Guldborgsund Kommune

Udvalg ønsker at sikre bedre udeforhold for beboere på botilbud

Del

Social, Sundhed og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune lægger op til, at faciliteterne på botilbud på Parkvej i Nykøbing F. skal forbedres, så beboerne blandt andet får større glæde af de hyggelige udendørsarealer.

Social, Sundhed og Omsorgsudvalget ønsker at frigive 1,240 millioner kroner til de tre anlægsprojekter på botilbuddet på Parkvej i Nykøbing F. Foto: Guldborgsund Kommune
Social, Sundhed og Omsorgsudvalget ønsker at frigive 1,240 millioner kroner til de tre anlægsprojekter på botilbuddet på Parkvej i Nykøbing F. Foto: Guldborgsund Kommune

Coronaperioden har betydet, at der er opstået nye muligheder for, hvordan der kan laves aktiviteter for borgerne på handicapområdet i Guldborgsund Kommune. Naturen, som mange har fået øjnene op for under coronaperioden, giver blandt andet helt nye muligheder for at tilbyde spændende og hyggelige aktiviteter til borgerne på handicapområdet i Guldborgsund Kommune.

I Guldborgsund Kommune har man i forvejen Aktivitetshuset, hvor beboere fra botilbud og borgere fra egen bolig – efter visitering - kan benytte sig af de forskellige aktiviteter, der tilbydes.

I juni 2019 besluttede Social, Sundhed og Omsorgsudvalget, at der skulle etableres en vinterhave og en habiliteringspark ved Aktivitetshuset i Nykøbing Falster. Tiden er bare løbet fra dét, der dengang var en god idé, for behovene har ændret sig og mulighederne har udvidet sig, for borgerne på handicapområdet.

Social, Sundhed og Omsorgsudvalget lægger derfor op til, at midlerne i stedet bruges på at forbedre de fysiske rammer på Guldborgsund Handicaps botilbud på Parkvej i Nykøbing Falster.

Det besluttede et enigt udvalg på mandagens møde, og herefter er det op til Økonomiudvalget og byrådet at træffe den endelige beslutning.

Bo Abildgaard, formand for Social, Sundhed og Omsorgsudvalget, udtaler:

”Under coronaperioden blev alle aktiviteterne fra aktivitetshuset flyttet ud til vores botilbud. Her har vi blandt andet oplevet, at flere af vores beboere på botilbuddene har foretrukket, at der var valgmuligheder i forhold til, at aktiviteterne blev flyttet ud til dem, da det gav en mere harmonisk hverdag, fordi vores beboere ikke nødvendigvis skulle bruge energi på at komme ud af huset og transporteres fra og til Aktivitetshuset i Nykøbing. Vi har derfor vurderet, at det giver bedre mening at bruge midlerne fra vinterhaven og habiliteringsparken til at prioritere de fysiske rammer på botilbuddet på Parkvej, da vores borgere bor der fast og vil kunne bruge faciliteterne hver eneste dag,” siger Bo Abildgaard og tilføjer:

”Vi ønsker i løbet af de kommende år, at inddrage pårørende og borgere i, hvordan vores aktivitetstilbud på handicapområdet i fremtiden skal skrues sammen, så borgerne får mest mulig værdi af de midler, der bruges på området, og så tilbuddene passer bedst til de behov, der er.”

Nemmere adgang til have

Borgerne på botilbuddet på Parkvej har alle psykiske udviklingshandicaps og flere har fysiske funktionsnedsættelser. De bruger blandt andet kørestole, rollatorer eller er generelt dårligt gående og er afhængige af hjælp fra personalet til at komme udenfor. Borgerne får nu nemmere ved at nyde de hyggelige omgivelser, der hører til botilbuddet.

”Vi ønsker at etablere solafskærmning på de seks haveterrasser, så vores borgere fremover vil kunne anvende terrasserne i et langt større omfang. Solafskærmningen vil også nedbringe solindtaget i beboernes boliger, hvor der i dag opleves problemer med varme. Vi ønsker at anlægge en haveflisegang, da udendørsarealerne i dag er græsbelagte og er svære at færdes på, så borgerne fremover vil kunne færdes på haveflisegangen med deres kørestol eller rollator. Disse forbedringer vil give vores borgere en større frihed og selvstændighed, da de selv vil kunne bevæge sig ud i den friske luft uden nødvendigvis at have et personale med som støtte,” siger Bo Abildgaard.

Derudover er der et ønske om at etablere fælles indgangsdøre for at give borgerne bedre mulighed for at besøge hinanden i deres boliger, så de ikke længere skal bevæge sig udenfor for at komme til den anden del af bygningen. Håbet er samtidig, at de fælles indgangsdøre vil skabe flere fælles aktiviteter mellem afdelingerne.

Oprindeligt var der afsat 1,630 millioner kroner til vinterhaven og habiliteringsparken.

Social, Sundhed og Omsorgsudvalget ønsker at frigive 1,240 millioner kroner til de tre anlægsprojekter. De resterende 390.000 kroner overføres til udvalgets strategiske anlægspulje.

Kontakter

Billeder

Social, Sundhed og Omsorgsudvalget ønsker at frigive 1,240 millioner kroner til de tre anlægsprojekter på botilbuddet på Parkvej i Nykøbing F. Foto: Guldborgsund Kommune
Social, Sundhed og Omsorgsudvalget ønsker at frigive 1,240 millioner kroner til de tre anlægsprojekter på botilbuddet på Parkvej i Nykøbing F. Foto: Guldborgsund Kommune
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge8.7.2021 06:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum