Nordisk Teaterlaboratorium

Udnævnt som primær netværksscene i Turnénetværk Danmark

Del

Nordisk Teaterlaboratorium (NTL) i Holstebro er stolte over at kunne meddele, at vi er blevet optaget som en primær netværksscene i Turnénetværk Danmark. Denne udnævnelse er en anerkendelse af vores mangeårige arbejde med at skabe og formidle scenekunst af højeste kvalitet til et bredt publikum både lokalt, nationalt og internationalt.

Fra performance forestillingen: Action Man
Arne Mikkelsen og NTL

Formålet med ordningen

Ordningen har til formål at sikre, at smallere værker når ud til hele landet på en bæredygtig turné. Ved at deltage forpligter vi os til at præsentere mindst fire forskellige værker pr. sæson over de næste tre år. Dette vil give os mulighed for at bringe nyskabende, risikovillige og genreudvidende scenekunstprojekter til vores publikum i Holstebro og omegn.

Smallere værker omfatter produktioner, der udfordrer den traditionelle scenekunst, præsenterer nye æstetiske retninger og udforsker nye formater. Det er værker, der tør tage kunstneriske chancer og skubbe til grænserne for, hvad scenekunst kan være.

Hvad betyder det for Holstebro og NTL?

For Nordisk Teaterlaboratorium og Holstebro betyder denne udnævnelse, at vi får en central rolle i at sikre, at unikke og eksperimenterende værker præsenteres for vores publikum. Holstebro Kommune har investeret massivt i kunstuddannelser, og denne udvikling har skabt et rigt miljø for talentudvikling og professionel scenekunst. Det betyder, at vi kan tilbyde vores borgere scenekunst af international kaliber uden at skulle rejse til de større byer som fx København.

Som primær netværksscene er vi en del af en bæredygtig turnéordning, der fremmer kulturel mangfoldighed og innovation. Vi glæder os til at fremvise værker, der vil vække refleksion og begejstring hos både lokale og besøgende teaterentusiaster. Desuden bidrager vi aktivt til at skabe en rig udveksling mellem forskellige kulturer og scenekunsttraditioner. Ordningen er støttet og iværksat af kunstfonden

Vi ser frem til at bruge vores erfaring og unikke placering til at bidrage til vækst og udvikling af scenekunsten i Danmark. Nordisk Teaterlaboratorium vil fortsat arbejde for at bringe værker af høj kunstnerisk kvalitet til vores publikum og styrke Holstebro som en drivkraft for kunstnerisk innovation og udvikling.

For yderligere oplysninger kontakt:

Simon Beyer-pedersen

Producent

Nordisk Teaterlaboratorium

simon@ntl.dk

Kontakter

Billeder

Download
Logo for statens kunstfond
Logo for statens kunstfond
Download
Melodiernes dans og Grønlandske toner
Melodiernes dans og Grønlandske toner
Niels Vejsgaard og NTL
Download

Om Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret

Odin Teatret blev grundlagt i 1964 i Oslo, Norge. I 1966 flyttede teatret til Holstebro og skiftede navn til Nordisk Teaterlaboratorium - Odin Teatret. Dens ca. 30 medarbejdere kommer i dag fra 11 forskellige lande og fire kontinenter.

Laboratoriets aktiviteter omfatter:

Børneteater, musik og dans, gæstespil, parader, festivaler, lokale og internationale turnéer samt workshops, dramapædagogik, research og residency af både forskere og skuespillere.

Følg pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Nordisk Teaterlaboratorium

Drømme om fremtiden og festlige refleksioner inde fra teatret12.6.2024 09:00:02 CEST | Pressemeddelelse

Af Teaterleder Per Kap Bech Jensen Hvad er Holstebro Festuge, og hvordan adskiller den sig egentlig fra andre festuger? I det hele taget, hvad er en festuge så overhovedet? Er en festuge en lillebitte sten, der slår smut på et blikstille hav, eller er det en bøje, der trods det bitre vejr holder skansen i et oprørt hav? Det er naturligvis det sidste. Holstebro Festuge er et pejlemærke i et fantastisk kulturhav i Holstebro, i Danmark, hvor stærke strømninger, internationale vinde og lokalforankring udgør kernen i en fortælling om viljen til at stå sammen og skabe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye