Guldborgsund Kommune

Udvalg godkender udvidelse af skæve boliger

Del

Social-, Sundhed- og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune har besluttet, at der skal opføres seks nye skæve boliger ved forsorgshjemmet Saxenhøj. Gode erfaringer med skæve boliger i Guldborgsund Kommune viser, at beboerne får et trygt og rigt hverdagsliv med mindre kriminalitet, færre problemer med misbrug, færre konflikter med personalet og færre indlæggelser på psykiatriske afdelinger.

Skæve boliger gør en positiv forskel for hjemløse, misbrugsramte og særligt udsatte borgere, der ikke trives i traditionelt udlejningsbyggeri.

Guldborgsund Kommune har gode erfaringer med de nuværende 14 skæve boliger ved Forsorgshjemmet Saxenhøj i Sakskøbing. Beboerne oplever generelt at få et mere trygt og rigt hverdagsliv med blandt andet mindre kriminalitet, færre problemer med misbrug, færre konflikter med personalet og færre indlæggelser på psykiatriske afdelinger.

De skæve boliger er selvstændige boliger på cirka 41 kvadratmeter. Der er tale om toværelseslejligheder med egen indgang, køkken, bad og toilet. Boligerne udlejes efter den almene lejelovs bestemmelser.

Nu har Social-, Sundhed- og Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune besluttet, at der skal opføres yderligere seks skæve boliger ved Forsorgshjemmet Saxenhøj.

Bo Abildgaard, formand for Social-, Sundhed og Omsorgsudvalget, siger:

”Med de her seks nye skæve boliger er vi med til at sikre, at endnu flere af vores udsatte borgere med flere års hjemløshed, misbrug eller psykiske problemer, får deres helt eget hjem. Det er udsatte borgere, som ofte er henvist til midlertidige tilbud og ofte lever en kaotisk tilværelse. En skæv bolig betyder, at beboerne får mere ro og tryghed i hverdagen, og det øger chancerne markant for eksempelvis at komme ud af misbrug. Samtidig bliver vores borgere en del af et rummeligt institutionsmiljø ved forsorgshjemmet Saxenhøj, hvor personalet hjælper med medicinudlevering og hele døgnet rundt er til rådighed, hvis der er brug for hjælp.”

For 15 år siden blev de otte første skæve boliger opført i Marianelund ved Forsorgshjemmet Saxenhøj. I marts i år, stod der seks nye skæve boliger klar på Maribovej, og nu er der altså seks mere på vej – denne gang på et braklagt areal mellem Æblevang og forvalterboligen.

Mere flow på forsorgshjempladser

Også blandt beboere på Forsorgshjemmet Saxenhøj har der været efterspørgsel på flere skæve boliger, da der er et ønske om at bo i sit eget hjem.

”Vi forventer, at vores udvidelse vil give et større flow på forsorgshjempladserne, da nogle af vores borgere, som har brug for et mindre indgribende tilbud, kan flytte over en i skæv bolig og få deres eget hjem, som faktisk også er deres ønske,” siger Bo Abildgaard.

Prisen på byggeriet af de seks skæve boliger er cirka 3,7 millioner kroner. Der kan gives tilskud fra Boligstyrelsen på 400.000 kroner per bolig. For at byggeriet bliver til noget, er det en forudsætning, at disse penge bevilges. Det er derfor endnu for tidligt at sige noget om byggestart, da projektet også skal i udbud.

I en skæv bolig får borgeren egen lejekontrakt – som i en almen bolig - og, ud fra en individuel vurdering, et mindre antal støttetimer. De skæve boliger har således intet med ophold på forsorgshjem eller botilbud at gøre.

Visitationen til boligerne besluttes i samråd mellem myndighed og en ekstern afdeling under Saxenhøj. De skæve boliger er derfor forbeholdt borgere i Guldborgsund Kommune.

Kontakter

Billeder

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Frivilligt socialt arbejde i Guldborgsund får over én million kroner i støtte til nye aktiviteter19.1.2021 06:30:00 CETPressemeddelelse

Coronapandemien har det seneste år har lagt låg på mange aktiviteter fra frivilligområdet, og derfor har nogle foreninger ubrugte midler til rådighed. Alligevel har Guldborgsund Kommune valgt at støtte alle de ansøgere, der lever op til kriterierne for støtte efter de såkaldte §18 og 79-midler. Når samfundet lukker op igen, er behovet for de frivilliges indsats kun blevet større, lyder det fra den politiske bevillingsgruppe.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum