HK Handel

Velfortjent ros fra regeringen til landets butiksansatte

Del

Statsminister Mette Frederiksen og erhvervsminister Simon Kollerup har i dag personligt takket de butiksansatte for deres store indsats under coronapandemien. Anerkendelsen er et vigtigt skulderklap til de ansatte, som har arbejdet, mens store dele af Danmark har været lukket ned, lyder det fra HK Handels formand Per Tønnesen.

I dag har statsminister Mette Frederiksen og erhvervsminister Simon Kollerup holdt møde med tre butiksansatte for at høre om deres erfaringer med at arbejde under coronapandemien. Statsministeren og erhvervsministeren benyttede samtidig lejligheden til at takke de butiksansatte for deres store indsats, som har betydet, at danskerne ikke har manglet dagligvarer eller andre fornødenheder under pandemien.

HK Handels medlem Robert Andersen var en af de tre butiksansatte, som personligt fik mulighed for at fortælle om hverdagen som butiksansat under to nedlukninger, og han var glad for regeringens anerkendelse.

- Det er en stor cadeau til vores branche, at vi bliver anerkendt for vores indsats på den her måde. Det betyder meget, at statsministeren og erhvervsministeren er interesseret i vores arbejdsforhold og i mine erfaringer med at gå på arbejde under pandemien. Det havde jeg ikke regnet med, siger han.

Løfter central samfundsopgave
Udover at takke for indsatsen kom statsminister Mette Frederiksen også med en opfordring til at huske at passe på de butiksansatte under indkøbsturen:

- Vi skal alle sammen passe særligt godt på jer i den her situation. Vi skal huske at respektere reglerne i butikkerne og passe på personalet, lød det fra statsministeren.

Erhvervsminister Simon Kollerup benyttede lejligheden til at minde om, at de butiksansatte har løftet en vigtig samfundsopgave med at holde dagligvarehandlen velforsynet:

- Det er et stort ansvar at holde hjulene kørende de steder i samfundet, som er livsnødvendige for os alle. Og jeg forstår godt, hvis butiksansatte har haft en utryg følelse i løbet af det sidste år, når de tog på arbejde. Det er takket være dem, at vi alle har kunnet fortsætte vores dagligvareindkøb – hvad enten det er toiletpapir eller torskerogn – som vi plejer i løbet af det seneste års tid. Vi skylder dem alle en stor tak og et smil bag mundbindet. Nu gælder det om at holde ved. Jeg vil i hvert fald på regeringens vegne opfordre til, at vi alle husker at følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger, når man er ude og handle, siger han.

Vigtigt skulderklap
HK Handels formand Per Tønnesen betegner anerkendelsen som et vigtigt skulderklap til de butiksansatte, der har været nødt til at møde på arbejde trods utryghed under både første og anden nedlukning af samfundet.

- Det her er et vigtigt udtryk for respekt for nogle af de mennesker, som gennem hele pandemien har været i frontlinjen og sikret dagligvarer til os alle sammen. De er trofast mødt ind og har passet deres arbejde, også på tidspunkter, hvor der var stor usikkerhed omkring, hvad coronavirus var, og hvordan det smittede. Derfor er det meget velfortjent, at de bliver anerkendt af regeringen, siger Per Tønnesen.

Kontakter

Heidi Røndbjerg-ChristensenPressemedarbejder

Tlf:33304821

Information om HK Handel

HK Handel
HK Handel
Weidekampsgade 8
2300 København S

7011 4545http://www.hk.dk

HK Handel er fagforening for alle, der arbejder i butik, på kontor eller lager i handelsbranchen.

Følg pressemeddelelser fra HK Handel

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Handel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum