Nordisk Teaterlaboratorium - Odin TeatretNordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Ukrainsk afbud: Ikarus deltager i stor kunstfestival i Amsterdam

Del

Dukkeførere, showgirls, mimer og andre kunstnere fra hele verden mødes i denne måned i Amsterdam, når festivalen for de ”glemte” kunstformer, Jardin Rouge, ruller af stablen.

Teatergruppen Ikarus Stage Art, der normalt holder til på Nordisk Teaterlaboratorium i Holstebro, er blevet inviteret til at være en del af kunstfestivalen Jardin Rouge Festival, der finder sted i denne måned rundt omkring på forskellige venues i Amsterdam i Holland.

Arrangørerne selv kalder Jardin Rouge for en polymorf festival, der favner forskellige former for ”glemte” kunstgrene og udtryksformer som kabaret, dukketeater og mime.

Her skal Ikarus dels udbyde en række workshops, hvor de vil dele den proces, som de selv gennemgår i skabelsen af en performance, og dels vil de opføre forestillingen Ekkoer af fejring og koncerten The Sourthern Cimbalom/Metamorfosis.

”Vi glæder os meget til at blive en del af Jardin Rouge Festival,” siger Carolina Pizarro, der er leder af Ikarus Stage Arts.

”Målet med festivalen er ikke kun at underholde publikum men også at invitere dem til selv at deltage og udfolde deres egen kreativitet - og det er noget, som Ikarus også arbejder meget med – for eksempel når vi laver gadeteater,” forklarer hun.

Et mangefarvet rumskib

Ikarus Stage Arts består af en række unge kunstnere, musikere og teaterfolk fra hele verden, og gruppen turnerer både i Danmark og internationalt men holder ellers til i Holstebro sammen med det verdensberømte Odin Teatret.

Gruppens deltagelse sker på en tragisk baggrund, eftersom en ukrainsk teatergruppe måtte melde afbud på grund af den russiske invasion af landet. Heldigvis kunne Ikarus hurtigt springe til og rejse til Holland.

Jardin Rouge blev grundlagt i 2019 i Amsterdam, hvor ejeren af en af byens gamle teatre gav kunstkollektivet Snowapple kreativ frihed og råderet over teatret i en måned, så de kunne skabe en festival. Siden har Jardin Rouge i 2021 været en tur i Mexico, og nu er festivalen tilbage i Amsterdam og større end nogensinde.

”Jardin Rouge er et mangefarvet rumskib uden destination, som stopper op tilfældige steder. Nogle gange i rummet, andre gange kortvarigt på en tilrøget planet og engang imellem på asteroiderne,” skriver Snowapple på festivalens hjemmeside.

 

Hvem: Ikarus Stage Arts er en vestjysk teatergruppe bestående af en række unge kunstnere fra 10 forskellige lande. Gruppen er socialt orienteret og har som et af sine mål at bringe kunsten tættere på de mennesker, som normalt ikke har adgang til den.

Hvor: Jardin Rouge betyder ”den røde have” og dækker over en festival for tabte kunstformer, der finder sted i marts over fire weekender og på en række venues i Amsterdam, Holland. Her mødes for eksempel musikere, kabaretfolk, dukkeførere og mimer med visuelle kunstnere af mange slags for at skabe et kreativt rum for forskellige udtryksformer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro

http://www.odinteatret.dk

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Med poesien som fortolker af verden9.5.2022 13:31:25 CEST | Pressemeddelelse

"Den poetiske løsning" er titlen på en dansk-italiensk multiforestilling, og samtidigt en hyldest til den italienske digter Valerio Magrelli, med digtoplæsning, levende jazzmusik, optræden og meget mere. Valerio Magrelli er en af Italiens mest anerkendte, nulevende forfattere. Multiforestillingen er blevet til gennem et samarbejde mellem Poesi på en torsdag i Holstebro og Associazione Culturale Appercezioni fra Rom, Italien.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum