Tyveridata halter stadig efter

Del

Næsten fem måneder inde i 2021 kniber det stadig for politiet at levere nøgletal for fx antallet af anmeldte indbrud i årets første kvartal. Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne betyder det, at det bliver svært at bruge tallene til forebyggelse af eksempelvis tyverier fra varebiler og byggepladser.

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Selvom det næsten er to måneder siden, vi forlod årets første kvartal, har Rigspolitiet stadig ikke opdateret nøgletallene for de forskellige typer anmeldte forbrydelser og sigtelser på politiets egen hjemmeside. Det til trods for, at disse tal ellers ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne kunne være et effektivt middel i forsøget på at forebygge tyverier fra ikke mindst varebiler og byggepladser. En type forbrydelser, der stadig er er en stor udfordring i hele landet.

”Det er ikke noget nyt problem, at disse tal kan være endog meget længe undervejs. Og der er god grund til at gentænke, om politiet overhovedet stiller det rette materiale til rådighed. For når tallene ikke kommer i realtid, er tyvene for længst rykket videre til nye slagmarker,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal, og uddyber:

”Når vi ikke har adgang til de nødvendige data om indbrudstyvenes i bare nær-realtid, er det svært for branchen at reagere hurtigt nok, hvis der fx sker en stigning i indbrud i lokalområdet, eller hvis man løser en opgave i et område, hvor man ikke kender til den forhøjede risiko. På samme måde er det svært for brancheforeninger eller forsikringsselskaber at vejlede virksomheder ordentligt.”

Hun understreger samtidig, at adgangen til aktuelle og troværdige offentlige data har stor værdi som et konkret værktøj ved bekæmpelsen af kriminalitet.

”Ved at frisætte data kan vi løbende følge, hvor tyvene aktuel hærger, og virksomhederne kan tage deres forholdsregler i netop disse områder,” siger Maria Schougaard Berntsen.

Af samme årsag gennemfører TEKNIQ Arbejdsgiverne derfor en række virksomhedsbesøg, hvor retsordførere fra Folketingets partier får mulighed for at få et indgående indtryk af de store konsekvenser, det kan have for virksomhederne, når tyvene har været på spil.

”Det kan koste den enkelte virksomhed flere hundredetusinde af kroner. Derfor bør vi benytte os af alle tilgængelige muligheder for at forebygge så stor en del af tyverierne som muligt. Og her kunne aktuelle indbrudsdata som sagt være et rigtig godt middel – i stedet for flere måneder gammel statistik,” siger Maria Schougaard Berntsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 51 30 95 37

Billeder

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Offentlige dataudfordringer: Stadig gode arbejdsbetingelser for tyve med interesse for varebiler6.7.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Rigspolitiet har afvist en anmodning om at gøre tyveridata tilgængelige for virksomheder, der ønsker at forebygge indbrud i varebiler og på byggepladser. Det ærgrer TEKNIQ Arbejdsgiverne, som opfordrer til politisk handling for at bremse de ubudne gæster. For hvis Danmark skal forsætte med at være et førende digitalt land, skal alle myndigheder forstå vigtigheden af adgang til offentlige data.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum