Ingeniørforeningen, IDA

Vækstpakke kan styrke mindre teknologivirksomheder

Del

Regeringens erhvervspolitiske udspil rummer flere gode elementer, der kan sikre vækst i de små og mellemstore teknologivirksomheder.

En klar strategi for digital vækst, bedre muligheder for at danskerne kan investere i mindre virksomheder og højere fradrag for forskning og udvikling vil uden tvivl kunne medvirke til at flere teknologivirksomheder vil få tilført livsnødvendig kapital.

Det mener IDAs formand Thomas Damkjær Petersen. Han ser flere gode takter blandt de 22 punkter i regeringens erhvervs- og iværksætterudspil.

”Det er helt essentielt, at mulighederne i digitalisering også bliver udnyttet i de små og mellemstore virksomheder. Og når regeringen i udspillet vil afsætte 125 millioner kroner årligt frem til 2025, vil det uden tvivl give et løft og medvirke til at sikre både digitale kompetencer og højne it-sikkerheden i SMV’erne,” siger han.

Blandt IDAs iværksættermedlemmer bliver adgangen til risikovillig kapital ofte nævnt som en af de helt store udfordringer, og også her mener Thomas Damkjær Petersen, at udspillet om lavere skat på aktieindkomst er den rigtige vej at gå, så beskatningen sænkes fra 42% i dag til 27%.

”Det foreslåede lavere aktiebeskatning vil kunne sikre mere risikovillig kapital til de virksomheder, der mangler kapital i dag og styrke iværksætterkulturen. Det vil gøre det mere attraktivt for privatpersoner at investere i mindre teknologivirksomheder og skubbe til jobskabelsen og væksten,” siger han.

Regeringens forslag om, at virksomhederne skal have et højere skattefradrag for investeringer i forskning og udvikling, er ifølge IDAs formand et skridt i den rigtige retning, men om det er stort nok, stiller han spørgsmålstegn ved.

”Det tiltrængt, at vi tager hul på emnet, men en gradvis stigning mod et fradrag på 110 procent i 2026, er ikke et tempo, der imponerer. Vi ved, at øget forskning og udvikling i de private virksomheder skaber vækst og arbejdspladser og kommer hele samfundet til gode. Her havde jeg gerne set et langt højere ambitionsniveau,” siger Thomas Damkjær Petersen. 

Kontakter

Ulrik Frandsen 23 65 09 69

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Hurra for 95 mio. til "Teknologipagten"26.2.2018 11:30pressemeddelelse

De næste fem år er der nu med den nye digitale aftale for digital vækst hvert år afsat godt 20 mio. til arbejdet med en dansk Teknologipagt. Den skal ruste Danmark til en ny industriel tidsalder, hvor STEM-kompetencer (Science, Tech, Engineering, Math) for alvor bliver centrale i stadig flere brancher. Det kræver en kæmpe og fælles indsats, at inspirere flere unge til at uddanne sig inden for IT, ingeniør og naturvidenskab. ”Dette initiativ kan vise sig at blive den bedste investering for Danmark i nyere tid, fordi vi nu i fællesskab kan skaffe den nødvendige arbejdskraft i tide, som erhvervslivet efterspørger til omstillingen af dansk industri. Vi ser lige nu ind i en nær fremtid, hvor vi ifølge en helt ny analyse fra Engineer the future mangler 10.000 STEM-kompetencer i 2025. Men digitaliseringen og teknologiudviklingen går så hurtigt, at det meget vel kan være en undervurdering, siger formand for Ingeniørforeningen, IDA Thomas Damkjær Petersen. Thomas Damkjær Petersen glæder sig des

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum