Madkulturen

Unge lærer andre unge at lave god og SU-venlig hverdagsmad

Del

Til september kan unge i København trække i forklædet og på fire aftener lære det helt basale om indkøb og madlavning sammen med andre unge.

Det kan være svært at få styr på, hvordan man laver god og billig mad og undgår madspild, når man lige er flyttet hjemmefra. Mange unge mangler de basale køkkenfærdigheder, der giver dem overskud til at lave maden selv. Flere er også usikre på, hvor længe maden kan holde sig og ved ikke, hvordan de skal lave mad ud af det, de allerede har i køkkenet.

Madglad på budget

Men nu der er godt nyt til unge mellem 18 og 26 år, der godt kunne tænke sig at lære at lave mad sammen med andre unge. Til efteråret kan unge i København på kurset ’Madglad på budget’ få inspiration til at komme i gang i køkkenet, guidet af andre unge der er uddannet som kulinariske vejledere.

Over fire kursusgange bliver deltagerne undervist i indkøb og madlavning, og hver gang afsluttes med fællesspisning.

”Deltagerne får lækker aftensmad, godt selskab, inspiration til madlavningen og en grundbog med tips, tricks og lette opskrifter med hjem,” forklarer Rasmus Dalsgaard. Han er programleder i organisationen Madkulturen, der sammen med Forbrugerrådet Tænk har udviklet kurset med støtte fra Salling Fondene.

Få mod på det basale

”De andre unge, der guider deltagerne i madlavningen, har næsten samme hverdag og madlavningsfærdigheder som deltagerne. Det gør det lettere at stille spørgsmål og få tips og gode råd, der virker i hverdagen, end hvis underviseren var en professionel kok eller en garvet forælder med tre børn,” forklarer Rasmus Dalsgaard.

”’Madglad på budget’ handler ikke om at blive ekspert i madlavning og træne bestemte opskrifter. Tværtimod skal deltagerne få en fornemmelse af, at mad kan laves på mange måder og af de ingredienser, man nu lige har. Det er ikke så kompliceret – bare man finder interessen frem og har mod på at prøve nogle ting af”, siger Rasmus Dalsgaard.

Kursisterne laver mad sammen efter opskrift, men de gennemgår også øvelser, hvor de skal slippe opskrifterne og fx tilberede en lækker middag kun af rester.

Rasmus Dalsgaard håber, at venner kan tage kurset sammen. Det er også muligt at give kurset i gave til én, man mener har brug for lidt hjælp til at komme i gang i køkkenet:

”Det er jo også en oplagt studentergave eller en håndsrækning til en ung, der står over for at skulle flytte hjemmefra. Ikke mindst fordi det også bliver nogle hyggelige og sjove timer over madlavningen,” slutter han.

Tilmeld dig Madglad på budget

Der afvikles seks hold i København løbet af efteråret og frem mod december, så der er god mulighed for at finde et hold, der passer ind i en travl hverdag. Første madkursus starter tirsdag d. 7. september kl. 16:30-20:30.

Kurset koster 550 kr. i alt, inkl. råvarer. Der er sommerrabat, så kurset fås for 450 kr., hvis man tilmelder sig inden 30. juni.

Sted

Suhrs Højskole
Pustervig 8
1126 København

Du kan læse mere om kurset, finde kursustidspunkter og tilmelde dig her: tilmeld.dk/madgladbudget

’Madglad på budget’ er støttet af Salling Fondene. Kurserne afholdes både i Nykøbing Falster, Kolding og København.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Madkulturen

Madkulturen
Madkulturen
Maglegårdsvej 12
4000 Roskilde

http://www.madkulturen.dk

Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering. ​ ​

Følg pressemeddelelser fra Madkulturen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Madkulturen

Kendte kokke i samlet kamp: Madkundskab kan mere end madlavning13.9.2021 14:06:10 CEST | Pressemeddelelse

Tirsdag den 14. september er Madkundskabens Dag 2021. Det er også den dag, hvor kendte ansigter fra TV stiller op og demonstrerer madkundskabs potentiale og vigtigheden af at sætte det praktiske fag på dagsordenen og skoleskemaet. Michelin-kokken Thomas Herman og konditor Mette Blomsterberg, kendt fra Den store bagedyst, stiller op i Enghaveparken på dagen og fejrer madkundskab med et tætpakket program til udvalgte skoleklasser fra hele landet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum