Unge lærer andre unge at lave god og SU-venlig hverdagsmad
Det kan være svært at få styr på, hvordan man laver god og billig mad og undgår madspild, når man lige er flyttet hjemmefra. Mange unge mangler de basale køkkenfærdigheder, der giver dem overskud til at lave maden selv. Flere er også usikre på, hvor længe maden kan holde sig og ved ikke, hvordan de skal lave mad ud af det, de allerede har i køkkenet.
Madglad på budget
Men nu der er godt nyt til unge mellem 18 og 26 år, der godt kunne tænke sig at lære at lave mad sammen med andre unge. Til efteråret kan unge i København på kurset ’Madglad på budget’ få inspiration til at komme i gang i køkkenet, guidet af andre unge der er uddannet som kulinariske vejledere.
Over fire kursusgange bliver deltagerne undervist i indkøb og madlavning, og hver gang afsluttes med fællesspisning.
”Deltagerne får lækker aftensmad, godt selskab, inspiration til madlavningen og en grundbog med tips, tricks og lette opskrifter med hjem,” forklarer Rasmus Dalsgaard. Han er programleder i organisationen Madkulturen, der sammen med Forbrugerrådet Tænk har udviklet kurset med støtte fra Salling Fondene.
Få mod på det basale
”De andre unge, der guider deltagerne i madlavningen, har næsten samme hverdag og madlavningsfærdigheder som deltagerne. Det gør det lettere at stille spørgsmål og få tips og gode råd, der virker i hverdagen, end hvis underviseren var en professionel kok eller en garvet forælder med tre børn,” forklarer Rasmus Dalsgaard.
”’Madglad på budget’ handler ikke om at blive ekspert i madlavning og træne bestemte opskrifter. Tværtimod skal deltagerne få en fornemmelse af, at mad kan laves på mange måder og af de ingredienser, man nu lige har. Det er ikke så kompliceret – bare man finder interessen frem og har mod på at prøve nogle ting af”, siger Rasmus Dalsgaard.
Kursisterne laver mad sammen efter opskrift, men de gennemgår også øvelser, hvor de skal slippe opskrifterne og fx tilberede en lækker middag kun af rester.
Rasmus Dalsgaard håber, at venner kan tage kurset sammen. Det er også muligt at give kurset i gave til én, man mener har brug for lidt hjælp til at komme i gang i køkkenet:
”Det er jo også en oplagt studentergave eller en håndsrækning til en ung, der står over for at skulle flytte hjemmefra. Ikke mindst fordi det også bliver nogle hyggelige og sjove timer over madlavningen,” slutter han.
Tilmeld dig Madglad på budget
Der afvikles seks hold i København løbet af efteråret og frem mod december, så der er god mulighed for at finde et hold, der passer ind i en travl hverdag. Første madkursus starter tirsdag d. 7. september kl. 16:30-20:30.
Kurset koster 550 kr. i alt, inkl. råvarer. Der er sommerrabat, så kurset fås for 450 kr., hvis man tilmelder sig inden 30. juni.
Sted
Suhrs Højskole
Pustervig 8
1126 København
Du kan læse mere om kurset, finde kursustidspunkter og tilmelde dig her: tilmeld.dk/madgladbudget
’Madglad på budget’ er støttet af Salling Fondene. Kurserne afholdes både i Nykøbing Falster, Kolding og København.
Nøgleord
Kontakter
Minna WrightPresse- & kommunikationsansvarlig
Ved spørgsmål til Madkulturen
Links
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.
Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Flere vender ryggen til klimavenlig mad6.12.2023 23:59:00 CET | Pressemeddelelse
Mens kriserne står i kø, opgiver mange at spise med klimaet in mente, viser ny, stor undersøgelse. Sundhed og pris er i stedet øverst på dagsordenen, når vi skal købe ind til de daglige måltider.
Nyt madindeks: Fri adgang til unikt datasæt om vores madvaner31.8.2023 05:24:03 CEST | Pressemeddelelse
Hvor mange i din region får kød til aftensmad? Hvordan har unges forbrug af takeaway udviklet sig? Og hvor ofte drikker kvinder øl til maden? Madkulturen giver nu fri adgang til at søge i resultaterne fra 19.000 besvarelser om råvarevalg, madlavning og måltider
Nyt madprojekt giver børn i dagplejen sundere og sjovere måltider15.8.2023 10:55:49 CEST | Pressemeddelelse
Allerede mens børn er helt små etableres gode og sunde madvaner. Det gælder ikke mindst i dagplejen. Alligevel oplever mange dagplejere, at der mangler materialer, som inspirerer dem til at servere sundere og mere varieret mad. Det vil projektet ”Gør sund mad til barnemad” hjælpe til med.
Pres på madbudgettet: 136.000 børn lider afsavn22.6.2023 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mindre frugt og grønt, dårligere madpakker og nej tak til sociale arrangementer. Det er virkeligheden for mange danske børn, viser ny undersøgelse fra Madkulturen.
Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad1.6.2023 09:52:59 CEST | Pressemeddelelse
Hvem gider arbejde med mad? Hvad sker der, når børn lever på et hårdt presset madbudget? Og hvor mange kyllingelår kan elever fra Falster udbene på fem minutter? Det viser sig, når Mette Blomsterberg fredag byder velkommen til en ny scene om børnenes mad
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum