Grouleff Communications

VækstPartner Kapital stifter sin anden fond efter succes med investering i mindre danske virksomheder

Del

VækstPartner Kapital lancerer nu fond nr. to på baggrund af sin succes med første fond, der fokuserer på teknologibaserede mindre B2B vækstvirksomheder. 150 af de 350 mio. kr. i den nye fond er allerede tegnet i first closing. Bag VækstPartner Kapital står en række erhvervsfolk og virksomhedsejere, bl.a. Casper Kirk Johansen og den tidligere CFO i Novo Nordisk, Jesper Brandgaard.

Klaus Bülow Davidsen, Partner i VækstPartner Kapital modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.
Klaus Bülow Davidsen, Partner i VækstPartner Kapital modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.

”Det er ikke så almindeligt at se en kapitalfond rejse endnu en fond uden at have leveret et fuldt exit i sin første fond. Men vi har fået investeret pengene i den første fond hurtigere end forventet, og resultaterne tegner lovende – også bekræftet af et minoritetsexit med et særdeles fornuftigt afkast. Derfor ønsker vi at fortsætte med at foretage investeringer i spændende virksomheder,” fortæller medstifter og partner Klaus Bülow Davidsen. Han fortsætter:

”Der er masser af muligheder i at investere i mindre virksomheder. Vi fokuserer på sunde selskaber med 10-75 millioner i omsætning, og der er mange fine virksomheder i det segment, som handles til fair priser. Vi ser store vækstmuligheder i mange af de virksomheder, vi bliver præsenteret for. Især hvis man kobler dem med en ekstraordinært aktiv ejer som os, der er drevet af at gå ind og arbejde med modning og udvikling af virksomhederne."

Fokus på vækst

Et eksempel på VækstPartner Kapitals succes i den nuværende fond er aarhusianske LeadFamly, som leverer en software platform til virksomheder, der vil lave online kampagner med indbyggede spil-elementer som eksempelvis quizzer eller vendespil.

”LeadFamly er siden vi investerede i maj 2018 vokset fra 12 til 40 medarbejdere og vi har hjulpet dem med at åbne kontorer i fire nye lande. Den internationale omsætning forventes i 2019 at bidrage med mindst lige så stor del af væksten som den danske” fortæller Klaus Bülow Davidsen.

Et andet eksempel på at VækstPartner Kapital fokuserer på vækst er ejerskabet af CIM, som leverer løsninger til opsamling og analyse af produktionsdata for pharma- og industri-virksomheder. Selskabet har blandt andet udviklet avancerede vision-systemer til kvalitetskontrol og har 40 højtuddannede medarbejdere.

”CIM havde en lang række stærke kunder, som man leverede til år efter år, og havde i flere år haft en pæn udvikling baseret på de gode kunderelationer, men vi vurderede, at der var et yderligere potentiale. Siden vi blev medejere i april 2018, har vi derfor understøttet en investering i både flere salgsressourcer og online markedsføring. Det har givet gevinst. Den årlige vækst ligger nu på over 25 procent," fortsætter han.

Den hurtige etablering af VækstPartner Kapitals anden fond skyldes også en stor vækst i de potentielle investeringer, som fonden præsenteres for. Partnerne modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.

”Vi tror at en af grundene til det gode deal flow er vores fleksible investeringstilgang med stor involvering fra partnernes side, og vi går også gerne ind i virksomheder som mindretalsaktionær. Det vigtigste er, at vi sammen med virksomhedens ledelsen kan se en vækstcase baseret på solid fremdrift og er enige om, hvordan den skal realiseres”, understreger Klaus Bülow Davidsen.

VækstPartner Kapital har for nyligt tilknyttet endnu en partner, Anders Tvegaard, der bl.a. har en fortid som adm. direktør i IT-virksomheden Orbicon Informatik og som divisionsdirektør i virksomheden Broen, der fremstiller industriventiler. For alle partnere i VækstPartner Kapital gælder det, at de typisk er fysisk tilstede i porteføljevirksomhederne på meget frekvent basis med fokus på eksekvering af strategiske tiltag, og er derfor tæt på driften.

VækstPartner Kapitals fond nr. to har final closing 30. april 2020.

Nøgleord

Kontakter

Klaus Bülow DavidsenPartner

VækstPartner Kapital er en kapitalfond med fokus på mindre, danske vækstvirksomheder, der er baseret på en industriel forretningsmodel.

+45 51 95 73 07klaus@vpkapital.dk

Billeder

Klaus Bülow Davidsen, Partner i VækstPartner Kapital modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.
Klaus Bülow Davidsen, Partner i VækstPartner Kapital modtager typisk 2-3 investeringsmuligheder om ugen.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Filmbyen 4, 5 sal Øst
8000 Aarhus C

70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Kort om VækstPartner Kapital

Bag VækstPartner Kapital, som er stiftet af Jon Risvig og Klaus Bülow Davidsen, står omkring 45 erhvervsfolk, som eksempelvis har tjent penge på virksomhedssalg og nu investerer i mindre virksomheder. VækstPartner Kapitals fond I er blevet betroet i alt 100 millioner kroner af cirka 30 investorer. En af dem er Enrico Krog Iversen, der har tjent 700 mio. på salget af robotvirksomheden Universal Robots i 2015. Blandt investorerne er også Casper Kirk Johansen fra Johansen-grenen af Lego-Kirk-familien og Jesper Brandgaard, tidligere CFO i Novo Nordisk, der nu har en bestyrelseskarriere. En fjerde investor er grundlægger og adm. direktør i konsulent-virksomheden, Valcon, Poul Skadhede. De sidste tre udgør desuden VækstPartner Kapitals advisory board. Ellers indtager investorerne generelt en diskret position i kulissen, mens fondens partnere er til stede hos porteføljevirksomhederne på frekvent basis for at bidrage strategisk og operationelt med deres erfaring og kompetencer.

VækstPartner Kapitals første fond så dagens lys i 2016, og der er afsat op til 11 år til at skalere de seks porteføljevirksomheder til vækst og exit og derved skabe et godt afkast. Der er ikke lavet et fuldt exit endnu, men halvdelen af de seks virksomheder i portføljen har fået eksterne investorer, nemlig Lifeshelter, CIM Industrial Systems og senest LeadFamly. Porteføljen består herudover af TriVision, Mobaro og Reproflex Scandinavia.

VækstPartner Kapital har kontorer i Ry ved Skanderborg og i København.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Kina-klog amerikaner håndplukket il OnRobots ambitiøse satsning i Asien17.7.2019 07:00:00 CESTNyhed

Den danske eksportvirksomhed OnRobot har rekrutteret en unik hybrid-profil til at sikre succes på det asiatiske marked. Han har allerede én gang etableret en dansk robotvirksomhed i den region, og nu skal succesen gentages. James Taylor er født, opvokset og uddannet i USA, mens han primært har gjort karriere i lederstillinger inden for forretningsudvikling og marketing i teknologivirksomheder i Shanghai.

Navnenyt: Blue Ocean Robotics styrkes med garvet robotekspert2.7.2019 07:30:00 CESTNyhed

Blue Ocean Robotics, der udvikler, producerer og sælger servicerobotter indenfor sundhed, hospitality, byggeri og landbrug, har netop ansat Carl Erik Skjølstrup som Vice President of Production på baggrund af hans erfaring fra blandt andet Vestas, LEGO, Newtec og senest Blue Workforce. Dermed sluttes ringen for Carl Erik Skjølstrup, som i 80’erne under sit studium i Japan blev hyret af Lindøværftet til at introducere japanske robotter til miljøet, som siden udviklede sig til den internationalt anerkendte robotklynge i Odense.

Robot-sammenhold i Odense skaber millionværdi28.6.2019 07:30:00 CESTNyhed

Der lå mange milliarder i tegnebøgerne på spring efter en god investering hos de 150 investorer, der gæstede Odense Investor Summit i denne uge. Så de potentielle guldkalve skinnede i rampelyset, da 32 udvalgte danske og internationale virksomheder præsenterede sine visioner på det største arrangement for direkte investeringer i den verdensberømte danske robotklynge. Med en anslået vækst på op til 300 procent inden 2025 udgør den danske robotindustri en unik mulighed for at investere, så interessen var større end nogensinde før.

Virksomheder og ansatte går glip af teknologi-gevinster24.6.2019 07:30:00 CESTNyhed

I den danske industri er der stadig mange tunge løft og opslidende håndtering af paller, selvom fuldautomatiske pallemagasiner og førerløse trucks, AGV’er, kan automatisere hele pallehåndteringen og derved aflaste medarbejderne. Men mange virksomheder tøver desværre med indføre automatiserede teknologier og gør i stedet bare, som de plejer. Også selvom mangel på arbejdskraft banker på døren i hele industrien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum