgelse før Danmarks Mentale Sundhedsdag: Hver tredje har haft det psykisk dårligt på arbejdet det seneste år7.10.2020 09:13:52 CESTPressemeddelelse

Virksomheder landet over sætter torsdag d. 8. oktober fokus på mental sundhed. En ny undersøgelse viser samtidig, at omkring hver tredje af de adspurgte erhvervsaktive har følt sig stresset eller på anden vis haft det psykisk dårligt i forbindelse med deres arbejde det seneste år. 643 private og offentlige virksomheder har modtaget en bevilling fra Velliv Foreningen til at afholde et arrangement om mental sundhed på arbejdspladsen i anledning af Danmarks Mentale Sundhedsdag, og torsdag den 8. oktober fejrer vi dagen. Formålet med Danmarks Mentale Sundhedsdag er at få startet samtalen om trivsel, arbejdsfællesskab, kommunikation og så videre. Ser man på en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter for Velliv Foreningen, der står bag Danmarks Mentale Sundhedsdag, er der da også hårdt brug for et øget fokus på mental sundhed på arbejdspladserne. Voxmeter har spurgt over 2.000 personer i beskæftigelse på tværs af branche, geografi, køn og alder. Flere end hver tredje siger, at de har følt sig

Mental sundhed vigtigere end nogensinde før: Lokal virksomhed opfordrer til at søge penge fra nyåbnet pulje2.5.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Den mentale sundhed er vigtigere end nogensinde før på grund af coronakrisen, mener både eksperter og virksomheder selv. Derfor opfordrer HR-partner hos Aarhus Havn andre virksomheder til at søge om penge til Danmarks Mentale Sundhedsdag 2020 nu, ligesom de selv gjorde sidste år. Hverdagen på Aarhus Havn har været som for de fleste andre virksomheder under coronakrisen: præget af uvished, omskiftelighed og bekymringer. Selvom mange har kunnet fortsætte med at arbejde, har det været under en masse nye retningslinjer, forklarer HR partner Maria Frederiksen fra Aarhus Havn. ”På grund af den særlige situation har vores tillidsrepræsentanter ringet rundt og snakket med medarbejderne og spurgt, om de føler sig trygge og sikre, og om de går og har særlige bekymringer,” siger Maria Frederiksen, der mener, at fokus på den mentale sundhed er særlig vigtig i disse krisetider. Hun går derfor lige nu og tænker over gode idéer til igen i år at søge om penge til et event om mental sundhed på arbejdsp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum